Exploring Delft

Op zondag 7 juli sprak ik met Sophie af in Delft. We waren hier allebei nog niet eerder geweest en hadden zin om een nieuwe stad te verkennen. We spraken op tijd af en om 11:00 liepen we het centrum in. Het was tot onze verbazing behoorlijk verlaten, maar we kwamen er al snel achter dat, omdat het zondag was, alles pas om 12:00 open gingšŸ˜…Lekker handig maar niet heus, want we hadden allebei nog niet ontbeten omdat we daar samen de dag mee wilde beginnen haha. Gelukkig vonden we na wat rondlopen een cafeetje dat wel al open was en hebben we lekker zalm/avocado sandwiches gegeten, chai latte gedronken en bijgekletst.

 Na de brunch was het tijd om Delft pas echt te gaan verkennen. Wat een leuke stad is het zeg! Het was super leuk om door de kleine straatjes en langs de grachten te wandelen. Het voelde een beetje als een mix tussen Utrecht en Haarlem: erg sfeervol. 
 Mijn outfit van die dag. Ik had kennelijk niet echt zin om iets kleurrijks aan te doen haha. 
 De Delfts Blauwe street-art vond ik ook echt leuk om te zien. 
 Delft is een leuke stad maar niet echt groot dus na ongeveer 2 uur rondlopen en een koffiepauze hadden we het wel gezien. We wilden echter nog niet naar huis en besloten de trein naar Den Haag te pakken om te gaan winkelen.
Ik mag dan werken in Den Haag maar in het centrum kom ik eigenlijk maar weinig. Dat is jammer want ze hebben echt leuke winkels. Bij de Stradivarius paste ik enkele warme kledingstukken uit de SALE (altijd handig om een beetje vooruit te denken naar de herfst/winteršŸ˜‰) en werd verliefd op dit oversized groene vest. Helaas was het aan de achterkant een beetje TE oversized en heb ik hem toch teruggehangen. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan en me niet heb laten verleiden door de uitverkoop, maar zo'n lekker wijd en mooi groen vest staat zeker op mijn wishlist voor het volgende seizoen.
Van al dat shoppen krijg je trek haha, en dus besloten we ook maar wat te gaan eten in Den Haag. We hadden allebei zin in Aziatisch eten maar geen zin om er te veel geld aan uit te geven. Na wat rondlopen in China Town vonden we een Japans streetfood tentje waarvan ik helaas de naam niet meer weet. Het eten daar was echt top! Sophie bestelde Yakiniku Don en ik bestelde Okonomiyaki. Het was een mooie afsluiter van de dag :)

Zijn jullie wel eens in Delft geweest?4 opmerkingen

 1. Wat een gezellig dagje. Ik ben vorig jaar nog in Delft geweest en vond het ook een hele leuke stad. Een heel ander sfeertje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk he! Ik wil er zeker nog een naar terug rond kerst, lijkt me ook heel sfeervol :)

   Verwijderen
 2. Wat een super leuke stad is Delft! Ik ben er nog nooit geweest eigenlijk, maar klinkt als een leuke optie voor een dagje weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is zeker een aanrader voor een dagje weg. Het is niet heel groot, maar als je lekker de tijd neemt voor koffie en lunch en rustig rondloopt dan is het erg leuk :)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!