Matsumoto Favourites: The Castle

 Afgelopen vrijdag voelde ik me gelukkig nog weer wat beter en dus ben ik samen met Rachelle naar het Matsumoto kasteel gegaan. We zijn al honderden keren langs het kasteel gelopen, maar we hadden het nog nooit van de binnenkant bekeken. Daar kwam nu dus verandering in :)
 Ondanks dat het hard waaide was het wel een mooie heldere dag
 Hij blijft indrukwekkend om zo dicht bij het kasteel te staan
 De binnenkant was echter iets minder indrukwekkend haha
Het kasteel van Matsumoto was niet gebouwd om in te wonen maar als oorlogsfort. Hier schuilden de soldaten en in de muren zitten dan ook nog steeds alle schietgaten. Er is zelfs een geheime verdieping waar ze konden schuilen als het fort bestormd werd.

Ondanks dat de kamers allemaal leeg zijn, is het wel interessant om te lezen over de geschiedenis van het kasteel. En het uitzicht vanuit de schietgaten was ook erg mooi om te zien :)
Het kasteel wordt natuurlijk goed bijgehouden maar in de gangen kon je nog stukken van het originele kasteel bezichtigen. Waaronder dus dit deel van een duivelshoofd dat boven de ingang van de het kasteel hing. 
Ik was een beetje verbaasd over het feit dat er geweren werden gebruikt in de strijd. Ik dacht namelijk altijd dat de Japanners meer gebruik maakten van zwaarden en speren enz. haha. Ze waren wat dat te gaat dus verder ontwikkeld qua wapens dan ik dacht ;) 
Helemaal bovenin konden we genieten van dit prachtige uitzicht over Matsumoto. Dit uitzicht is ook veel gebruikt op aanzicht kaarten, maar het is toch leuker om een zelfgemaakte foto te hebben ;)

Heel erg veel is er dus niet te zien in het kasteel van Matsumoto, maar de uitzichten en interessante info maken dat weer goed. Als je ooit in Matsumoto bent zou ik zeker aanraden om het kasteel te bezoeken :) 
4 opmerkingen

 1. Nice ! Ik ben hier vorig jaar binnen geweest , ik vond de trappen wel dood eng D: ik dacht echt dat ik ging vallen haha, maar had toen ook wel een panty aan waarmee ik makkelijk uit kon glijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HET IS ZO MOOI <3 omg eva het is nog zo surreal allemaal *_* i cant wait haha <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, supergaaf dat je naar Japan bent geweest voor een exchange!
  Ik wil heel graag nog een keer naar Tokyo! lijkt me een hele coole stad!

  X www.laurencemagaly.com

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!