Deze 3 boeken las ik in januari

Drie boeken in één maand lezen is voor mij best veel. Ik ben namelijk een vrij langzame lezer en om eerlijk te zijn maakte ik er voorheen weinig tijd voor. Na het eten pakte ik standaard mijn laptop erbij om een series te kijken tot het tijd was voor bed. Sommige mensen kunnen in bed dan nog even lezen voor het slapengaan, maar voor mij werkt dat niet. Zodra mijn hoofd het kussen raakt ben ik in dromenland. 

De laatste drie weken was het erg druk op werk en daardoor kwam ik bijna elke avond heel moe thuis. Mijn ogen konden echt geen scherm meer zien en dus pakte ik sneller een boek dan mijn laptop. Nu ik dit zo'n drie weken doe, merk ik dat het een beetje een gewoonte begint te worden. Lezen in plaats van serie kijken. Als een boek echt goed is dan voelt het eigenlijk alsnog alsof je een serie kijkt, maar dan eentje waarbij je zelf de beelden bij het verhaal vormt. 

Ondertussen ben ik al weer bijna klaar met het eerste boek van februari, dus aan het einde van deze maand zal ik weer een blogpost schrijven over de boeken die ik dan heb gelezen. Voor nu een opsomming van de drie boeken die ik las ik januari, welke zou jij ook graag willen lezen?
Korte samenvatting: Iedereen heeft een oordeel over de Meilandjes maar de tv-serie laat eigenlijk maar een klein deel van hun leven zien. In deze biografie worden de details van het leven van Martien, Erica en Maxime blootgelegd. Van hun jeugd tot het hechte gezin dat ze op de dag van vandaag zijn. 

Mijn mening: Aan de biografie van Martien Meiland was ik in december al begonnen maar het overgrote deel las ik in januari. Ik ben zelf fan van Chateau Meiland en was daarom ook benieuwd naar dit boek. Hoewel het soms wat slordig geschreven is (met hier en daar een flinke spelfout) heb ik wel genoten van het verhaal. Of eigenlijk van de "levensverhalen" van Martien, Erica en Maxime. Het boek is zo geschreven dat je ze bijna tegen elkaar hoort praten, op die bepaalde manier waarop de Meilandjes dat doen, en dat vond ik wel heel leuk. Ook heb ik een paar keer flink gelachen en werden best veel vragen beantwoord. Kortom; ik heb me prima vermaakt bij het lezen van dit boek. 
★★★☆ sterren.
Korte samenvatting: Londen, 1813. Onder de elite van het negentiende-eeuwse Engeland zijn lust en verraad de orde van de dag dankzij de roddelkrant van de anonieme Lady Wistledown. De familie Bridgerton lijkt aan deze roddels te ontkomen totdat er een stuk verschijnt over de oudste dochter Daphne. Daphne heeft maar één doel in het leven en dat is een geschikte huwelijkskandidaat vinden, maar nu wordt ze door Lady Wistledown bestempeld als oud-nieuws en lijken haar kansen voorbij. Totdat, ze een bondje sluit met de aantrekkelijke hertog Simon Basset. Hij wilt af van de moeders die hun huwbare dochters opdringen, en zij wilt haar reputatie redden. Samen beginnen aan de schijnvertoning van een relatie, maar dat zorgt voor problemen als ze toch gevoelens voor elkaar beginnen te ontwikkelen. 

Mijn mening: Als je niet weet waar ik het over heb als het woord Bridgerton valt, dan raad ik je aan om HEEL SNEL Netflix op te starten en de serie te gaan kijken! Wat heb ik ervan genoten! Nadat ik de serie af had (binnen 2 dagen, oeps haha) heb ik direct het eerste boek besteld. De boek en de serie lijken weliswaar in grove lijnen op elkaar, in een boek zit altijd meer detail en ook loopt het verhaal van Daphne en Simon net even anders. Toen ik eenmaal begon met lezen kon ik het amper wegleggen en dat is natuurlijk een goed teken. Ik ga zeker het tweede deel van de Bridgerton serie binnenkort bestellen en ik kijk er nu al naar uit om het te lezen :)
★★★☆ sterren
Korte samenvatting: New York, 1940. Als de negentienjarige Vivian Morris zakt voor haar eerste jaar aan de universiteit besluiten haar ouders haar naar haar tante in New York te sturen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een vervallen theater met een kleine vaste kring van acteurs en showgirls. Vivian voelt zich meteen thuis in deze extravagante en onconventionele wereld van het theater en gaat samen met haar nieuwe vrienden helemaal op in het New Yorkse nachtleven. Ze leeft in een droom totdat ze een schandaal veroorzaakt en haar wereld in stort. Nog jaren later houden de gevolgen van dit schandaal haar in zijn greep. 

Mijn mening: Nu dat de bieb dicht is lenen we op het werk onderling boeken van elkaar, en ik kreeg City of Girls in mijn handen gedrukt. Dit boek had ik al op mijn to-read lijst staan dus dat kwam mooi uit. Het was wel even inkomen omdat ik de Engelse versie kreeg en ik lees over het algemeen liever Nederlands. Maar ook bij dit verhaal gold; toen ik er eenmaal in zat kon ik amper stoppen met lezen. Het zit zo goed in elkaar en die tijd van de jaren 40 in New York is super interessant. Ik wist daar eigenlijk amper wat van, ook niet van hoe Amerikanen de oorlog hebben beleefd. Ik kan het boek echt aan iedereen aanraden!
★★★★ sterren

4 opmerkingen

 1. Leukleuk, dat boek van Martien ben ik heel benieuwd naar, ik ben ook fan van de Meilandjes. Boek nummer 2 lijkt me ook wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan beide boeken zeker aanraden en als je fan bent van de Meilandjes dan geeft het boek van Martien je meer inzicht in hun leven en dat is echt leuk :)

   Verwijderen
 2. Mooie boeken. De biografie van Martien heb ik gelezen en ja, het is soms wel heftig en je hoort ze gewoon praten. De andere twee boeken heb ik meteen op mijn te lezen lijst gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heftig was het zeker soms, maar ook echt knap dat ze het allemaal hebben gedeeld. Nu kunnen mensen tenminste niet meer speculeren over dingen, het ligt gewoon allemaal op tafel.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!