Verblijven in een Tiny House

Begin april kwam ik op het idee om te Googlen naar bijzondere overnachtingen in Nederland. Ik had al een tijdje weer zin om een weekendje weg te gaan, want wachten tot we in augustus naar Zeeland gaan duurt nog zoooo lang.
Googlen naar bijzondere overnachtingen in Nederland is echt een aanrader! Je komt zoveel leuke accommodaties tegen; van woonboten tot vuurtorens en Tiny Houses. Dat laatste trok mijn aandacht. Sinds ik de documentaire over minimalisme heb gekeken en een boek over Tiny Houses heb gekocht (lezen is er nog niet van gekomen maar plaatjes kijken wel 😅) wilde ik echt een keer in een Tiny House verblijven.
Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je Tiny Houses kan huren. Soms van particulieren, maar ook in bijvoorbeeld vakantieparken. Droompark de Zanding bij de Veluwe had nog een huisje vrij en dus belsoten Maikel en ik die direct te reserveren. We waren allebei zo enthousiast en zijn zeker niet teleurgesteld!
 Ons Tiny House was echt tiny en het was zo ontzettend schattig ingericht! Toen we binnenstapten voelde het direct als thuis. Zo zou ik mijn eigen huis ook kunnen inrichten, echt een mooie stijl. Het enige wat misschien wat minder was, was het lage plafond van de vide. We moesten kruipen naar het bed en hebben allebei ons hoofd gestoten haha!
Die vrijdagavond was het best fris buiten dus bleven we binnen en keken een film die op tv was. 
 Het was zo relaxt om de volgende ochtend wakker te worden met alleen het geluid van vogels en de wind die door de bomen waait. Geen auto's of andere storende geluiden, heerlijk. We werden rustig wakker en dronken in het zonnetje een kop thee. Elke keer als we een konijn zagen werden we helemaal enthousiast haha, alsof we ze nooit eerder in het wild hadden gezien. 
 Na het ontbijt reden we naar de Apenheul. De laatste keer dat ik daar was is meer dan 10 jaar geleden dus ik wist vrijwel niks meer van het park. Het was zoooo leuk om de apen te zien! Er waren zoveel verschillende soorten en sommigen liepen tussen de bezoekers door.
Het was alleen best koud en regenachtig. Een aantal apengroepen stonden zo dicht tegen elkaar aangedrukt dat het leek alsof zij het ook koud hadden haha.
Na de Apenheul zijn we nog Apeldoorn in geweest, maar omdat vrijwel alle winkels daar om 17:00 al dicht gaan op zaterdag konden we alleen nog maar terecht bij de ijssalon. Geen straf natuurlijk haha! We hebben die avond trouwens heerlijk gegeten in restaurant Don Quichotte. Het is een heel sfeervol restaurantje en de eigenaar neemt echt de tijd om het menu uit te leggen en een praatje met je te maken. Heel leuk!
Eenmaal terug in het huisje keken we de hoogtepunten van het huwelijk van Megan en Harry terug en gingen we weer eens ouderwets dammen.
 Zondag was het heerlijk weer, zo'n 25 graden! Dat was maar goed ook, want voor deze dag hadden we steps gereserveerd. Het natuurgebied van de Veluwe (de Veluwezoom) is echt prachtig! Soms kon ik het me gewoon niet voorstellen dat we gewoon in Nederland waren. Het voelde aan als Zuid-Frankrijk, ook omdat het weer zo goed was.
Genieten!
Na het steppen hebben we bij het huisje nog lekker in de zon gelezen en gerelaxt. We vonden het allebei echt jammer dat we maandag weer naar huis moesten. Zo'n weekend in de natuur doet je echt goed en nu verlang ik alleen maar meer naar de vakantie in Zeeland. 

Een verblijf in een Tiny House kan ik echt aanraden! Naast het feit dat je lekker in de natuur zit is het ook goed om te ondervinden dat leven met minder spullen juist ontspannend is. Zoveel hebben we helemaal niet nodig om gelukkig te wonen :) 

Heb ik je al enthousiast gemaakt om ook in een Tiny House te overnachten?  

Fijne avond allemaal! Xx

2 opmerkingen

  1. Super leuk je blog en wat een leuke tip. Lijkt me super leuk om ook een keer in een tiny house te overnachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een geweldige ervaring!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!