Japanreis: Fushimi Inari en Kyomizu-Dera tempels in Kyoto

Na twee dagen in Osaka te hebben doorgebracht vonden we het wel weer tijd om wat meer van Kyoto te zien, en dus besloten we een bezoek te brengen aan misschien wel de twee bekendste tempels van Kyoto! Fushimi Inari Taisha en de Kyomizu-dera. 
De Fushimi Inari tempel is de grootste van alle inari (shinto) tempels in Japan. De Inari tempels zijn gewijd aan de natuurgod van de oogst, weergegeven als vos. De beelden van deze vos die voor de tempel staan worden Kitsune Inari genoemd. Ze worden vaak afgebeeld met een sleutel in de bek omdat zij de rijstschuren met verse oogst bewaken. 
Waar de Fushimi Inari tempel verder om bekend staat zijn de duizenden torii (poorten) die bij het tempelcomplex staan. Deze torii zijn allemaal gedoneerd door families of bedrijven. Je kunt een wandeling maken door de torii de berg op. De gehele wandeling is ongeveer 4 km, maar je kunt tussendoor ook eerder afslaan. Wij hebben ongeveer 2 km gelopen. Het was te warm om de hele bergroute te wandelen 😅
Het wandelen door de torii was indrukwekkend! En bijzonder mooi! De omgeving van de Fushimi Inari is natuurrijk en zo waan je je ineens in rust tussen de hoge bomen. We zagen zelfs in een klein meertje een schildpad zwemmen! 
Omdat het een zaterdag was, was het wel erg druk. Maar een voordeel aan Kyoto in het weekend is dat bij veel tempels mini festivals worden gehouden. Dan staan er allemaal eetkraampjes op het terrein en is er muziek. Ook op deze dag waren er in de straten naast de tempel allemaal kraampjes met lekker eten. Daar hebben we Okonomiyaki gegeten. We konden zien hoe het vanaf het begin gemaakt werd was extra leuk was! Ik wil dit thuis ook eens proberen te maken :) 

De tweede tempelstop van deze dag was bij de Kiyomizu-dera tempel. Deze boeddhistische tempel is geheel van hout en is gebouwd aan de voet van een rots. Dat is ook direct wat deze tempel zo mooi maakt. Het houten raamwerk van de tempel steunt echt op de rand van de rots en kijkt uit over een dal met prachtige natuur. Je kunt heel veel kijken. Ook al ben ik hier eerder geweest, het blijft een indrukwekkende tempel! 
We wilden eigenlijk nog even door de kleine straatjes lopen waar we een aantal dagen eerder ook waren. Dat hebben we ook geprobeerd, maar het was ZO druk! Op sommige punten stond je gewoon vast tussen de mensen. Ik houd daar echt niet van die super drukte. We zijn dus snel doorgelopen haha. 
In Gion hebben we nog even langs de Kamo rivier gezeten en de dag toen afgesloten met Ramen.
Onderweg naar het hotel kwamen we weer langs een Pokécenter, ik Kyoto waren we nog niet naar binnen geweest dus dat moest wel even haha! Ook hier stond weer een speciaal Pikachu beeld en deze past perfect bij Kyoto :)

Fijne avond allemaal! Xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!