Terugblikken op de doelen van 2015 + nieuwe doelen voor 2016

   
Een van de tradities om het nieuwe jaar in te luiden zijn het opstellen van de goede voornemens. Ik had er in december af en toe al wel over nagedacht maar pas op 1 januari ben ik er echt voor gaan zitten. Wat wil ik in 2016 bereiken? Wat wil ik verbeteren ten opzichte van 2015? Het lijkt me leuk om eerst even terug te kijken naar mijn voornemens van 2015, voordat ik de nieuwe voornemens opsom ;) Het aantal sterren geeft aan in hoe verre ik mij aan het voornemen gehouden heb. Drie sterren is succesvol, twee sterren is half en een ster is mislukt.

Hoe is het gegaan met de voornemens van 2015:
1. Minstens 1 Blogilates kalender afronden 
Tot de zomervakantie ging het heel goed met dit voornemen. Ik rondde de Blogilates kalender van januari af en ben daarna mijn eigen schema gaan volgen dat bestond uit een mix van hardlopen en pilates. Ook blogde ik 7 weken lang elke zondag over de voortgang van het sporten en gezond eten. Vanaf september ging ik meer werken en nam ook het schoolwerk flink toe. Vanaf dat moment raakte dit goede voornemen een beetje in de vergetelheid. Best zonde, maar school was echt even belangrijker. 

2. Creatiever zijn 
In de zomervakantie had ik meer tijd voor mezelf en ik heb een paar weken af en toe getekend.Verder ben ik niet echt creatief geweest. Het beetje tijd dat ik voor mezelf heb besteed ik voornamelijk aan serie kijken en lekker relaxen.

3. Het 3e schooljaar foutloos afsluiten en een leuke stage vinden
Dit voornemen is helemaal succesvol afgesloten :D Ik haalde het derde jaar zonder herkansingen en vond in oktober een stage bij een reisbureau in Amsterdam. Ik heb geprobeerd om een stage bij een tijdschrift te krijgen maar dit bleek met mijn competenties van dit moment onmogelijk te zijn. Na mijn afstuderen ga ik hier verder aan werken.

4. citytrips maken 
In 2015 wilde ik graag wat stedentrips maken. Bovenaan mijn lijstje stonden Parijs, Londen en New York. Twwe van deze steden heb ik ook daadwerkelijk bezocht! In Augustus ging ik samen met Maikel 4 dagen naar Parijs en in November ben ik een weekend naar Londen gereisd. New York viel een beetje buiten mijn budget, haha, maar dat komt nog wel~

5. Mijn kamer in Maastricht een make-over geven 
Dit was zeker een uitdaging, want met een 10m2 kamer zijn de mogelijkheden nou eenmaal niet eindeloos. Maar nu ik mijn voornemen terug lees heb ik precies de dingen aangeschaft en veranderd waar ik over had geschreven. Ik kocht een nieuwe spiegel, een schapenvacht voor op de vloer en een kledingrek. Daarnaast maakte ik ook een eerste blogpost over de indeling van mijn kamer. Voordat ik ga verhuizen ben ik van plan om er nog eentje te maken als herinnering~

Het is leuk om te bedenken dat, op het moment dat ik de voornemens opschreef vorig jaar januari, ik geen flauw idee had hoe dat jaar zou gaan lopen. En nu ik erop terug kijk zijn best veel van mijn voornemens goed volbracht en daar ben ik trots op :)

             
Tijd voor mijn voornemens voor 2016:
1. Afstuderen
Als alles goed verloopt zal ik in juli 2016 afstuderen van de opleiding Oriëntaalse Talen en Cultuur. Het lijkt nu nog ondenkbaar om klaar te zijn met school, maar ik ben er wel aan toe om deze opleiding af te ronden. Na vijf jaar is het tijd voor wat nieuws.

2. Het reizen voortzetten
Nu ik Parijs en Londen gezien heb wil ik in 2016 een paar andere steden bezoeken. Ik hoop naar Italië te reizen en met een vriendin ben ik plannen aan het maken voor een reis in de zomervakantie. Waar die reis naar toe gaat hou ik nog even geheim ;)

3. Beter voor mezelf zorgen
Vooral de afgelopen twee maanden was het soms lastig om goed voor mezelf te zorgen. Dat klinkt heel dramatisch maar dat is het niet hoor haha ;) Er zijn gewoon een aantal dingen die ik anders wil aanpakken. Doordat ik bijvoorbeeld elke maandag direct uit school naar werk ga, heb ik vaak geen tijd om avond te eten. Dat is natuurlijk niet gezond. Ook heb ik niet veel zelf gekookt, ging ik vaak te laat slapen, at ik amper fruit en liet ik het sporten volledig links liggen. Ik had er gewoon allemaal even geen puf voor. Maar nu is het nieuwe jaar aangebroken en ben ik weer gemotiveerd om beter voor mezelf te zorgen :D Je bent immers verantwoordelijk voor je eigen gezondheid~  

4. Beter prioriteiten stellen
Ik denk dat iedereen wel liever serie kijkt dan aan opdrachten voor school te werken, maar nu is daar gewoon even geen tijd meer voor. Ik heb nog een maand om alles voor deze schoolperiode af te ronden en het doel is om alles in 1x goed af te sluiten. Ik moet dus echt even beter mijn prioriteiten gaan stellen, minder laks zijn en meer mijn best doen :) (En dat het liefste het hele jaar volhouden hahaha)

5. Een baan bij een tijdschrift
Zodra ik mijn diploma op zak heb gaat de zoektocht naar een baan van start. Ik ben niet van plan om voor de eerste de beste baan te settelen en ga op zoek naar mijn droombaan. Werken bij een tijdschrift staat bovenaan mijn lijstje en dan het liefste eentje die met mode te maken heeft. 


Wat zijn jullie goede voornemens voor 2016? 

* pictures from weheartit

8 opmerkingen

 1. Ik hoop dat je je droom baan vind. Dat zou het mooiste zijn wat er is. Veel geluk. Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Rochella, dat is heel lief van je ^^ en ik hoop het ook! jij ook veel geluk dit jaar~ xx

   Verwijderen
 2. Goed bezig met de voornemens van vorig jaar, heb je nog best lang volgehouden dat sporten :D Meer reizen wil ik ook graag doen:]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha thanks Sanne ;D Ik hoop dat je veel mooie reisjes gaat maken!

   Verwijderen
 3. ik ga vanavond sporten hehe! jeuuj echt zin in!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!