Amersfoort met mams en Joost

Op zaterdag 20 november ben ik met mama en Joost een dagje naar Amersfoort geweest. Het plan was eigenlijk om een weekendje naar Brugge te gaan, maar dit werd toch te krap en met alle maatregelen die ons boven het hoofd hingen durfden we ook niet echt wat te boeken. Gelukkig heeft Nederland ook veel moois te bieden en Amersfoort is, zeker rond deze tijd van het jaar, erg sfeervol. Dus besloten we om een dagje daar heen te gaan. 

We zaten al vroeg in de trein en arriveerden rond 11:00 in Amersfoort. Toen hebben we eerst koffie gedronken en wentelteefjes gegeten bij een schattig cafeetje dat Mevrouw Jacoba heet. Daarna zijn we begonnen aan de Escape Tour die mama had geboekt. Deze Escape tour is speciaal voor verschillende steden gemaakt en het idee is dat je door middel van het oplossen van vragen binnen een bepaalde tijd de stad uit moet komen. Het was leuk om samen de vragen te beantwoorden en we kwamen door deze tour ook in veel straatjes waar we anders nooit gekomen zouden zijn. Ik geloof dat we uiteindelijk wel drie keer de hele stad hebben doorkruist haha! 
Een van de opdrachten van de tour; samen op de foto voor de stadspoort (die zie je op de achtergrond)
Mama en broertješŸ˜ŠšŸ’•
Ik vind dat Amersfoort echt een mooie oude binnenstad heeft! En door de herfstkleuren is het nog mooier. De herfst past heel goed bij de sfeer van zo'n ouder stad :)
We hebben uiteindelijk zo'n twee uur over de tour gedaan en vonden daarna dat we wel een drankje hadden verdiend. Lekker aan de borrel om 15:00 want om 17:00 hadden we alweer gereserveerd bij een restaurant haha. Toen mocht alles nog tot 20:00 open blijven. Iedereen paste zich prima aan dit beleid aan. Wij waren namelijk zeker niet de enige die om 15:00 lekker aan het bier zat en de restaurants zaten rond 17:00 ook gewoon hartstikke vol :)
Onderweg naar het restaurant liepen we langs een kattencafĆ©! Zo onwijs schattig! 
Om 17:00 zaten we dus in het restaurant, genaamd Dikke Dirck, voor het diner. Eerst hebben we een cocktail gedronken en daarna lekker gegeten. De sfeer is altijd zo leuk in Dikke Dirck. Ze draaien muziek uit de jaren 70/80/90 en het decor is er ook naar ingericht. Ook het eten was erg goed :)
Cheers!
Na het toetje zijn we rustig aan richting de trein gegaan en rond half 10 waren we weer in Haarlem. Het was een erg leuke dag zo samen met zijn drieƫn. Dat doen we eigenlijk maar ƩƩn keer per jaar en dat is jammer. Iedere keer is het weer genieten! Maar in het nieuwe jaar zijn we van plan om in januari of februari alsnog naar Brugge te gaan. Daar heb ik nu al zin in!

Fijne avond allemaal! Xx

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!