De eerste week op mijn nieuwe werk

Afgelopen dinsdag begon ik met mijn nieuwe baan en dus stapte ik vol enthousiasme en gezonde spanning s'ochtends vroeg in de bus naar Amsterdam. Als alles goed gaat met het openbaar vervoer dan zit ik ongeveer 20 minuten in de bus en moet ik nog 10 minuten fietsen in Amsterdam zelf om op mijn werk te komen. Helaas ging het de eerste dag direct al mis haha! Typischer kan gewoon niet, maar de bus kwam in een file terecht omdat er een groot ongeluk had plaatsgevonden op de snelweg. Daardoor kwam ik bijna een half uur te laat op mijn eerste dag. Gelukkig vonden ze het op werk niet erg en werd ik vriendelijk begroet.


Daarna begon dus het inwerken. Alleen kwam er van het inwerken zelf deze eerste drie dagen niet veel terecht. Het was zo druk dat mijn collega's alleen maar aan het rondrennen waren en ik rende daar dan vervolgens wel achteraan, maar iets rustig uitleggen bleek bijna onmogelijk. Pas vrijdag werd het rustiger en kon ik eindelijk goede aantekeningen maken en kleine taken oppakken.
Omdat ik deze baan zonder enige kennis ben ingestapt kan ik nog bijna nergens mee helpen en voel ik me opgelaten en een last. Mijn collega's blijven wel benadrukken dat ik zeker geen last ben en dat ik me daar niet druk om hoef te maken, maar het voelt toch niet fijn als je de hele dag niks kan bijdragen.

Het is voor mij erg wennen, want toen ik bij de reisorganisatie begon met werken had ik wel al een aardige kennis van Japan en kon ik dus vanaf het begin meepraten met bepaalde zaken. Van het notariaat en het vak secretaresse heb ik geen enkel verstand en begin ik dus echt bij nul. Ik denk wel dat wanneer ik goed ben ingewerkt ik het leuk ga vinden, maar nu voelt het vooral allemaal erg chaotisch.
Mooie bloemen op mijn bureau
Doordat ik zoveel heen en weer ren op kantoor en alle informatie probeer te verwerken kwam ik afgelopen week iedere avond helemaal gebroken thuis. Het enige dat ik in de avonden na werk heb gedaan is bankhangen en ik verwacht dat dat komende week ook nog wel zo zal blijven. Gelukkig staat er binnenkort een vakantie naar Curacao op het programma 😁Dan kan ik daar mooi bijkomen van alle nieuwe dingen.

Dat wennen en leren vergt veel energie en dat vind ik op sommige moment lastig, maar ik denk dat het zeker goed gaat komen want het werk is wel heel afwisselend en klinkt tot nu toe interessant en niet saai.
Andere positieve punten zijn:
- Het salaris is hoger dan bij mijn vorige baan.
- De locatie van het kantoor is niet verkeerd; aan het Vondelpark waar ik hoop ik van de lente/zomer in de pauze heerlijk ga wandelen.
- Ook de reis naar kantoor is korter dan de reis die ik maakte naar Den Haag.
- De lunch op kantoor is inbegrepen en lekker.
- Er hangt een productieve sfeer en daar hou ik van.
- En, iedereen kleed zich stijlvol (ja daar let ik dan weer op haha).
Allemaal pluspunten waar ik mezelf aan herinner deze eerste dagen als ik het even niet zie zitten.
De tijd van sneakers en skinny jeans naar kantoor is voorbij
Macarons bij de thee omdat er een closing van een grote klant plaatsvond afgelopen woensdag
Ik denk wel dat het op de blog de komende tijd nog even wat stiller blijft. Ik ben zo bezig met werk dat ik ook niet veel bijzonders heb om over te bloggen. Dat komt wel weer als het zonniger en warmer wordt en we na werk en in de weekenden wat vaker naar buiten gaan.
In ieder geval wilde ik dit even met jullie delen en zo kan ik over een tijdje teruglezen hoe ik mijn eerste week heb ervaren 😉 Fijne zondag allemaal Xx

2 opmerkingen

  1. Leuk om te lezen hoe je eerste week bij je nieuwe baan is gegaan. Ik ben zelf ook secretaresse en ik kan me ook wel herinneren dat ik in het begin niet veel kon doen, maar geloof me, dat duurt niet lang! Je nieuwe baan klinkt in elk geval erg leuk en wat een mooie locatie ook! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik hoop inderdaad dat het snel went en ik lekker aan de slag kan gaan :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!