Mijn favorieten van nu

Boek
Reisverslag van een kat - Hiro Arikawa
Ik ben net pas begonnen in dit boek maar vind het nu al helemaal leuk! Het is een mooi verhaal en leest lekker weg. De conversaties tussen het baasje en zijn kat zijn vaak hilarisch, maar ik heb ook een vermoeden dat het een emotioneel verhaal wordt. In ieder geval ben ik blij dat ik dit boek heb opgepakt in de bieb. Sowieso ben ik mega blij dat de bibliotheek weer open is! Zo fijn om daar weer rustig rond te kunnen kijken :) 

Serie
The Serpent
Vorige week heb ik de mini-serie The Serpent op Netflix gekeken. Het is een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in Azië in de jaren 70 en gaat over een man, genaamd Alain, die samen met mijn compagnon een edelstenen business runt. Die business is al niet helemaal legaal, maar waar het echt misgaat is de manier waarop hij aan die edelstenen komt. Hij beroofd en/of vermoord namelijk Westerse backpackers. Met zijn charme wint Alain een aantal mensen voor zich die hem (soms zonder dat ze het zelf door hebben) helpen bij de business, waaronder zijn vrouw die ook een grote rol speelt in het verhaal. Maar dan komen de moorden van twee Nederlandse backpackers aan het licht bij de Ambassade en gaat één Nederlander zijn best doen de zaak op te lossen en Alain te pakken. 

Het verhaal lijkt misschien in eerste instantie voorspelbaar, maar het is heel spannend en het feit dat het waargebeurd is draagt daar extra aan bij. Het is leuk om het sfeertje van de jaren 70 en de hippiecultuur in Thailand te zien en hoe het ging als mensen toen der tijd (zonder technologie) gingen backpacken. Ook vind ik het tof dat er verschillende talen gesproken worden in de serie: Frans, Engels, Nederlands en Thais. Bij de Nederlandse Ambassade spreken ze dus echt Nederlands, al is het soms wat gebrekkig, en dat kan ik wel waarderen. 
In ieder geval! Als je op zoek bent naar een thriller/detective serie dan is The Serpent echt een aanrader!
Geshopt
Maxijurk - Olivia&Kate
Toen de winkels weer open mochten zonder afspraak ben ik direct het eerste weekend met een vriendin de stad in gegaan. Toen hebben we allebei bij Olivia&Kate een maxijurk gekocht. Ik in het groen en zij in het rood. Ik ben er zo blij mee! Al een tijdje wilde ik graag een maxijurk aanschaffen waar ik ook een panty onder kan dragen en deze is daar perfect voor. Ik heb hem dus ook al aangehad naar kantoor, maar dan niet met de sneakers er onder hoor haha. Met cowboy laarzen, dat staat ook een stuk leuker ;) 
Muziek
Kpop 
Muziek vind ik altijd een lastige categorie omdat ik meestal terugval op jazz muziek haha. Ik houd zoveel van dat genre. Het maakt me rustig, maar ook vrolijk. 
Maaarrrrrr! Dit keer heb ik wel een nieuwe toevoeging. Namelijk dat ik weer ben begonnen met het luisteren van Kpop. Toen ik 17-18 jaar was, luisterde ik heel veel kpop en was ik fan van een toen populaire band SHINee. Daarna is het verwaterd en heb ik jaren lang geen Koreaanse popmuziek meer geluisterd. Nu kwam ik van de week ineens weer een video tegen met recente kpop nummers en toen ik daar naar luisterde vond ik best veel nummers leuk. 
Een populaire Kpop band van nu is BTS. En zij zijn niet alleen bekend in Korea maar over de hele wereld. Ik denk dat je het volgende nummer wel eens gehoord hebt op de radio:
De clips van Koreaanse popnummers zijn altijd lekker over de top. Veel dansen, voor veel tieners "knappe" zangers/zangeressen en artistieke, theatrale scenes. Veel nummers zijn ook upbeat en het hele sfeertje heeft gewoon wat opbeurends haha. Ik wordt er in ieder geval vrolijk van. 
Nog enkele kpop nummers die nu in mijn Spotify staan:
- Starry Night van Mamamoo
- Lovesick girls - BlackPink
- IDOL - BTS

Guilty Pleasure
Real Housewives of Beverly Hills
Het is enorm slecht maar af en toe kan ik zo genieten van dit soort reality series haha. Gewoon lekker kijken zonder nadenken. Maikel en ik kijken soms samen wat afleveringen en dan houden we weer een pauze van een paar dagen. Dat is ook wel nodig want als je alles achter elkaar zou kijken dan wordt je helemaal gek van al dat gekibbel haha! 

Dit maakt me blij
- De Rhododendrons die langzaam uitkomen. Mooie paarse bloemen verschijnen er nu aan de knoppen.
- Mijn moestuintjes die groeien als kool. Ik heb gisteren een speciale pot besteld voor de tomatenplant. Helemaal met een watersysteem haha, super fancy!
- Dat de terrassen weer open zijn. Net heb ik lekker geluncht met een vriendin. Maar ook dat de sportschool en bibliotheek weer open zijn. Vooral rondstruinen tussen de boeken heb ik gemist. 
- Het vooruitzicht op beter weer. We dachten misschien dat het nooit meer zou stoppen met regenen haha, maar vanaf komend weekend wordt er eindelijk beter weer voorspelt! Zin in!
- Afgelopen zaterdag gezellig cocktails gedronken en tapas gegeten met mama en René en Joost. 
- De boxen van Hello Fresh. Ik vind het helemaal leuk om de gerechten te kiezen en dat alles dan wordt bezorgd op een gewenst tijdstip. Ook het koken van de nieuwe recepten vind ik echt leuk om te doen!
Workout
De sportscholen zijn dus weer open! Na ongeveer driekwart jaar niet gesport te hebben, stond ik afgelopen zaterdag weer voor het eerst op de crosstrainer. Ik had nog even getwijfeld om weer een abonnement te nemen maar thuis sporten gebeurd gewoon niet. Dus dan maar weer zo :) Ik moet zeggen dat het ook wel lekker is om meer te bewegen. 

snack
Muntthee
Een tijdje geleden hadden kwamen we erachter dat bij een groenteboer in de stad er bosjes munt worden verkocht voor slechts 50 cent. En dan heb je echt een mooie bos. Sindsdien drinken we veel muntthee, zo lekker! Ik kan echt genieten van een moment met warme thee en bijvoorbeeld een boek. Nu dat ik hier zit te typen staat er ook een kop muntthee naast me haha!

2 opmerkingen

  1. Mooie favorieten. De jurk staat je heel mooi. En ik ben ook verzot op muntthee :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!