My 5 Current Favourite Workout Videos

NL: Een tijdje geleden had ik in een weekoverzicht verteld dat ik weer bezig ben met sporten. Toen ik nog in Maastricht op kamers zat sportte ik zo'n 3 a 4 keer per week. Ik vond dat heel gewoon, maar nu ik daar op terug kijk vind ik het veel haha. Mijn sportpatroon veranderde toen ik terug verhuisde naar Haarlem vorig jaar. Ik begon met stage en was met van alles en nog wat bezig, behalve sporten. Dat merkte ik al snel want ik zat niet lekker in mijn vel en was snel moe. Totdat ik in mei stopte met stage en besloot om me in te schrijven bij een sportschool. Een abonnement bij een sportschool was iets dat ik altijd al wilde proberen maar te duur vond. Nu was het eigenlijk nog steeds te duur, maar ik was ervan overtuigd dat ik me door de aangeboden lessen van Pilates en Yoga beter zou gaan voelen. En dus sloot ik voor een jaar een abonnement af. Wat ik daarvan geleerd heb is dat het ingeschreven staan bij een sportschool niet garant staat voor vaker sporten haha. Ik vond al snel het kwartiertje fietsen naar de sportschool te veel en een les van een uur te lang. Op een gegeven moment ging ik maar eens in de twee weken naar een les. Ik wilde wel thuis sporten maar dan voelde ik me weer schuldig want ik betaalde zo'n 30 euro per maand aan de sportschool. In januari heb ik de knoop doorgehakt en me uitgeschreven, mijn abonnement is over 2 dagen pas afgelopen maar het feit dat ik me had uitgeschreven voelde als een opluchting. De knoop was doorgehakt en nu kon ik weer lekker zelf thuis aan de slag. En dat gaat goed! Ik voel me elke keer als ik een workout heb gedaan zoveel vrolijker en energieker. Dat gevoel gun ik jullie ook, en daardoor deel ik vandaag met jullie mijn favoriete workout videos die je gewoon thuis zonder extra spullen kunt volgen 😀

ENG: A while ago I told you that I had started working out again. When I still lived in Maastricht I worked out 3 to 4 times a week. To me that was a normal routine, but now it seems like a lot haha. My workout patern has really changed since I moved back to Haarlem last year. I started my internship and had so much on my mind. I noticed that at one point I wasn't working out at all anymore and it influenced the way I felt. I was tired all the time and moody. In May when I stopped with my internship I decided it was time for changes and I subscribed to a gym. I was convinced that the Pilates and Yoga lessons would do me good. But I learned that subscribing to a gym doesn't mean that you immediately work out more. For some reason I got bored so fast with the lessons and the 15 minute bike ride to the gym was just too much. At some point I went to the gym only once every two weeks. I wanted to work out at home but when I did I just felt bad because I was paying 30 euros a month for the gym. In January I made the decision to unsubscribe the gym, even though I still had to pay until May. It was such a relief. The moment I quit the gym I started working out at home a few ays a week. Every time I work out I feel so good and I have wayyy more energy! That is why today I want to share my favourite at home workout videos with you😀 So that you can feel great as well!


1. Ballet Beautiful by Mary Helen Bowers
Ik las een keertje ergens dat de Victoria's Secret Angels privé lessen volgen van Mary Helen Bowers, de oprichter van Ballet Beautiful, en als je haar videos bekijkt dan snap je wel waarom. Mary heeft echt een geweldig lichaam en haar workouts zijn heel effectief (ik ben elke keer opnieuw weer verbaasd als ze stretcht, zo lenig dat ze is!). Ik hou van de rust in haar videos, geen harde muziek of geschreeuw maar rust en concentratie.

I read somewhere that the Victoria's Secret angels get private lessons from Mary Helen Bowers, the founder of Ballet Beautiful, and when you watch her videos you know why. Mary has an amazing body and her workouts are super effective (every time I see her stretch I'm in shock, she is sooo flexible!). I love the peace of her videos as well; no yelling, no pumped up music, but concentration and peace. 


2. Pop Pilates TURBO by Cassey Ho 
Tijdens een workout raak ik snel afgeleid of verveelt (ik ga dan nadenken over alles dat ik die dag nog wil doen), dus korte videos zoals deze '3 minute Butt Shaper' zijn perfect. Nu zul je misschien denken; 'in 3 minuten kan je je billen toch niet trainen?'. Nou geloof mij! Na deze video staan je billen in brand haha!

During a workout I get bored and distracted easily (I start thinking about everything that has to be done for the day), so short videos like this '3 minute Butt Shaper' are perfect. Now you might think: 'a video of 3 minutes will do nothing for my butt...' But trust me! When you are done with this video you will feeelll the burn. 


3. Abs workout by Fitness Blender 
De meeste van jullie zullen ook wel bekend zijn met Fitness Blender. Dit koppel heeft al meer dan 200 workout videos op hun kanaal staan en plaatsen wekelijks nieuwe. Veel van hun videos vind ik te lang om helemaal af te maken, maar deze 10 minuten buikspier video is top! Het is fijn dat vooraf de oefening wordt voorgedaan en in de hoek een teller staat zodat je kunt zien hoelang de oefening nog duurt.

I think most of you might already be known with Fitness Blender. This couple had over 200 workout videos on their Youtube channel and they new ones every week. A lot of their videos are 30 minutes or longer. So if you just want to do one video and train your whole body in 30 minutes these are great. This 10 minute abs workout is perfect I think. Before every move you get to see how the move has to be done and there is a timer in the corner so that you can track how long every move lasts. 

4. Yoga Back streches for pain by Jen Hilman

Naast het trainen van spieren vind ik het ook fijn om aan het einde van de training wat rek en strek oefeningen te doen. Door mijn werk heb ik vaak last van mijn rug en schouders, en deze yoga video helpt enorm om de pijn en druk te verlichten. Een aanrader om je workout mee af te sluiten.

Besides training muscles I aso think it's important to stretch them. For my work I sit behind a desk almost 8 hours in a row. These yoga stretches for your back and neck are amazing to get rid of the headache that you have after a day of work. 

5. Inner Tights workout by Mary Helen Bowers
Daar is ze weer! Mary Helen Bowers heeft mijn workout hart gestolen kun je wel zeggen haha! Wat ik vooral echt fijn vind aan haar workouts is dat ze tussendoor de tijd neemt om te rekken en strekken. Cassey (van Blogilates) gaat bijvoorbeeld aan één stuk door met de workout en ik merkte dat daardoor mijn bovenbenen wel gespierd werden maar niet slanker. Door tussendoor steeds te rekken blijven je spieren lang en worden je benen dus eerder slank dan gespierd, bovendien helpt het om spierpijn te voorkomen :)

Anddd there she is again! You could say that the workouts of Mary Helen Bowers have stolen my heart haha! A surplus of her videos is that she takes the time to stretch inbetween the moves to keep the muslces long and lean. Cassey (from Blogilates) for example doesn't do this and only stretches at the end of a workout. I noticed that when I only did her workouts, my legs got more muscular, but not leaner. When you stretch inbetween the moves you will keep the mucles long and you also prevent muscle ache :)Heb jij een favoriete workout video op Youtube? Zo ja, welke? (Ik ben altijd op zoek naar nieuwe videos, dus links achterlaten wordt zeker gewaardeerd!) 

Do you have a favourite workout video on Youtube? If yes, which one? (I'd love to add more videos to my workout list) 

2 opmerkingen

  1. Ik kijk normaal eigenlijk nooit workout videos maar ik denk wel dat ik aan nummer 2, 3 en 5 wel wat heb. Precies het gedeelte dat nodig 'bijgewerkt' moet worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi dat je wat aan de video's die ik voorstel hebt :) Ze werken echt goed! Succes met de workouts :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!