Taarten bakken en herfstwandelingen

De herfst is begonnen! Nu is het toch wel overduidelijk; de temperatuur daalt, het regent (veel!) en de bladeren verkleuren. Ook wordt het steeds vroeger donker, dat vind ik wat minder maar het hoort er nu eenmaal bij. Het verkleuren van de bladeren vind ik prachtig! Rechts is een foto die ik in Amsterdam Oud-Zuid maakte op vrijdagochtend. Ik fiets niet standaard langs dit huis, maar iemand had mij op Instagram de tip gegeven om hier eens te gaan kijken. Het stelde niet teleur :)
Op zaterdagochtend was ik alweer vroeg in Alkmaar. Vanaf het station liep ik het centrum in en toen zag ik het huis op de linkerfoto. Ook al zo mooi!
Ik was zo vroeg in Alkmaar omdat de moeder van Maikel haar trouwjurk ging uitzoeken. Volgend jaar in de zomer gaat ze trouwen, althans dat is het plan. Het was een gezellige ochtend en ze in geslaagd! 

In de middag reisde ik terug naar Haarlem. Vanaf het station liep ik door de stad naar huis. Onderweg maakte ik een stop bij CASA. Ik vind dit zo'n leuke woonwinkel! Ze hebben nu ook een kleine herfstcollectie en ik nam de pompoen-theelichthouder mee naar huis. 
Zondag sprak ik af met Charlotte. We hadden al een paar keer tegen elkaar gezegd dat we zin hadden om een taart te bakken, en wat is dan leuker dan samen bakken! We bakten allebei een cake. Ik een appelcrumble en Charlot een amandelcitroen cake met bosbessen. 
Beide cakes zijn heerlijk geworden! We hebben ze geproefd onder het genot van een kop thee en met de nieuwe Charlies Angels op de achtergrond. Daarna gaven we ieder de helft van onze cake aan elkaar voor thuis. Daar hebben we nog zeker 3 dagen van genoten <3
Maandag regende het de HELE dag. Gelukkig had ik genoeg te doen binnenshuis. Maandag is namelijk altijd mijn schoonmaakdag. Wonder boven wonder ging rond 17:30 de zon schijnen. We hebben meteen de paraplus gepakt en zijn gaan wandelen. Onderweg heeft het nog wel gerend maar niet meer zo hard als de rest van de dag, lucky!
In de avond heb ik lekker gerelaxt en ben toen begonnen aan Emily In Paris. Zo leuk!!!! Ik ben verslaafd en heb het eerste seizoen alweer bijna af. 

Dinsdagochtend stond ik vroeg op, want ik had weer eens zin in kaneelbroodjes. Die van Daneroll maak je binnen 25 minuten, echt ideaal. 
Vandaag was mijn eerste thuiswerkdag sinds de start van corona in maart! Ja je hoort het goed, ik ben al die tijd gewoon 4x per week naar kantoor gegaan. In mijn omgeving ben ik de enige die dat doet. Ik vind het prima, want daardoor houd ik wel een goed ritme, maar een dagje thuiswerken was toch eigenlijk ook wel erg lekker. Het ging gelukkig ook goed met het verbinden met de server enzo. Misschien dat ik volgende week weer een dag thuis kan werken. Dat zou best fijn zijn want het scheelt wel veel reistijd. 

Om half 6 zijn we weer gaan wandelen. We zijn daar vorige week mee begonnen en we vinden het allebei heerlijk. Na een dag hard werken kun je dan fijn je hoofd leegmaken. 
We liepen weer naar De Hout en dit keer waren de hertjes nog niet naar hun slaapverblijf. Zo schattig! 

Morgen ga ik wel weer naar kantoor, ze gaan dan ook beslissen of we als secretaresses vaker thuis mogen werken. Ik zou het fijn vinden om één dag in de week thuis te werken. We gaan het horen. Nu duik ik lekker mijn bedje in. Fijne avond allemaal!

1 opmerking

  1. Die huizen zijn prachtig zeg! En heerlijk om te bakken met dit weer.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!