Verblijf in Roemenië (deel 2)

De tweede dag in Roemenië begon rustig en na een laat ontbijt reden we naar een wijngaard in de buurt voor een wijnproeverij. Bij aankomst zagen we direct de eindeloze wijnvelden, wat een mooi gezicht was dat. We kregen uitleg over hoe de wijn wordt gemaakt en mochten mee naar de kelder waar alle tonnen staan. Het was interessant om te horen dat je met druiven voor witte wijn ook op een bepaalde manier rode wijn kunt maken. Hoe dat werkt weet ik niet meer haha, maar ik wist in ieder geval hiervoor niet eens dat het kon. 
Na de uitleg over hoe de wijn wordt gemaakt liepen we naar een ander gedeelte van de wijngaard waar de proeverij werd gehouden. We mochten 6 soorten wijn proeven; 2 witte wijn, 2 rode wijn en 2 rosé. Ik houd zelf het meeste van rosé :) We kregen er ook allemaal lekkere snacks' bij.
uitzicht over de wijnvelden :)
Na de proeverij hebben we lekker in het zonnetje geluncht en daar hoorde dit toetje bij. Een soort donut met crème fraiche (want daar zijn de dol op in Hongarije en Roemenië) en rood fruit. Echt mega lekker! De lunch eindigde rond 17:00 en de rest van de namiddag en avond hebben we gechillt bij het huis en spelletjes gedaan. 
De volgende dag was lekker relaxt want we hadden niks gepland. Het weer was weer heerlijk dus we besloten om een wandeling te maken met de hond: Bruno. Die vond het helemaal geweldig dat we met hem gingen wandelen. 
Weer eindeloos mooie uitzichten 
En veel mooie bomen met herfstkleuren. 
Op de laatste dag gingen we naar het huis van familie van de Krisztina en haar ouders. Het huis is een soort vakantiewoning waar ze geregeld afspreken om met de hele familie te eten en dit keer waren wij er ook bij. Ik vond het onwijs leuk! Ondanks de taalbarrière was iedereen super aardig en er was natuurlijk weer eten en wijn in overvloed. Ik had een beetje het idee alsof ik bij één van de familiediners in Italië was :) Zo gezellig dat het was. 
Goulash op het vuur
De kat van de familie kreeg ook genoeg aandacht haha
Met zijn allen :)
De volgende dag was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Nederland. We maakten nog een groepsfoto als afscheid. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad in Roemenië, veel meer dan ik vooraf had gedacht. Ik was namelijk niet zo enthousiast en had veel vooroordelen maar het is een prachtig land en de familie van Krisztina is super aardig! Door het lekkere weer, de wandelingen en de gezelligheid ben ik helemaal tot rust gekomen daar. En wie weet gaan we nog eens terug ;) Het was in ieder geval een heerlijke vakantie!
Fijne avond allemaal! Xx

1 opmerking

  1. Wat een gezelligheid en leuk zo'n wijnproeverij in zo'n mooie omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!