DIY: Creative Journal

Tijdens mijn verblijf in Japan heb ik om de zoveel tijd gewerkt aan een reisverslag. Alhoewel, het is eigenlijk meer een plakboek dan een reisverslag geworden. Op mijn blog plaats ik namelijk al uitgebreide verhalen over mijn avonturen hier, dus in het plakboek schrijf ik kortere stukjes tekst over dingen die mij opvielen of wat mij is bijgebleven en plak ik plaatjes en affiches die ik heb verzameld.
 Waarom een verslag op papier?
Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en ik kan het iedereen, die ook graag creatief bezig is, aanraden om zo'n plakboek te maken. Het hoeft ook niet perse over reizen gaan, je kan ook een plakboek maken met daarin dingen die je gelukkig maken, die je bijzonder vind of dingen die je gewoon eventjes kwijt wilt. 

Het lijkt mij vooral erg leuk om later in terug te kijken :) Ik heb nu al dat als ik terug blader naar de eerste bladzijden (die ik in mijn eerste week ik Japan versierde), er weer allemaal emoties en herinneringen op komen.
 Wat heb ik allemaal nodig om aan zo'n verslag te beginnen?
Ten eerste een mooi schrift of dummy om alles in te plakken. Vervolgens kan je het boek helemaal zelf indelen zoals je wilt. Als je alleen wilt tekenen en schrijven dan kun je stiften, potloden, krijtjes, verf ect. gebruiken. Als je ook afbeeldingen wilt toevoegen dan kan je die uit tijdschriften knippen, visite kaartjes verzamelen, foldertjes meenemen, treinkaartjes bewaren, noem maar op. Dat is nou juist zo leuk aan een plakboek, de mogelijkheden zijn oneindig :)
Dit is mijn favoriete bladzijde uit mijn plakboek. Een folder, metrokaartje, visitekaartje en mijn vliegticket had ik speciaal bewaard om in mijn plakboek te plakken en het is zo leuk om terug te zien :D

Ik heb zoveel plezier in het maken van dit plakboek dat ik thuis misschien wel verder ga, maar dan maak ik een plakboek met quotes, gedachtes, waar ik gelukkig van wordt en inspiratie. Ik zit bijna elke dag vanwege school of mijn blog lang achter de laptop, daarom vind ik het extra lekker om even niet naar een scherm te staren en creatief bezig te zijn :) 
Om jullie nog wat meer te inspireren heb ik hier nog een paar afbeeldingen van andere 'travel journals' en 'creative jorunals''.
Heb jij al eens zo'n soort plakboek gemaakt? :)5 opmerkingen

 1. Wat ontzettend gaaf dat je dit doet! Ik maak zelf online fotoboeken maar deze manier van knippen/plakken heeft ook echt iets!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wordt heel mooi Eef, mooie herinnering voor als je terug bent. Nog maar 4 weken.... X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het inderdaad heel leuk is om terug te lezen :) en Jaaa het gaat zo snel nu...

   Verwijderen
 3. Wauw wat mooi allemaal!! Wat leuk dat je al je herinneringen zo mooi samen kan bundelen!

  www.pullasophie.com

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!