First day: Asakusa/Sky Tree/kaiten Sushi

Toen ik en Lizanne gisteren om 18:15 gingen slapen waren we zo kapot dat we dachten sowieso de hele nacht door te kunnen slapen. Echter om 22:00 werden we al weer wakker, denkend dat het al 5 uur s'morgens zou zijn, maar dat was dus niet het geval... Ik ben die avond nog een paar keer wakker geworden maar heb mezelf elke keer weer gedwongen om toch weer te gaan slapen. Door de airco had ik wel veel dorst en was ik meteen al snot verkouden maar uiteindelijk is het ons gelukt om tot half 10 uit te slapen. Daarna was het tijd voor het ontbijt dat we haalde bij de Combini: 

Van links naar rechts:
Een broodje met aardbeien jam, Pocky's, ice tea, tonijn onigiri (rijstbal) en een chocolade broodje


We besloten om vandaag naar Asakusa te gaan. Dat is vanaf ons hotel maar 10 minuten lopen. 
 Een bord in het hotel waar al hun gasten vandaan komen. 
En de voorkant van het hotel

Het deel waar we verblijven in Ueno heeft veel grijze gebouwen en omdat de lucht ook grijs was vandaag ziet het erg allemaal een beetje triest uit. Maar toch even leuk om de omgeving te laten zien :) 
Wat vooral opvalt zijn de schone straten, vele drank/sigaretten machines en de elektriciteitskabels die werkelijk overal hangen. Ook fietsen de mensen voornamelijk op de stoep en hebben de fietsen geen bel. 
 Standbeelden van een Tanuki: "The tanuki of Japan from time immemorial were deified as governing all things in nature


Eenmaal in Asakusa aangekomen zagen we al snel de beroemde Senso-ji tempel. Het was er ontzettend druk maar op de een of andere manier niet storend. We hebben lekker rondgelopen en foto's gemaakt. De lantaarn op de eerst foto's is zo ontzettend groot! Erg indrukwekkend!
 Achter de poort van de tempel bevond zich een straat met heel veel toeristen winkeltjes en eten. 
 Dit nep eten is trouwens erg populair in Japan. Veel mensen sparen het :) 

 Van ver konden we de Tokio Sky Tree al zien :D
 De Senso-ji tempel, echt een prachtig gebouw!
Bij elke tempel is er de mogelijkheid om je geluksvoorspelling te lezen. Hier betaal je 100 yen voor, dan is het de bedoeling dat je een doos met stokjes rammelt en aan je wens denkt. Vervolgens draai je de doos om en valt er een stokje met een nummer uit. Dat nummer hoort weer bij een laatje en daar zit jou voorspelling op goed of slecht geluk in. 
 Helaas had ik "bad fortune" :') 
Ik schrok wel toen ik de eerste 2 zinnen las haha! Deed me denken aan Rachelle, Sophie en mij :P
Iedereen die slecht geluk heeft hangt zijn blaadje aan een van de hekken die daar staan. Dat zou het slechte geluk dan tegen gaan. Iedere tempel geeft je een ander soort geluk dus bij de volgende tempel ga ik proberen om goed geluk te krijgen haha! 
Er was ook nog tuin rond de tempel
De rode doeken om de beelden zorgen ervoor dat het het slechte geluk verdwijnt. De mensen die dus een "bad fortune" briefje hebben kunnen hier bidden voor het slechte geluk om te verdwijnen ;)  
Pocky's! 
Het eerste insect dat we tegenkwamen in Japan (behalve muggen) zijn deze Cicades. Deze beesten zijn enorm groot maar doen niks anders dan een zoemend geluid maken en rond vliegen. Ze groeien op in de grond en komen naar boven als ze groot zijn. 
 Een schildje van een Cicade. 
We zijn daarna naar de Sky Tree gelopen. Daar was een winkel centrum en daar heb ik voor het eerst een elektrische wc uitgeprobeerd. Echt een geniaal concept. Je kan een liedje afspelen zodat de mensen om je heen niet horen wat je doet op de wc (haha) en je kan je billen spoelen op 2 manieren. 
We zijn de Sky Tree niet meer in geweest omdat het meer dan 20 euro kost. Vervolgens met de metro weer naar Asakusa gegaan en daar hebben we Kaiten Sushi gegeten. Dit is sushi die op een loopband voorbij komt. Je rekent de sushi af per bordje, en elk bordje heeft een eigen prijs. Dit verschilt van ongeveer een euro tot rond de 7 euro per 2 sushi's. Uiteindelijk heb ik 6 bordjes sushi op voor iets van 8 euro. De sushi zijn wel anders dan in Nederland; groter en op de meeste sushi zit al wasabi. 
 Yummy!~

Na het avond eten zijn we terug gelopen naar het hotel. Onderweg nog even een stop gemaakt bij de "Book Off". Dat is een winkel met goedkope boeken, cd's, tijdschriften en dvd's. En dit zijn mijn aankopen voor vandaag: 
 Souvenir van de Senso-ji tempel.  
 AKB48 cd voor minder dan 1 euro. AKB48 is een Japanse meiden groep waar ik al verschillende liedjes van ken :) 
En een mapje voor de papieren van school. Op de voorkant staat de Senso-ji tempel, de Sky Tree en de Tokio Tower. 

Morgen gaan we naar Akihabara, het elektronica centrum van Tokio! 
Ik heb er zin in!


English: Today we went to Asakusa en saw the Senso-ji shrine and the Tokyo Sky tree. The Senso-ji Shrine is so amazing, very beautiful and the Sky Tree was also cool to see. I tried a fortune wish and got bad luck :'( but next shrine I'll try again and hopefully I'll get good luck then. We also ate Kaiten Sushi! That was my first time to eat sushi like that and it was very funny. And I saw Cicades :o They are so big and kinda creepy but luckily they don't do anything to humans :) My buys for today are: AKB48 cd, a map for school and a mobile phone strap with the latern from the Senso-ji shrine. Tomorrow we are going to Akihabara! I'm so excited! 

2 opmerkingen

  1. aaah, lucky cats zijn zo leuk haha! :D Airco's zijn zo irritant, maar oh zo handig wanneer het warm is haha. Alleen ze maken zoveel lawaai =_=". De Sushi ziet er echt zo lekker uit! Heel vroeg wakker worden is irritant, ik ging mijn eerste dag pas om 12 uur slapen omdat ik dan zeker wist dat ik heel moe bent en in slaap val en daarna niet wakker word hehe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa ik hou echt niet van de Airco hier >.< Ik wordt er verkouden en rillerig van. Dus voor het slapen gaan doe ik hem aan en uit wanneer ik ook echt ga slapen. Ik ging gisteren ook pas om 1 uur slapen en dat hielp inderdaad, toen sliep ik aan een stuk door. Vandaag ga ik proberen of het ook lukt om 12 uur :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!