Bakken en schilderen

Vandaag sprak ik met Charlotte af om samen in de middag te gaan bakken en schilderen. In eerste instantie waren we van plan om wat gezonds te bakken, zoals bananenbrood of mueslirepen, maar uiteindelijk kozen we toch voor een brownie met frambozen en witte chocolade haha! We hebben dit recept gebruikt van Chickslovefood. 
Het bereiden ging heel gemakkelijk en binnen no time was de brownie klaar voor de oven. Ook ongebakken vond ik hem er al heerlijk uitzien. Het was dat er rauw ei doorheen zat, anders hadden we waarschijnlijk de helft van het beslag al opgelikt voordat het de oven in ging haha. 
Terwijl de brownie aan het bakken was hebben we geschilderd. 
Echt leuk en ontspannen om dit samen te doen. Charlotte maakte een schilderij met flamingo's en ik met wijn en kaas. Tijdens het schilderen luisterden we naar 70s muziek. 
In het recept stond dat de brownie 30 minuten in de oven moest, maar uiteindelijk heeft die van ons 50 minuten in de oven gestaan. Na 30 minuten was de brownie namelijk nog heel vloeibaar in het midden, zelfs nadat we hem hadden laten afkoelen. 
Na 50 minuten was het midden nog steeds niet helemaal gaar maar ik houd wel van zachte cake dus hebben we het erbij gelaten. Mocht je dus ook deze brownie willen maken dan kan ik aanraden om hem zeker 40 minuten in de oven te doen en daarna te kijken hoe hij aan de binnenkant eruit ziet. 
Toen de brownie eindelijk klaar was smaakte hij wel erg goed! De combinatie van rood fruit en chocolade is gewoon top! Zeker met een cappuccino erbij šŸ˜ Terwijl we van de brownie genoten hebben we nog wat meer geschilderd en gekletst. Het resultaat van de tekening zal ik binnenkort laten zien. 
Rond een uurtje of 16:00 reed ik terug naar huis. Daar lag een pakketje op mij te wachten met droogbloemen! Deze had ik besteld bij Bloompost. Ik vind het zo leuk dat je daar (droog)bloemen kunt bestellen die worden geleverd in een pakje dat door de brievenbus past. Zo kan je ook echt iemand verassen, want die persoon hoeft niet per se thuis te zijn om het pakket in ontvangst te nemen. 
Tadaa! De droogbloemen staan nu in de vaas die ik een paar maanden geleden in de kringloopwinkel heb gekocht. Dit soort details geven meteen extra sfeer aan een kamer, zo leuk! 

Het was een fijne dag en die ga ik zo afsluiten door lekker mijn boek uit te lezen met een kop thee en nog een stukje brownie :) Fijne avond allemaal! Xx

4 opmerkingen

 1. Een hele gezellige dag. De tekening ziet er prachtig uit! En leuk die droogbloemen, ik ben er ook gek op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was zeker gezellig :) in deze tijd geeft zo'n middagje samen met zoveel voldoening en energie.

   Verwijderen
 2. Wat leuk zo'n gezellige dag in deze rare tijden! Ik vind het wel een goed idee, met vrienden wat creatiefs doen :) (en bakken, dat is ook altijd goed toch?!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa beetje tekenen, beetje kletsen, lekker drankje erbij en wachten tot de taart klaar is :) Kan het zeker aanraden!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!