To do in Haarlem - Klim naar het licht

Nog t/m 31 juli kun je in Haarlem de pas gerenoveerde Bavo Kathedraal beklimmen, deze tour wordt ook wel 'de klim naar het licht' genoemd. Vorige week zaterdag heb ik samen met Maikel en twee vrienden de Kathedraal beklommen.

 Je begint beneden en klimt dan via stenen trappen en van hout gemaakte paden helemaal naar de top. Het was vooral tof om over de houten paden te lopen, daar kon je zien hoe de gedeeltes van de kathedraal eruit zien waar eigenlijk nooit iemand komt. Door het zwakke licht leek alles extra mysterieus.
 Onderweg zijn er verschillende verdiepingen waar je even kunt uitrusten en rondkijken. Zo is er een verdieping waar de klokken hangen (die luiden niet aan de kant waar de bezoekers komen overigens haha, anders zouden we allemaal doof zijn nu) en een verdieping waar je door een luikje in de cijferplaat van de klok naar buiten kunt kijken.
Ook kom je langs de koepel
Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de top, waar je een prachtig uitzicht hebt over Haarlem. Wij konden ons huis ook zien liggen, erg tof om te zien!
Woohoo we hebben de top gehaald! 

Als je in Haarlem bent dan kan ik de 'klim naar het licht' tour echt aanraden. Het is heel bijzonder om in zo'n oude kerk vrij te mogen rondlopen. Je kan bovendien zelf het tempo bepalen dus als je geen zin hebt om op iedere verdieping te stoppen dan kun je ook direct helemaal doorlopen naar boven voor het uitzicht. Een kaartje voor de 'klim naar het licht' kost online € 8,50 en die kun je hier kopen. 

Wij vonden het in ieder geval erg leuk om de kathedraal die vlak bij ons huis staat eens van binnen te bekijken :) Dat zou toch zonde zijn om te missen. 

Zou jij de Bavo kathedraal in Haarlem willen bezoeken?

4 opmerkingen

 1. Wat mooi! Die koepel vind ik prachtig en dat uitzicht is fenomenaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gaaf he! We hebben toch maar geluk met zo'n mooie kathedraal hier in Haarlem ;)

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend leuk en mooi! Prachtig uitzicht ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!