Coronavirus en vakantie gecanceld

Het Coronavirus, iets waar we als klein kikkerlandje 2 weken geleden nog om lachte. Elkaar niet meer een hand geven? Wat overdreven! In ons Nederland zal het Coronavirus nooit zo erg toeslaan als ik China, dachten we nog. Maar nu is het voor veel mensen toch realiteit geworden en kunnen we er niet meer omheen, Nederland is in de band van het Coronavirus.


Hoewel ik (en de meeste mensen in mijn omgeving ook) er rustig onder blijf, heeft het virus inmiddels ook invloed op mijn leven. Eigenlijk had ik nu met een cocktail in de hand aan het strand in Curacao moeten zitten. Maar afgelopen vrijdag kwam het nieuws dat er niet meer op de Antillen gevlogen mocht worden. Ik zat toen op mijn werk en had er nog zoveel zin in. Na twee vrij stressvolle weken keek ik ernaar uit om lekker even te relaxen in een warm land. Maar zodra de NOS het nieuws bekent maakte zonk de moed mij in de schoenen.
Toch verzocht de KLM ons om zaterdagochtend naar Schiphol te komen. Blijkbaar was nog niks officieel gecanceld. Het voelde heel gek om onze koffers te pakken en naar Schiphol te reizen. We durfden geen hoop te hebben, maar moesten ons toch ook voorbereiden voor het geval we wel ineens mochten vliegen. Ik had de buren al gewaarschuwd dat ze misschien toch een appje van mijn konden krijgen wanneer we alsnog een oppas nodig zouden hebben voor Indy.
Echter bleek al snel bij aankomst op Schiphol dat de vakantie echt niet doorging. Het was ontzettend druk bij KLM en de gefrustreerde gezichten van mede-passagiers zei al genoeg.
Maikel en ik zijn nog even koffie gaan drinken bij de Starbucks en daarna weer naar huis gegaan. We vinden het wel erg jammer, maar zeker begrijpelijk. Ook mijn reisje naar Parijs van begin april is geannuleerd. Om eerlijk te zijn ben ik nu blij dat we in deze situatie thuis zijn en niet in het buitenland.

Wat verder nog wel spannend is, is dat ik nog in mijn proefperiode zit op werk en nu niet zeker weet of ik deze baan wel kan houden. Een groot deel van kantoor werkt al thuis, maar ik kan thuis nog niet zoveel toevoegen omdat ik veel dingen nog niet weet of waar ik bij begeleid moet worden. Het liefste zou ik dus wel naar kantoor komen zodat ik makkelijk vragen kan stellen, maar ik maak gebruik van het openbaar vervoer en dat moet nu eigenlijk ook vermeden worden.
Vooralsnog lijkt het er niet op dat ik wordt ontslagen, en ik probeer daar ook niet teveel aan te denken. Vanmiddag wordt ik gebeld met nadere informatie over wat ik het beste kan gaan doen de komende tijd. Ik ben benieuwd.
Dat zijn eigenlijk de twee voornaamste dingen waar het Coronavirus nu impact op heeft in mijn leven. Ik ken gelukkig nog geen mensen die erg ziek zijn geworden van het virus of die hun baan kwijt zijn geraakt. Verder denk ik dat we er niet depri bij neer moeten gaan zitten maar toch van elke dag wat leuks moeten maken. Een positieve kant van dit alles is dat we meer tijd hebben om dingen te doen waar we normaal gesproken (misschien) geen tijd voor hebben, bijvoorbeeld:
- Wandelen op het strand of in het bos (maar dan wel op gepaste afstand als je samen met iemand gaat)
- Lezen
- Bakken of uitgebreid koken
- Tekenen
- Bloggen
- Bordspellen of kruiswoordpuzzels
- Gezellig met elkaar bellen
- Films en series kijken
Ect. ect. 

Ik verwacht dat de regels de komende periode nog wel scherper worden en dat Nederland misschien zelfs wel net als Italiƫ in lock-down gaat. Als het zover komt dat is dat maar zo, mentaal ben ik er in ieder geval op voorbereid.

Zo, dit was even een wat minder gezellige blogpost maar omdat deze blog ook een soort van tijdlijn/dagboek is wilde ik het wel plaatsen.
Hoe heeft het Coronavirus tot nu toe invloed op jullie leven? 

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!