Dinner @KONOMI

 Gisteren zijn Maikel en ik samen met zijn oom en tante naar Japans restaurant Konomi geweest! Dit was nog een cadeau dat Maikel voor zijn verjaardag in augustus had gekregen. We hadden toen express afgesproken om wat later in het jaar uit eten te gaan omdat het dan al wat vroeger donker zou zijn en dus ook sfeervoller. En sfeervol was het zeker! Konomi is een klein restaurantje met zo'n 8 tafels en een open keuken. Het is mooi aangekleed en sfeervol belicht. Op de menukaart staat sushi maar ook warme hoofdgerechten die los besteld kunnen worden. Ze hebben ook de keuze voor een verrassingsmenu van 3-, 4-, of 6 gangen. Zo'n verrassingsmenu is altijd super leuk dus kozen we daarvoor.

 De eerste appetizer volgde al snel: zalm sashimi met zeewiersalade en gepofte rijst op kroepoek. 
Erg lekker!
 Daarna kwam deze prachtige boot op tafel te staan. Erop lag sashimi van tonijn, zalm en Sint Jakobsschelp. Daarnaast lag zeewiersalade en ook was er een bakje zelfgemaakte wasabi. Die zelfgemaakte wasabi was echt HEERLIJK! Niet zo vervelend pittig als de kant-en-klare wasabi die je in de supermarkt kan kopen, maar gewoon echt lekker en er zat ook nog knoflook doorheen wat het extra smaak gaf. Ik was blij verrast hierdoor! De sashimi was trouwens ook erg lekker.
We dachten dat het voorgerecht na de boot klaar zou zijn, maar toen kwam er ineens nog veel meer op tafel te staan! Een sushirol met krab, avocado en Japanse mayonaise, een blad met gyoza, edamame boontjes en nog een bord met geflambeerde zalm sushi die ik niet op de foto heb gezet. Allemaal stuk voor stuk verrukkelijk!
 Ik met Ria :)
 En Maikel met Hans :)
 Na het voorgerecht kwamen één voor één de onderdelen van het hoofdgerecht op tafel, waaronder deze scheermesjes. Dit hebben ze pas sinds twee weken op de kaart in Konomi, dus voor hen is dit een vrij nieuw gerecht maar voor ons ook haha! Geen van ons had eerder scheermesjes gegeten, dus dat was wel even spannend. Echter was het weer net zo lekker als alle andere gerechtjes. Een bijzondere smaak, dat wel, maar ook verrassend lekker :)
 De rest van de hoofdgerechten: Eend met knolselderij puree, gamba's in curry en een kom met rijst voor bij de curry. 
Vooral de curry vond ik echt top! 
Het dessert van Matcha Tiramisu kon er nog net bij haha! Lekker zoet en een mooie afsluiter. 
Aan het einde van de avond maakten we nog een groepsfoto buiten. Het was erg gezellig en tussen het vele eten door hebben we bijgepraat over van alles en nog wat. Het was heel leuk om zo eens samen uit eten te gaan. We zien elkaar natuurlijk wel op verjaardagen maar dan praat je eigenlijk niet echt zoals je op zo'n avond als dit doet. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar :) En naar Konomi gaan Maikel en ik ook zeker vaker terug haha!

Houden jullie van de Japanse keuken? 

2 opmerkingen

  1. Wat ziet het er prachtig en heerlijk uit. Leuk dat het zo kleinschalig is, meer sfeer zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he! ik hou ook meer van kleine knusse restaurants. Dan is de service vaak ook veel persoonlijker :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!