3 dagen werken & To Do lijst

Na lang twijfelen en veel overleg met Maikel heb ik begin deze week de knoop doorgehakt en aan mijn bazen doorgegeven dat ik vanaf 1 juli drie dagen in de week wil gaan werken.
Hoewel ik een duidelijke reden heb waarom ik hiervoor kies vind ik het wel lastig om aan andere mensen te vertellen. De norm is immers om gewoon 40 uur per week te werken en als je dan 4 dagen gaat werken dan denken mensen nou oké, maar minder dan dat wordt vaak bestempelt met lui, verwend of vragen over een eventuele burn-out. Ik loop er dus zeker niet mee te koop en heb het eigenlijk tot nu toe ook aan vrij weinig mensen vertelt.


Dat ik minder uren maak en dus minder ga verdienen wil niet zeggen dat ik ook minder zal bijdragen aan de kosten van de hypotheek, dit bedrag blijft hetzelfde. Alleen wordt het sparen even wat minder en mijn eigen geld per maand ook. Ik lever dus wat financiële vrijheid in maar krijg er wel veel andere vrijheid voor terug. Overigens is dit parttime werken tijdelijk (tenzij we de loterij ineens winnen), dus ik maak me geen zorgen over geld. Hoelang ik drie dagen blijf werken dat weet ik nog niet maar dat regelt zich vanzelf wel denk ik over de komende weken/maanden.

Vanaf volgende week ga ik dus drie dagen werken (maandag, woensdag en vrijdag), maar ik ben zeker niet van plan om mijn extra vrije tijd alleen maar door te brengen met ontspanning zoals het kijken van series. Er zijn een aantal dingen die ik weer wil oppakken, wil uitbreiden en verbeteren, en mijn idee is dan ook om de dinsdagen en donderdagen te behandelen als werkdagen. De zelfde tijd opstaan als Maikel, productief bezig zijn tot een uurtje of 17:00 en daarna pas relaxen.
Ik heb een lijst gemaakt van de dingen die ik wil ik gaan doen op deze vrije dagen en die ziet eruit als volgt:

EEV Illustrations weer nieuw leven in blazen
Laten we maar direct beginnen met datgene wat ik de afgelopen maanden flink heb verwaarloost: het tekenen. Het was een goede keuze om een pauze te nemen van het tekenen. Ik maakte mezelf op een gegeven moment helemaal gek omdat het voelde alsof ik MOEST tekenen. Als ik een avond niet had getekend kreeg ik een schuldgevoel en dat leverde veel stress op. Toen lukte het op een gegeven moment gewoon niet meer om een potlood op te pakken en te beginnen aan een nieuwe tekening.
Het is nu zo'n 2 à 3 maanden geleden dat ik voor het laatst heb getekend en het begint weer te kriebelen.Veel mensen zeiden dat als ik er meer tijd en moeite in zou steken ik echt wat met het tekenen zou kunnen doen, dus daar wil ik de komende tijd aandacht aan gaan besteden. Ik zal jullie op de hoogte houden van hoe het loopt.

Spullen uitzoeken en opruimen
Afgelopen december hebben Maikel en ik dit huis gekocht. In januari hebben we enkele kleine opruimsessies gehad, maar veel te weinig en daarna kwam het er gewoon niet meer van. Eerst kon het me weinig schelen maar de laatste tijd erger ik me zo erg aan de overmaat aan spullen in ons huis. We hebben echt ZO VEEL spullen! En niet alleen van mij en Maikel, maar ook van mama, Joost en opa en oma. Letterlijk elk laatje, elke hoek en elke kast zit vol. Ik heb er nu dus mijn missie van gemaakt om de komende weken op mijn vrije dagen ongeveer één a twee uur per dag op te ruimen. Hopelijk wordt het dan eindelijk wat rustiger en overzichtelijker in ons huis.
Uitzoeken wat ik wil
Ik sta op een punt waar ik niet weet wat ik verder met mijn leven wil op het gebied van carrière. Ik werk straks in oktober drie jaar voor een reisorganisatie en dat is op zich prima, maar de laatste tijd denk ik vaak: is dit het? Is dit hoe de rest van mijn leven (qua baan) eruit zal zien? Elke dag dezelfde routine, hetzelfde werk, dezelfde collega's... Dat is ook een reden dat ik nu wat meer afstand neem van het bedrijf en dus drie dagen ga werken. Hopelijk kan ik goed voor mezelf op een rijtje gaan zetten wat ik wil.

Routine terugvinden in sporten en schoonmaken
Oké dit zijn twee totaal verschillende dingen, maar ze werken allebei het beste als er een routine in zit. Niet alleen voor mij, maar ook voor Maikel. We zijn beide geen fan van schoonmaken en nu gebeurd het te weinig. Als we het allebei druk hebben dan laten we soms de afwas dagen lang staan, vergeten we ons bed te verschonen, het restafval weg te brengen, enzovoorts. Deze taken wil ik ook verwerken in mijn vrije dagen zodat er weer een duidelijke routine in komt en het zich niet meer laat opstapelen.
Sporten vinden we allebei wel leuk alleen zijn we vaak na werk moe en kunnen we elkaar niet motiveren om alsnog te gaan. Het zou top zijn als ik op dinsdag en donderdag alvast het eten kan voorbereiden voordat Maikel thuis is, hem kan motiveren om samen te sporten direct na zijn werk, en daarna te kunnen relaxen zonder eerst nog te moeten koken ect. Dan gaan we al van niet sporten naar 2x per week sporten. Ben benieuwd of het ons lukt haha!

Bloggen en Youtube
Ik heb mijn liefde voor bloggen weer helemaal teruggevonden! Het is zo leuk om lekker te schrijven en foto's te delen zonder je druk te maken over likes, comments en volgers. Dit is mijn online dagboek en ik vind het heerlijk om eraan te werken.
Daarnaast ben ik de laatste tijd meer bezig met het maken van korte filmpjes voor Youtube. Ik heb nog geen kanaal aangemaakt maar heb mijn eerste video wel al bijna af. Ik vind het altijd super leuk om "Day In The life" video's te kijken en het lijkt me tof om die zelf ook te maken. Als de eerste video online staat dan laat ik het jullie weten!

Nu dat ik deze lijst heb uitgewerkt merk ik dat ik mezelf misschien wel weer teveel opleg, maar ik kan gewoon niet leven zonder #goals te hebben haha! Ik heb ook serieus zin om aan alles wat hierboven is beschreven te beginnen en mijn leven meer inzicht en orde te geven.
En daarnaast, hoe lekker is het om nu in de zomer drie dagen te kunnen werken! Daar lever ik maar al te graag wat salaris voor in hahaha!

Ik ben benieuwd, als je meer vrije tijd had welke goal(s) zou je dan hebben? 
😁

4 opmerkingen

 1. Een hele goede beslissing! Je hebt mooie en haalbare doelen voor jezelf opgesteld. Ik ben ook minder gaan werken, een dag in de week, om dezelfde redenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Darina :) Ik ben ook blij dat ik de keuze heb gemaakt, dit is de eerste week en vandaag de eerste dag dat ik vrij ben. Benieuwd hoe het gaat met alle doelen haha

   Verwijderen
 2. Wat een goede beslissing en mooi ook dat je duidelijke doelen hebt waar je aan wil werken. En ik denk dat het in dat geval helemaal niet kwaad kan om (tijdelijk) minder te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve reactie :) Ik zal over een maand ongeveer een update geven hoe het gaat met de doelen en het drie dagen werken.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!