Food: Crêpes & Kaiten Sushi

Baskin Robbins (Ario department store)

1-2-30, Fukashi, Matsumoto-shi, Nagano, 390-0815 

Het Japanse eten heeft mij tot nu toe nog niet teleurgesteld en ik probeer zoveel mogelijk te proeven en te leren over wat Japanners nou eigenlijk lekker vinden. Zo ben ik er achter gekomen dat er in Matsumoto erg veel Italiaanse restaurantjes zijn. En die zitten ook allemaal behoorlijk vol elke avond. Niet met buitenlanders, maar met Japanners. Mijn tutor is ook gek op pasta/pizza en voor de afwisseling vind ik het zeker niet erg om zo nu en dan naar een Italiaan te gaan. 
Maar goed, deze post gaat weliswaar over eten maar niet over de Italiaan. Bovenin het warenhuis Ario zit namelijk een ijssalon verstopt, genaamd: Baskin Robbins

Het ging mij echter niet om het ijs, maar om de crêpes die ze er verkopen. De etalages zien er zo mooi (en lekker) uit, ik moest gewoon een crêpe proberen. Ik koos voor de crêpe die je op het plaatje hierboven ziet (die van 460 yen). Met banaan, brownie en slagroom. Je kan ook kiezen om er ijs bij te nemen maar omdat ik geen zin had in een kliederboel, bedankte ik daarvoor. 
Tadaa mijn crêpe! Erg zoet en vullend maar ook erg lekker. Ik weet zeker dat ik nog vaker terug ga naar Baskin Robbins. De crêpe met crème brûlée spreekt me namelijk ook wel aan, en zo zijn er nog vele anderen ;)
In de Ario zit ook een game hal en daar hebben we, nadat we onze crêpes ophadden, dit trommelspel gespeeld. Je kan liedjes uitkiezen en dan is het de bedoeling dat je op de maat van de muziek drumt. Erg leuk om te doen! ;) In de game hal is het trouwens elke dag erg druk met middelbare scholieren die daar Purikura komen maken of spelletjes als dit spelen. Dit soort spellen zijn er in Japan voor jong en oud en dat vind ik erg leuk :) 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kura Sushi:
Nagisa life site, 1-7-1, NagisaMatsumoto-shi, Nagano, 390-0841

Het heeft even geduurd maar we hebben hem dan toch eindelijk gevonden: de Kaiten Sushi!! :D Ongeveer 30 minuten fietsen van ons huis ligt een Kaiten Sushi (genaamd Kura sushi) waar je voor 100 yen per sushi kan eten. Het is er elke avond heel erg druk maar ze werken met een handig bonnetjes systeem, waardoor je nooit lang hoeft te wachten. 
Je kan kiezen of je een tafel wilt voor meer personen of dat je aan de counter wilt zitten. Wij kozen voor een tafel. Langs de tafel loopt een band, zoals je op het plaatje hierboven kunt zien, met afgeschermde bordjes. Als je een lekkere sushi langs ziet komen dan kun je die van de band pakken. Maar je kan als je wilt ook van een elektrisch menu bestellen, dan hoef je niet steeds te wachten tot je favoriete sushi voorbij komt. Voor deze bestelling is een apparte band die boven de standaard band loopt. Op die band schiet dan steeds een treintje voorbij met de bestelling, en die stopt voor de juiste tafel.  Ik schrok daar in het begin steeds van omdat het echt snel voorbij zoeft :P 
De sushi is zeker anders dan in Nederland! Veel dikker en verser, en er zit ook heel vaak al wasabi of mayonaise tussen de sushi. Wat ik vooral heel fijn vind aan de Japanse restaurants is dat je overal gratis water krijgt en je daarnaast nog kan kiezen voor een drankje. Maar als je alleen wat water wilt drinken dan is dat ook prima :)
Als je 5 bordjes hebt verzameld dan kan je die in een gleuf schuiven en na elke 5 borjes verschijnt er een filmpje waarbij een jongetje probeert bij een schatkamer te komen. Als het jongetje wint krijg je een Gatcha Gatcha (zoals je hierboven ziet) met een gerecht, en in mijn geval een cheese cake haha! 
Dit is een leuk systeem voor kinderen en het spoort mensen aan om te blijven eten en bordjes op te sparen. Heel slim bedacht. 

Uiteindelijk hebben we voor 8 euro sushi gegeten en ik zat echt heel vol, dus het was weer een geslaagde avond! :D Ik ben van plan om over meerdere restaurantjes en eettentjes die ik geslaagd vind een post te schrijven, zo af en toe :)

Voor vandaag houdt ik het bij leren en relaxen, even lekker bijkomen van de introductie van gisteren ;) Ik loop een beetje achter met blogposts maar ik ga proberen het de komende dagen in te halen. Fijn weekend! ~English: I really like Japanese food and it has not dissapointed me so far, so I thought that once in a while I'll write about some restaurants that I really like :) This Time it's about Baskin Robbins and Kura Sushi. Let's start with Baskin Robbins.
Baskin Robbins is an ice cream shop, but they also sell the most delicious crêpes! When I saw the shop window with the crêpe show models I just had to try one! I chose the one with banana, brownie and cream. It was very delicious but also quite filling. I'll defenitely go back to Baskin Robbins for sure, because there were a lot of other good looking crêpes I would like to try ;)  
One other restaurant that I really like is the kaiten sushi: Kura sushi! At this restaurant you can eat sushi for 100 yen a piece. It's a very busy place, but still we didn't have to wait long for our table :) Next to the table is a treadmill with sushi on it. If you see a sushi that you like, you can get it from the treadmill. But you can also order from an electric menu so that you don't have to wait.
Every time you collect 5 plates, you can shove them into a slot and watch a video of a little boy who tries to win a match. If he wins, you get a Gatcha Gatcha. I got the cheese cake Gatcha Gatcha. A very fun thing for childeren to watch and a good move to make people eat more because they want to collect the plates :) 
In the end we ate for 8 euros a person, and I really ate a lot! I can really recommend both restaurants :) 

3 opmerkingen

 1. wow die sushi ziet er heel anders uit maar yummy *_* en die crêpe met crème brulee lijkt mij ook geweldig :o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De sushi is hier echt heerlijk! De plakken met zalm die op de rijst liggen zijn zoveel dikker en verser :D echt heel chill!

   Verwijderen
 2. Sushi is zo veel goedkoper daar, hier is het echt over prices ;-;. En dan ook nog extra geld moeten betalen, wanneer je niet alles op kan.. Serieus al die crepes, ik zou gewoon elke dag een andere gaan proberen omg!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!