My Adventure At The Japanese Hair Salon

Vorige week zaterdag nam ik de beslissing om mijn haar te laten verven bij een Japanse kapsalon. Ik vond mijn rode haar erg mooi maar helaas pakte het niet goed. Elke keer als ik mijn haar waste, spoelde ik er allemaal rode verf uit. De eerste paar dagen na het verven is dat normaal, maar na 3 weken merkte ik dat de kleur al aan het vervagen was en van telkens rode verf in je handdoek wordt je ook niet blij. Dus besloot ik om, na lang nadenken, een kapper te zoeken in Matsumoto.
Dit was gelukkig niet moeilijk want de eerste keer dat we in het centrum rondliepen zag ik meteen een goeie kapper. De kapper heet Van Council  :)

Helaas had ik nogal last van een taalbariëre in het begin en kon ik moeilijk duidelijk maken wat ik graag wilde. Gelukkig waren Sophie en Rachelle ook mee en zo kwamen we er uiteindelijk wel uit. Het kwam er dus op neer dat ik 2 keuzes had. A; een donkerdere kleur over het rood laten verven, of, B; mijn haar laten bleken zodat alle restjes verf uit mijn haar zouden verdwijnen. De laatste optie is een dure grap en ook nog eens heel slecht voor je haar, maar uiteindelijk heb ik daar toch voor gekozen.

De Japanse kapsalons verschillen, naar mijn mening, best veel van Nederlandse kapsalons. Ik kwam zonder afspraak binnen en kon eigenlijk direct terecht. Uiteindelijk heb ik 5 uur bij de kapper doorgebracht. Daarbij vielen mij een aantal dingen op:
- Terwijl mijn haar werd gebleekt door verschillende kappers, kreeg ik tijdschriften, een dekentje voor als ik het koud kreeg en melk thee met snoepjes. Om de zoveel tijd kwam er iemand vragen of het nog goed ging en of ik nog wat nieuws nodig had.
- De service was heelll goed! Ze gaven alles aan wat ze met mijn haar gingen doen. Ik kon bijvoorbeeld duidelijk in de spiegel zien wanneer ze de verf in mijn haar deden, maar toch werd het nog eens extra aangegeven. En ze werken met 2 mensen tegelijk aan je haar zodat alle kleur rond dezelfde tijd in je haar wordt gezet.
- Ook kreeg ik zakjes over mijn oren zodat daar geen verf op zou komen en ze werkten zo accuraat dat er ook amper verf op mijn gezicht kwam. En mijn oorbellen werden bewaard in speciale bakjes.
- Er worden de hele dag door standaard uitspraken geroepen door de kappers. Als je bijvoorbeeld hebt gewacht op je afspraak en je bent eindelijk aan de beurt dan roept iedereen: おまたせしました!(omatase shimashita) Wat dus betekend: 'bedankt voor het wachten'. En wanneer een bepaalde handeling is afgerond (zoals haren wassen, knippen, verven) dan roept iedereen: おつかれさまでした!(otsukare sama deshita) wat betekend: ' goed gedaan'
Mijn haar moest 2x gebleekt worden, tussendoor werd het gewassen en aan het einde kreeg ik nog een treatment. Zoals ik al zei ging daar dus ongeveer 5 uur overheen en in het begin had ik nog erg last van mijn taalbariëre maar doordat ik geforceerd werd om Japans te praten ging het gelukkig steeds beter  :)

Het bleken deed helaas erg veel pijn aan mijn hoofdhuid dus ik kon het niet meteen de gewenste kleur laten verven. Voor de treatment werd ik in een speciale kamer gebracht. Mijn haar werd behandelt met stoom en tegelijkertijd kon ik genieten Aladin (in het Japans).
Daarna werd mijn haar geföhnd en gestijlt, dit hoorde ook bij de service. Toen ik uiteindelijk betaald had en we de kapper verlieten, werden we uitgezwaaid door het hele personeel. Ze bleven zelfs buigen totdat we de straat uit waren haha. Best wel awkward...
Dit is dus hoe mijn haar er de afgelopen week uitzag. Ik  moest van de kapper een week tot 2 weken wachten met terugkomen zodat mijn hoofdhuid kon herstellen. Wat betreft de schade aan mijn haar viel het me trouwens reuze mee. Ik denk dat het misschien ook door de treatment komt, en ik gebruik speciale shampoo voor beschadigd haar. In Japan bleken heel veel mensen hun haar en de schappen liggen hier dan ook vol met producten voor beschadigd haar, heel handig in dit geval :)

Ik was echter nog niet tevreden met deze kleur, het zag er naar mijn mening heel nep uit en een beetje te gelig. Dus vandaag ben ik voor de laatste keer terug gegaan naar de kapper om mijn haar een natuurlijk blonde kleur te geven. Ik had een plaatje meegenomen van Doutzen Kroes en dat laten zien. Op de foto heeft Doutzen een beetje ombre haar en dat heb ik altijd al eens willen proberen dus daar koos ik voor.
Natuurlijk werd ik weer als prinses behandelt haha ;) De verf werd dit keer erg donker en daar schrok ik in eerste instantie een beetje van. Maar het resultaat is erg mooi geworden:
Het is iets donkerder op de foto dan in het echt. Naar mate de tijd verstrijkt wordt het wat lichter en blonder maar ik vind dit ook al leuk staan :) Ik voel me nu tenminste niet meer zo'n uithangbord en dat is fijn. Ik kan het bleken van je haar aan niemand aanraden, het deed veel pijn en mijn haar voelde aan als schaap daarna. Ik moet dus wel nog even door blijven gaan met het gebruiken van treatments en oliën, maar dat komt wel goed denk ik :)

Wat vinden jullie van het uiteindelijke resultaat? :D


English: So one and a half week ago I decided to bleach my hair because even though I loved my red hair, it didn't stay beautiful and my blonde roots were already coming through. I searched for a good hair salon in Matsumoto and found Van Council. A great hair salon with great service which I can really recommend. It was kinda hard to explain what I wanted in Japanese but luckily we came to an conclusion which was to bleach my hair. It had to happen otherwise I could only go darker with my hair and thats not what I wanted. Bleaching is very painful and bad for the quality of your hair so I cannot recommend it. 
After 5 hours my hair was fully bleached and I had to let it rest for one week. Today I went back and I finally got the color that I wanted. It's ombre with brown hair above and blonde beneath. I love it! With the platinum hair I felt really uncomfortable and this color is just right :)
I love the service that the Japanese hair salon gives! It is very different from the service in Holland. Everybody is very kind and respectful and they treated me like a princes. Now I have to keep my hair stable with oils and treatments because it's a little death now haha! But I'm sure that it will be fine again ^^ What do you think of my new hair color? 

8 opmerkingen

 1. Het resultaat is heel mooi. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden.
  liefs Oma en Opa xxxxxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker waar en ik ben ook erg blij met het resultaat :) xx

   Verwijderen
 2. het is echt ZOOOO mooi geworden *_*

  x robin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, wat een avontuur pfff, gelukkig heeft het goed uitpakt.....:-) voorlopig geen kapper meer denk ik haha xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa op sommige momenten was het wel echt spannend en lastig maar ik ben blij dat ik het gedaan heb :) En idd, voorlopig ga ik even niet meer naar de kapper haha! xx

   Verwijderen
 4. Haha omg, voor de deur staan totdat jullie straat uit zijn. Dat is best wel heel erg creepy maar wel grappig en schattig XD! Ik vind je haar dus echt zooo mooi eruit zien! :o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjee ! :) Jaaa we voelden ons zoooo ongemakkelijk haha! Dus wij bleven ook maar buigen want anders vonden we het onbeleefd, zoiets zul je nooit in NL meemaken denk ik :P

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!