Zonnige zaterdag + afhaalbieb

Van -10 gingen we binnen een week tijd naar 15 graden! Hoe bizar is dat haha! De afgelopen dagen voelde het alsof Nederland uit zijn winterslaap kwam. Ineens lagen de parken vol met mensen die aan het picknicken waren, mensen zaten voor hun huis in het zonnetje en we konden de winterjassen en dikke sjaals voor het eerst in maanden weer thuis laten. Echt genieten!

Zaterdag om 12:00 had ik een afspraak bij de bibliotheek in Heemstede om een pakket boeken af te halen. We besloten daar naartoe te wandelen en onderweg kwamen we hele velden met krokussen tegen. Zo'n gezellig gezicht! Aan het begin van de wandeling had ik nog mijn winterjas aan en een dikke sjaal om, maar halverwege kon de sjaal af en hing mijn jas open. Het is toch even onwennig, zo zacht als het weer nu ineens is haha. 
Na een wandeling van ongeveer 40 minuten kwamen we bij de bibliotheek van Heemstede. In deze tweede lockdown heeft de bibliotheek een leuk initiatief opgezet genaamd; de Afhaalbieb. Je kunt een email sturen naar de bieb, of bellen, en daarbij geef je een genre door dat je graag wilt lezen. Op de website staat een heel overzicht met genres en ook voorbeelden van de soorten boeken die bij de verschillende genres passen. Dat is ontzettend handig want er zijn heel veel verschillende genres en het gaat een stuk verder dan alleen "romance" en "thriller". 

Ik koos voor historische romans en werd enkele dagen later gebeld door een vriendelijke medewerkster om een afhaaldag en tijd te bespreken. Ze vroeg ook nog wat verder over het genre dat ik had gekozen en ik legde uit dat ik het eerste boek van de Bridgerton serie net uit heb en dat een leuk verhaal vond. Dat noteerde ze. 

Nadat de afspraak is gemaakt selecteren de medewerkers van de bieb 5 boeken voor je in het gekozen genre en maken de afhaaltas voor je klaar. Welke boeken je krijgt is een verrassing. Ik was zo nieuwsgierig naar de boeken die ze gekozen hadden! Het is echt iets leuks om naar uit te kijken. 
Een kleine sneak-peak van de boeken in de afhaaltas
En dit zijn de 5 boeken die ik heb gekregen. Ik ken geen van de titels, maar het lijkt erop dat ze allemaal in dezelfde stijl van de Bridgeton series zitten dus dat is al tof! De achterkanten heb ik nog niet goed gelezen omdat ik het een verrassing wil houden iedere keer als ik één van de boeken pak om te gaan lezen. 

Er is geen vaste datum voor het terugbrengen van de boeken dus dat is ook fijn. Daarnaast kun je nadat je de boeken hebt ingeleverd gewoon weer een nieuw genre doorgeven voor je volgende afhaalpakket. Ik vind het een onwijs leuk idee en wat mij betreft hoeft dit niet te stoppen als we uit de lockdown komen :) het is een leuke manier om nieuwe schrijvers en genres te ontdekken. Wat vinden jullie van het idee van de afhaalbieb?
In de namiddag fietsten we naar Charlotte en Koen voor een borrel en om te proosten om de verjaardag van Lot. Door de avondklok waren we wel weer vroeg thuis maar dat was eigenlijk wel prima. Ik was helemaal rozig door de lange wandeling in de zon haha! 

Ik was dit weekend gewoon even vergeten dat we nog maar in februari zitten! Het voelde echt als een weekend in april. Wat een cadeautje dit mooie weer. Maar ik houd er ook rekening mee dat we wellicht nog een paar winterse dagen tegemoet gaan. Al hoop ik niet veel meer ;) Fijne dag allemaal!

2 opmerkingen

 1. Wat een leuk idee de afhaalbieb! Mooie boeken zitten erbij, ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja he! vind ik ook :) Een goed initiatief in deze corona tijd.
   Ik had nog een ander boek die ik eerst wilde uitlezen maar vandaag ga ik beginnen aan één van de boeken uit de tas. Ben ook heel benieuwd!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!