Mijn zelfgemaakte kerstkaarten

Dit jaar besloot ik kerstkaarten te maken met mijn eigen illustraties erop! In het begin wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen, maar toen eenmaal de eerste illustratie op papier stond kreeg ik steeds meer inspiratie. Uiteindelijk ontwierp ik drie verschillende kaarten die ik liet drukken bij Vistaprint. Vandaag laat ik jullie zien hoe de kerstkaarten tot stand zijn gekomen en wat ik van de kwaliteit van de kaarten van Vistaprint vind.
De eerste kaart was het lastigste. Ik begon met alleen het meisje dat de krans vasthoudt en de tekst, maar dat vond ik te kaal. Toen kwamen de cadeaus, wat het al iets beter maakte, maar toch was ik nog niet tevreden. Ik wilde altijd al eens een pug tekenen en het leek mij grappig om hem een kerstmuts op te doen. 
Na het schetsen omlijnde ik de illustratie met fine-liner, en daarna gebruikte ik stiften van Copic Marker voor de kleuren. Zo is de eerste kaart ontstaan :)
 Toen de eerste illustratie eenmaal klaar was ging het een stuk makkelijker. Ik kreeg veel inspiratie en binnen een dag had ik de andere twee illustraties ook op papier, ingekleurd en wel. Zelf ben ik het meest trots op het ontwerp van het meisje bij de haard.
 Toen de illustraties klaar waren was het tijd om een drukker uit te zoeken. Uiteindelijk kwam ik bij Vistaprint uit omdat die over het algemeen goede reacties had en vooral ook een goede prijs. Wel had ik een klein beetje twijfels over de kwaliteit. In een aantal reacties stond namelijk dat het papier van de kaarten erg dun was en het daardoor niet echt aan de kwaliteit van een ansichtkaart voldoet. Voor de zekerheid koos ik daarom voor het extra stevige papier. Dat kost €4,- extra maar dan wist ik zeker dat de kwaliteit beter zou zijn dan bij de normale papiersoort.
 Ongeveer een week later arriveerde de kaarten. Het openen van het pakket was enorm spannend, maar wat ben ik blij met de resultaten! De illustraties zijn scherp, de kleuren levendig en het papier is stevig en glanst mooi. Het enige wat ik nog moest doen was de kaarten zelf vouwen en klaarmaken voor verzenden.
 Op Facebook en Instagram had ik ondertussen geadverteerd met de kerstkaarten en daar kwamen een aantal leuke bestellingen uit. Afgelopen zaterdag bestede ik het grootste gedeelte van de dag aan het inpakken van de bestellingen. Met lint er omheen en in een mooie envelop werden het echt cadeautjes.
 Ik heb nog een aantal kaarten over dus als je interesse hebt dan kun je nog kaarten bestellen. Ik verkoop ze voor € 2,50,- per stuk of een setje van 3 voor € 6,- ,inclusief enveloppen en verzendkosten. 

Het maken van de kaarten vond ik ontzettend leuk om te doen en om je illustraties gedrukt te zien geeft echt een kick! Voor Valentijnsdag ben ik van plan om weer kaarten te maken, lijkt jullie dat ook een tof idee? En wat vinden jullie van mijn zelfgemaakte kerstkaarten? 

Meer van mijn illustraties zien? Neem dan een kijkje op mijn Instagram

4 opmerkingen

  1. Hele mooie kaartjes! Je maakt prachtige illustraties.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow echt geweldig dat je dit zelf doet! Je kaarten zien er echt heel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn echt heel leuk geworden! Ik denk dat veel mensen het wel leuk hebben gevonden om zelfgemaakte kerstkaartjes te mogen ontvangen ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!