Matsumoto Favourites: DenDen

Over 2 weken is mijn avontuur in Japan echt afgelopen en keer in terug naar Nederland. De komende tijd ga ik nog even volop genieten van Matsumoto en wil ik de plekjes waar ik me het meeste heb vermaakt nog eens bezoeken, om er vervolgens een blogpost over te schrijven. Daar hoort ook restaurant DenDen bij :)
 Ik herinner me nog goed dat een oud klasgenoot van me zei dat als ik in Matsumoto ging studeren, ik sowieso eens bij DenDen moest gaan eten omdat het een bijzonder restaurantje is. En hij had zeker gelijk. DenDen is ongeveer zo groot als de gemiddelde huiskamer en helemaal volgebouwd met One Piece figures, knuffels en manga. Ze hebben ook spulletjes van een aantal andere anime maar One Piece staat centraal. Elke keer als ik bij DenDen eet zie ik weer nieuwe figuurtjes of knuffels. Veel studenten van Shinshu University komen bij DenDen avondeten en het restaurant heeft dan ook echt een huiskamer gevoel. Er is namelijk ook een tv waar meestal een zender opstaat met Japanse spelshows en daar kijkt iedereen dan samen naar of mensen zijn gewoon gezellig aan het kletsen. 
De eigenaren van het restaurant is een jong stel die graag een praatje maken met hun klanten. Zo vertelde de eigenaar mij dat ze de meeste knuffels zelf hebben gevangen met een grijpmachine in de game hal, en dat het hem meestal in 1x lukt! Haha, hij is dan echt heel goed in dat spel want ze hebben meer dan 20 knuffels! Ik heb met ze afgesproken dat ik ook ga proberen iets van de grijpmachine te winnen, en als ik dan de volgende keer weer kom eten en het is niet gelukt dan krijg ik een knuffel uit het restaurant. Ik ga natuurlijk wel echt mijn best doen om zelf iets te winnen ;) Rachelle en ik gaan ook een cadeautje van One Piece geven voor bij de collectie, als bedankje voor al het lekkere eten en de goeie service :) De gezellige avondjes bij DenDen ga ik zeker missen~


Mocht je ooit naar Matsumoto gaan, dan is DenDen zeker een aanrader~
2-4-29 Metoba | 1FMatsumoto 390-0806Nagano Prefecture
+81 263-32-5601
12 opmerkingen

 1. Denden ziet er inderdaad een bijzonder restaurantje uit! Succes met de grijpmachine, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh dat eten ziet er goed uit! Je hebt groot gelijk om nog lekker te genieten daar voordat je weer terug naar Nederland komt. Die laatste weken zullen wel snel voorbij gaan..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook heerlijk! Echt een aanrader ;)
   Jaa ik denk ook dat de komende dagen heel snel gaan. Ik heb gelukkig nog wel veel leuke dingen gepland~

   Verwijderen
 3. Wow, zo'n leuke plek gewoon!! Echt zoiets bestaat alleen in Japan :3 Geniet nog maar lekker van je tijd in dat mooie land! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he! Een restaurantje al dit zal je in Nederland niet tegen komen. En vooral omdat het hier allemaal zo gewoon is om figures te verzamelen enz. Het blijft me verbazen :)

   Verwijderen
 4. Ooomg je bent dus ook in matsumoto ! En lol zelfde designs indeed :') deze moet ik iig onthouden , ik wil.alle leuke plekjes in Matsumoto bezoeken !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DenDen in zeker een aanrader om heen te gaan! Het eten is er zoooo lekker en de sfeer heel gezellig :D Ik ga er komende week weer heen haha~

   Verwijderen
 5. OMG die OP figures <3 zo cool. en Chopper is cute he :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa chopper is mijn favoriet van One Piece, zo schattig haha~ Ik heb zelf ook nog een OP van chopper gekocht. Die laat ik later nog wel zien ;)

   Verwijderen
 6. Nog even genieten van het mooie Japan!
  En ... is het gelukt met de grijpmachine?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas ben ik nu ziek :( Maar ik ga zeker proberen om nog te genieten de komende dagen. Ineens gaan de dagen wel heel snel... Ze hadden de knuffels in de grijpmachine verwisseld en niet meer degene die ik leuk vond. We hebben wel al een leuk cadeautje voor het restaurant gevonden ;)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!