PLOG: Mijn Laatste Dag Op Kamers


30 januari 2016
11:00 - Ik krijg kriebels als ik eraan denk, kriebels die ik niet goed kan plaatsen. Het is een mix van nerveusheid, spanning, enthousiasme en verdriet. Vandaag is namelijk mijn laatste dag op kamers in Maastricht. 5 jaar lang heb ik in deze mooie stad gewoond en gestudeerd. Natuurlijk ging ik in het weekend vaak naar mijn moeder's huis, maar toch voelt Maastricht als mijn tweede thuis en de laatste tijd zelfs als mijn eerste. Ik heb hier een leven opgebouwd; vrienden gemaakt, 5 jaar Japans gestudeerd, gewerkt in een super gezellig restaurant (en daardoor nog meer vrienden gemaakt), genoten van het Bourgondische leven, gedag leren zeggen met hoi! en heel veel mooie dingen meegemaakt :) Allemaal prachtige herinneringen die ik meeneem naar een nieuwe fase in mijn leven. Mijn kamer moet nog helemaal worden ingepakt, dat heb ik uitgesteld tot het laatste moment, totdat er niet meer uitgesteld kon worden. Het is tijd voor een nieuwe stap.
12:00 - Het hele idee van weggaan valt toch wat zwaarder dan gedacht en ik huil even uit bij mijn lieve huisgenootje Sharon. Zij komt met een goed idee. In plaats van deze dag als somber te beschouwen, laten we er wat leuks van maken en alles vastleggen in een verslag voor je blog. Nog één keer foto's van hoe je kamer eruit ziet en hoe het hele inpak proces verloopt :D Goed idee! Let's do it!
13:45 - Het gaat de goeie kant op. Een aantal kastjes zijn al leeg en ik begin langzaam aan overzicht te krijgen. Helaas moet ik nog wel door de regen om boodschappen te doen voor vanavond en lunch te halen. Daarna is het tijd voor een pauze; lekker Suits kijken onder het genot van een broodje ei :)

16:45 - Het meeste is ingepakt maar de dag is nog lang niet voorbij. Sharon heeft lekker gekookt en na het avondeten gaan we direct door naar werk. De avond is daar super hectisch maar uiteindelijk wel heel gezellig. Ik heb al mijn collega's nog een keer gezien en gedag kunnen zeggen. 

1:30 - Inmiddels heeft het verdrietige gevoel plaatsgemaakt voor een blij en tevreden gevoel. Ik weet dat ik de mensen met wie ik het echt goed kan vinden sowieso nog terug ga zien :) En ik ben blij dat ik verder iedereen die ik gedag wilde zeggen, gedag heb kunnen zeggen. Tevreden duik ik mijn bedje in. Laat het echte verhuizen maar beginnen, ik ben er klaar voor~

14 opmerkingen

 1. Verhuizen geeft altijd een raar gevoel. Ik ben wel echt blij voor je dat je er een leuke draai aan hebt kunnen geven met je huisgenootje :)
  Succes met de verhuizing :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Laura :) Jaa hierdoor was het in plaats van verdrietig wat meer creatief en gezellig~

   Verwijderen
 2. Ik kan goed begrijpen dat het allemaal spannend is en ook een beetje gek om te realiseren. Maar ik geloof dat je een hele mooie tijd tegemoet gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa het is een nieuwe stap maar ik geloof ook zeker dat het allemaal leuke dingen met zich mee gaat brengen.

   Verwijderen
 3. Het zou mij ook heel lastig lijken om na 5 jaar weer terug te moeten. Goed dat je er een positieve draai aan hebt kunnen geven. En inderdaad, de mensen die belangrijk voor je zijn zul je wel in je leven houden en je hebt een mooi excuus om Maastricht regelmatig te bezoeken;-) Succes met verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha jaa precies! En ik ga Maastricht ook zeker vak bezoeken :D Vooral straks in de zomer als het lekker is om buiten te zitten enzo.

   Verwijderen
 4. Is altijd moeilijk om afscheid te nemen van al dat moois.
  Maar weet je meid, je moet de mooie herinneringen in je gedachten houden en dat zal je wel blij maken. Maar ik wens je al vast veel succes met het gene dat nu op je pad komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Heidi :) Die herinneringen houdt ik zeker bij me in de vorm van foto's en leuke kaartjes enzo

   Verwijderen
 5. Ooh wat spannend zeg. Wat zijn je plannen voor nu?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa he :D Ik ga nu eerst een weekje alles uitpakken en settelen en daarna beginnen met stage lopen bij een reis bureau dat gespecialiseerd is in reizen boeken naar Japan.

   Verwijderen
 6. Fijn dat je er nog een leuke dag van hebt kunnen maken met je huisgenoot! Dan heb je in ieder geval niet zo'n vervelend gevoel. Je kamertje zag er in ieder geval super gezellig uit!
  Succes met het echte verhuizen! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Dinja :) Het is allemaal goed gelukt met het verhuizen~

   Verwijderen
 7. Lijkt mij een heel gemengd gevoel om na 5 jaar daar weg te gaan. Ik snap de nerveuziteit en de spanning wel hoor! Na zo'n lange tijd daar gewoond te hebben is het gek om daar weg te gaan. Gelukkig voelde je je er uiteindelijk weer beter over. Succes nog met verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!