Inktober week 1

Deze oktober doe ik mee aan de Inktober 2017 challenge! Dit houdt in dat elke dag een ander thema heeft en je aan de hand daarvan een illustratie maakt en deze deelt op Instagram. Er doen veel mensen mee en het is ontzettend inspirerend om te zien hoe iedereen de thema's verwerkt in illustraties. Zelf wil ik proberen de thema's allemaal op een manier te verwerken in mijn mode illustraties. Soms is dat best een uitdaging, maar het creatief bezig zijn en nadenken over de thema's is erg leuk. Elke zondag van oktober wil ik mijn illustraties voor Inktober met jullie delen. En vandaag beginnen we met een terugblik op de eerste week šŸ˜€

 Dag 1: Ik was toevallig al bezig met deze illustratie en omdat ik pas aan het einde van de eerste dag er achter kwam wat Inktober was, besloot ik deze illustratie direct aan het eerste thema te koppelen. Het thema van dag 1 was 'swift' wat 'snel' betekend. Het idee achter deze illustratie is dat deze dame helemaal klaar is voor het chique etentje waar ze heen gaat, maar voordat ze de deur uit stapt leest ze snel nog even de krant zodat ze tijdens het etentje overal over mee kan praten.
Dag 2: Het thema van deze dag was 'divided'. Eigenlijk had ik al direct in mijn hoofd dat ik wat wilde tekenen van de H&M Divided collectie. Uiteindelijk besloot ik voor deze broek te gaan omdat ik weer eens een ander kledingstuk wilde tekenen dan tassen en schoenen.
 Dag 3: Het thema van dag 3 was 'poison'. Ik kende deze parfum van Dior al een tijdje, alleen vond ik tot nu toe het flesje niet interessant genoeg om na te tekenen. Toch had ik er nog best wat werk aan en was het vooral ook leuk om de schaduwen goed te krijgen.
 Dag 4: Het thema van deze dag was 'underwater'. Hier zat ik lang over te tobben, want onderwater verwerken in een mode illustratie leek me erg lastig. Totdat ik me de Victoria's Secret Fashion Show van 2011 herinnerde waarbij Ć©Ć©n van de thema's de oceaan was. Ik besloot de look van Miranda Kerr te tekenen omdat zij toen der tijd mijn favoriete model was.
 Dag 5: Het thema van dag 5 was 'long'. Direct wist ik dat ik graag een lange jas wilde tekenen, dus zocht ik Net-a-Porter af naar de perfecte versie. Deze van ChloĆ© vind ik echt prachtig! Die zou ik zo kopen als hij geen 2000 pond zou kosten  haha.
Dag 8: Helaas was het vrijdag en zaterdag zo druk dat ik niet aan tekenen toekwam. Van die dagen heb ik dus geen illustraties, maar vandaag kon ik weer aan de slag met het thema van de achtste dag; 'crooked'. Crooked betekend ook wel scheef of gebogen/krom. Ik bezocht weer de Net-a-Porter website voor inspiratie en zag al gauw deze sandalen met een gebogen hak. Perfect voor het thema van vandaag.

Dat waren de eerste illustraties van de Inktober challenge!
Wat vinden jullie van deze illustraties en welk thema is jou favoriet? 

6 opmerkingen

 1. Wat leuk dat je elk thema in je mode illustraties wilt verwerken, dat geeft de challenge wel een extra uitdaging lijkt me ;)
  Dat parfum flesje van Dior vind ik echt mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa zeker en het geeft ook weer meer inspiratie om te tekenen :) en dankje! de Dior parfum is ook Ć©Ć©n van mijn favoriete illustraties

   Verwijderen
 2. Oh wauw, wat kun je mooi tekenen zeg! Ik vind ze allemaal erg mooi, maar de schoen is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke challenge en om zo creatief bezig te zijn. Ik vind de eerste tekening het mooist

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! En jazeker :) het geeft nieuwe inspiratie en motivatie

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!