Arrived in Matsumoto!

Op 1 September zijn we om half 10 met de Super Azusa trein vertrokken naar Mastumoto. De reis duurde ongeveer 2,5 uur en verliep soepel. Het was alleen jammer dat er geen speciale ruimte was voor koffers en daarom zaten we nogal krap, maar het uitzicht was mooi dus dat maakte een hoop goed. 


Mijn eerste indruk van Matsumoto was niet zo goed haha. Ik miste Tokio gelijk al omdat Matsumoto bijna het tegenover gestelde is. Het is hier erg rustig en er is veel natuur, dat maakt wel dat de omgeving mooi is maar ik miste de geluiden en drukte om me heen. Maar, ik kan wel genieten van het geluid van de krekels (die hier 24/7 wakker zijn) en ik slaap ook veel beter dan in Tokio :) 

Deze post gaat een beetje over de eerste 2 dagen in Mastumoto. Ons appartementje ligt is en rustige buurt, ongeveer 5 minuten lopen van Shinshu University. 
Dit is de brug die we eigenlijk altijd oversteken als we naar de supermarkt willen of naar school :) 

 Op het raam van de combini zat een super grote sprinkhaan ! 

Zo zag mijn kamer er uit toen we net in het appartement waren. Ik deel het appartement met 2 vriendinnen en het is een traditioneel Japans appartement. De opgevouwen dekens die je ziet vormen samen mijn futon (Japans bed/matras). In de volgende post is mijn kamer al wat meer ingericht ;) 
 wasbak en wasmachine 
 Bad en douch
 En de elektrische wc (met brilverwarming) 

De volgende dag zijn we samen naar Shinshu gelopen om te kijken hoe onze school en de campus eruit ziet. Het was er nog erg rustig omdat het nu nog zomervakantie is, en we konden niet precies vinden waar we les krijgen straks. Maar de campus is wel mooi :) 
 Affiches voor alle clubs 

Met Soofje ^^
En tot slot nog een plaatje van de onigiri die ik graag eet voor ontbijt of lunch. Ik heb gemerkt dat als ik ontbijt met brood ik heel snel weer trek heb en als ik ontbijt met rijst dan zit ik heel lang vol :) Zo meteen gaan we gezellig met zijn allen eten en morgen ben ik van plan om naar de kapper te gaan! Spannend! 


English: On september 1st we arrived in Matsumoto and this post is about the first 2 days there. We went to Matsumoto by train and the journey went really well. When we arrived I was a little sad at first because I really miss Tokyo. Matsumoto is very quit and relaxed town and I missed the sounds and lights... But now I'm starting to enjoy the sounds of nature and the relaxt days. I share a appartment with 2 friends and we all have a traditional Japanese style room. 
On the 2nd day we walked around in the neighbourhood for some time and we visited our school. The campus is nice but there were not many people because of the summer holiday. I think my time in Matsumoto will be nice :) 

4 opmerkingen

 1. waauw ziet er echt hewl eeg mooi uit zeg! Zijn jw colleges onder russen al begonnen? Of dat nog niet haha? ;o Heb jij genoeg aan 1 zo'n onigiri of eet je er wel twee XD?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaa he! veel natuur enz :) nee ik begin pas de 19e met de eerste school dingen. En dan nog een paar dagen vrij en de 29ste beginnen we echt met de lessen. Dus dat duurt nog best wel lang eigenlijk :P

   Ik eet er eentje in de ochtend of middag (anders ben ik bangd at ik er snel genoeg van heb haha) en daarnaast eet ik s'morgens sinds kort ook weer brood.

   Verwijderen
  2. Aah dacht al, want je wordt er na een tijdje namelijk echt gek van :')! 1 zomer gehad dat ik zes weken lamg bijna elke dag dimsum als ontbijt had, dat was niet evht grappig hahah. En hoe bevalt het brood daar? :o

   En wow dan pas echt les?!

   Verwijderen
  3. hahah woooww 6 weken dim sum ! maar dat is ook nog best wel vet en van deeg toch? Dat krijg ik smorgens echt niet door mijn keel. :P Ik heb me voor genomen om nu maar even 3 dagen geen onigiri te eten. Het brood is hier heeell dik! Ik ga er nog wel en foto van maken ;) Misschien is dat sowieso wel leuk om rare dingetjes van Japan te fotograferen en daar een post over te maken.

   Morgen ga ik al wel mijn tutor ontmoeten en ik moet ook weer een beetje gaan studeren anders kom ik straks in een heel laag niveau en dat is ook weer niet de bedoeling :P

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!