Day 2: Akihabara

Na een onrustige nacht met maar weinig slaap stond vandaag Akihabara op het programma. Ik had al veel over deze wijk gehoord en had er wel bepaalde verwachtingen/ideeën bij, maar het was nog veel overweldigender dan ik had gedacht.  
Waar we ook kwamen was er licht, geluid, mensen, videos, echt ongelooflijk. Toen we de eerste Arcade (game) hal in gingen zijn we binnen 5 minuten weer gillend naar buiten gerend omdat we hoofdpijn kregen van al het geluid en de flitsende beelden. Later op de dag raakte ik steeds meer gewend aan alle prikkels maar het bleef overweldigend.
 Gatcha gatcha machines. Daar komen sleutelhangers uit van verschillende anime/games. 
 We hebben ook een grijphaak machine geprobeerd en het was meteen 3 keer raak! Schattig he :) 
 Japanse yens. Ze geven hier nog 1 centjes terug, maar die raak je vervolgens bijna niet meer kwijt. Onze portemonnees beginnen al aardig zwaar te worden daardoor haha~
Voor lunch had ik udon, een bakje vlees met rijst en een salade. En als toetje deelden we een heel mooi uitziend cakeje: 

Ik was wel erg moe na de lunch en werd weer herinnert aan mijn jetlag. Op het moment dat wij aan het lunchen waren, zo'n 13:00 Japanse tijd, was het namelijk 4:30 in Nederland... Ik hoop dat ik snel wen aan de nieuwe tijd en dat mijn jetlag ook snel verdwijnt want dit is niet ideaal. 

Het is elke keer weer lastig om te beslissen waar we willen avondeten. Deze keer kwam er een jongen van een restaurant op ons af en vroeg of we hem wilde volgen. We liepen door allemaal kleine straatjes en daardoor was het wel een beetje eng maar uiteindelijk kwamen we bij een heel leuk restaurant uit. 
 "kanpai!!!" (proost!)
 Mijn avond eten bestond dit keer uit kip, groenten en rijst. Hier werd soep overheen geschonken, erg lekker!

Natuurlijk heb ik ook weer geshopt vandaag, ik probeer me wel een beetje in te houden maar blijf me elke keer weer verbazen over de prijzen! Voor alles wat je hieronder op de foto ziet heb ik minder dan 20 euro betaald! Altijd leuk om aan het einde van de dag even te berekenen ;) 
Popteen tijdschrift, paarse nagellak, gatch gatcha sleutelhanger, manga, grijpmachine aanwinst, nagellak remover, Larme tijdschrift & Matcha Pocky's. 

Het was weer een geslaagde dag met veel nieuwe indrukken. Morgen gaan we naar Shinjuku en Nakano Broadway, ben benieuwd :) 


English: Today we went to Akihabara. I had some expectations but what I saw what nothing compared to what I had imagined. Everywhere we went there were lights, music, billboards, people, videos.. It was so overwhelming! After I while I got used to all the craziness and started to enjoy myself. The Gatcha Gatcha machines and the manga stores are really cool and I bought some nice things! Still can't believe that everything is so cheap here. Didn't even spend 50 euro today! I still have to get used to the time difference... that kinda sucks. But hopefully my jetlag will be gone soon. Tomorrow we are going to Shinjuku and Nakano Broadway. 楽しみ!

5 opmerkingen

 1. i love your blog and how you share us about japan !
  be friend =)

  melodyofmywords.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat valt daar dus veel te beleven. Maar goed dat het allemaal betaalbaar is, volgens mij zie je heel veel leuke hebbedingetjes. Het eten ziet er ook steeds fantastisch uit. Nog een heel weekend om daar lekker rond te kijken. X André

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa het is soms wel lastig om me in te houden met kopen. Maar tot nu toe gaat het goed haha ;) Ik kan toch ook weer niet te veel meenemen in mijn koffer dus dat helpt ook. Ben blij dat we nog 2 dagen hebben want er is nog zoveel te zien! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah dat is zo leuk al die gatcha dingen haha! Ook al heb ik dat niet gedaan wanneer ik in HK was :b. Dat cakeje ziet trouwens echt heerlijk eruit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gatcha Gatcha is echt verslavend haha! Vooral omdat het niet zo duur is en ze hebben echt super schattige dingen :D ik heb tot nu toe 2 x gatcha gatcha gedaan.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!