Foodtour door Amsterdam

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn nichtje Lisa naar Amsterdam geweest. Er waren een aantal eettentjes waar we graag eens heen wilden en daarom besloten we om er een Foodtour van te maken. Ik ga voor mijn werk 4x per week naar Amsterdam, maar dan kom ik nooit in de binnenstad. Ik had dus ook geen idee dat het al weer zo druk zou zijn met toeristen... Het verbaasde me echt hoeveel mensen er rondliepen en hoe weinig afstand er werd gehouden. In sommige straten voelden we ons niet fijn omdat er zoveel mensen op de been waren. Gelukkig konden we via rustigere straten toch makkelijk door de stad lopen en goed afstand houden van anderen. 

 Onze eerste stop was de Tony Chocolony Chocolate bar. Deze lunchroom/koffietent is nog maar kort geopend in het prachtige Beurs van Berlage. Op het menu vind je, zoals je zou verwachten, van alles met chocolade. Maar niet alleen zoete gerechten! Ook combineren ze chocolade met hartige gerechten, bijvoorbeeld kaaskroketjes met chocoladesaus.
Wij kozen voor de toast met gesmolten pure chocolade en 2 verschillende toppings. Mijn toast had de toppings; frambozensaus en kokosvlokken. Erg lekker in combinatie met pure chocolade!
Mijn outfit van die dag, Sneakers voor comfort en mijn favoriete jurk van dit moment <3
 De tweede stop was bij de Van Stapele Koekmakerij. Deze koekmakerij maakt al jaren één soort koekje en daar zijn ze heel populair mee geworden. Meerdere vrienden van ons hadden aangeraden om hier zeker een koekje te kopen omdat het super lekker is. We waren er allebei nog niet eerder geweest omdat er altijd een lange rij staat van toeristen. Ik dacht dus ook dat het meer een attractie was dan dat het echt lekker zou zijn. Toch kochten we allebei een aantal koekjes en ik kan nu vertellen dat ik hier ZEKER vaker terug ga komen. Wat een heerlijke koekjes! Echt een aanrader!
 Onderweg naar onze volgende stop kwamen we langs zoveel bakkerijen. Hoe lekker zien die frambozen cakejes eruit! 
 De derde stop was in de Foodhallen. We moesten er een half uurtje voor lopen (tram 17 vanaf het centraal station gaat er trouwens ook heen) maar het was het 100% waard. Wat een leuke plek is dit! Een grote hal gevuld met allemaal kleine eettentjes en tafels en verschillende barren waar je aan kunt zitten. Er was van alles wat; Mexicaans, Japans, Burgers, taartjes ect. ect. Vanwege Corona mochten we wel een rondje lopen, maar alleen vanaf ons tafeltje bestellen. Vervolgens wordt het eten en drinken dan gebracht in plaats van dat je het zelf ophaalt, wat ik overigens heel relaxt vond haha!
We bestelden zoete aardappelfrietjes met oregano-mayonaise, DimSum, naan brood met knoflookolie en sushi. Het was allemaal heerlijk!! Ook hier wil ik zeker nog eens terug.
 Na de Foodhallen zaten we echt vol en waren we blij dat we weer een wandeling konden maken richting het station. Daar namen we de pond naar de NDSM-Pier. Hier ligt de boot Sammie Sangria waar je, surprise surprise, sangria kunt drinken! We hadden een mooi plekje op het dek met uitzicht over het water. Natuurlijk bestelden we sangria en die was heerlijk. De sfeer op de boot was ook heel goed, ik denk dat ze hier s'avonds heel toffe feesten kunnen geven.
De rest van de namiddag hebben we onder het genot van onze sangria lekker uitgebuikt en gekletst. Het was echt een geslaagde dag en zo'n foodtour is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar 😁

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!