Geluksmomentjes van de afgelopen 2 weken

De laatste dagen hoor en lees ik steeds vaker dat mensen het moeilijk hebben met in quarantaine zitten. Ze vervelen zich, worden somber en missen het sociale contact. Hoewel ik goed snap dat dit een moeilijke en vervelende periode is, denk ik dat we ons ook moeten beseffen dat we in Nederland nog best veel vrijheid hebben. We zitten niet in een lock-down zoals Italië en Frankrijk en mogen daarom nog steeds buiten wandelen, sporten en op afstand van elkaar een praatje maken.
Het is belangrijk om positief te blijven en ik denk dat de beste manier om dat te doen is door te gaan genieten van wat we nu WEL kunnen doen, wat we allemaal WEL hebben. Probeer eens stil te staan bij de dingen waar je in het dagelijks leven misschien maar weinig aandacht voor hebt; zoals het maken van een lekkere koffie en deze opdrinken in de zon die door het raam naar binnen schijnt, of die prachtige kersenbloesemboom langs de kant van de weg, en dat boek dat al eeuwen op je nachtkastje ligt te wachten om gelezen te worden.


In de fotobibliotheek van mijn telefoon zag ik dat ik onbewust de afgelopen twee weken kleine geluksmomentjes heb vastgelegd. Dingen die ik normaal gezien niet eens als mogelijk blogmateriaal zou hebben beschouwd ga ik nu wel met jullie delen. Wat is voor jullie een geluksmomentje in deze bizarre tijd?
 ➽Verse jus d'orange, zelf met de hand geperst
➽Kersenbloesems vlakbij het kantoor waar ik werk in Amsterdam
 ➽Een korte koffiebreak op werk (ter info: ik ga nog wel naar kantoor maar zit de hele dag alleen in een kamertje te werken, ik neem de 1,5 meter zeker wel serieus)
➽Na een half jaar het tekenen weer oppakken 
 ➽In het weekend in de tuin lezen in het zonnetje 
➽Vegetarische Japanse ramen, normaal gesproken nemen we nooit de tijd voor een uitgebreid recept
 ➽Mijn pannenkoekplantje groeit als kool
➽En weer lezen in de tuin
 ➽Een kaart van een kennis die ik al heel lang niet gezien/gesproken heb
➽Macarons van Linnick <3
➽American pancakes met blauwe bessen en chocopasta als ontbijt
➽Rummikub spelen in plaats van tv kijken

1 opmerking

  1. Mooie momentjes om te koesteren. Ik geniet nu vooral van de wandelingen van en naar het station ivm werk. De zon schijnt, frisse lucht!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!