Plantspiration


Gisteren heb ik 3 nieuwe plantjes gekocht bij het tuincentrum. Het verzorgen van planten is mijn nieuwe hobby. Ik koop dan ook expres baby plantjes zodat ik ze kan zien groeien, dat maakt het zo leuk. Een al volgroeide huisplant staat wel mooi, maar is verder niet zo spannend. Het geeft mij veel meer voldoening om een pannenkoekplantje van 3 bladeren te zien ontplooien in een hele bos bladeren.


Nu hebben we in totaal 8 planten in de woonkamer staan. 2 pannenkoekplantjes, een aloe vera, een cactus en de rest heeft allemaal namen die ik hier niet helemaal ga uittypen haha. Het is in ieder geval al een mooie verzameling. Ik weet zeker dat het hier niet bij blijft en we de komende maanden nog meer planten zullen nemen. We moeten er alleen nog plek voor gaan vinden in huis. Nu staan er enkele planten in de vensterbank en op tafel, maar daar kan niet veel meer bij. Bovendien is het leuker om de planten te verspreiden. Daarom heb ik weer één en ander aan inspiratie verzameld op Pinterest😁 Voor nu alleen voor de planten in de woonkamer, de rest van het huis komt later.
 Hoe leuk zijn deze potjes in de foto links! Vooral ook die mok, echt schattig.
 Planten in de boekenkast! Wij hebben ook zo'n open kast dus deze inspiratie komt zeker goed van pas. 
Ook leuk om zo'n rek met verschillende platformen in een hoek van de kamer te zetten. 
 Die boomstam vind ik ook echt tof! Hoe meer natuur in huis hoe beter. 
En nog zo'n boeken hoekje met planten, heel sfeervol!
 We hebben een lege groene wand in de woonkamer en daar wil ik echt graag houten planken ophangen zodat daar ook planten op kunnen komen te staan. 
Hoe gaaf al die planten boven de doorgang naar de keuken! Ik ben fan, maar Maikel vind het te druk dus dat is nog een punt van discussie haha!

Hebben jullie ook graag planten in huis? 

2 opmerkingen

  1. Mooie plantjes! Ik ben er ook dol op. Het zijn echte sfeermakers. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jaa zeker! het maakt een huis direct zoveel gezelliger :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!