Wat ik heb geleerd van 2016 + goede voornemens 2017

Tijd om eens terug te blikken op wat 2016 mij gebracht heeft en de goede voornemens voor 2017 op een rijtje te zetten. Het mag dan super cliché zijn, maar zo'n lijstje kan echt inzicht geven in wat je hebt geleerd en wat je kunt verbeteren om het nieuwe jaar nog leuker te maken.

Wat 2016 mij geleerd heeft:
1. Dat ik zeer dankbaar mag zijn voor de geweldige tijd die ik in Maastricht heb gehad met mijn lieve huisgenootjes en vrienden.
2. Dat het ontzettend belangrijk is om het naar je zin te hebben op werk.
3. Dat lid zijn van een sportschool niet betekend dat je daardoor ook daadwerkelijk meer gaat sporten.
4. Dat het leven te kort is om lang te twijfelen over de dingen die je (ooit) graag zou willen doen.
5. Dat het helemaal niet erg is om weinig te feesten en te drinken als je veel gelukkiger wordt van andere dingen, zoals relaxen op de bank onder een dekentje met een goede serie ;)
6. Je leeft het langste met jezelf.
7. Dat als je iets wilt bereiken je soms andere dingen, zoals een avondje serie kijken, even moet laten liggen. 
8. Dat vakantie vieren in Nederland net zo relaxt kan zijn als aan de Spaanse kust, mits het weer goed is natuurlijk haha.


Mijn doelen en goede voornemens voor 2017:
1.  Meer tijd besteden aan zelf-ontwikkeling: een cursus volgen, (zelf-help)boeken lezen, documentaires kijken ect.
2. Investeren in mooie (klassieke) kledingstukken in plaats van goedkope dingen die ik maar 1 of 2 keer draag.
3. Abonnement op de sportschool stopzetten en weer lekker gaan hardlopen, Blogilates volgen en hoelahoepen.
4. Minstens 3 stedentrips maken, 2 zijn al geboekt. Daar zal ik later meer over vertellen :D
5. Focussen op 2 hobby's in plaats van 5 of 6. In 2016 wilde ik teveel tegelijk doen en daardoor deed ik alles maar half. Zo begon ik aan een bulletjournal, super leuk, maar daardoor werkte ik weinig aan mijn blog en tekeningen. Er moest een keuze gemaakt worden en daarom ligt het bijhouden van mijn bulletjournal nu weer wat meer op de achtergrond en focus ik in 2017 op illustreren en bloggen :)
6. Veel gebruikmaken van mijn museumkaart.
7. Kleding die ik niet meer draag verkopen op de Ijhallen, en andere mensen er blij mee maken.
8. Om de week een relax-avondje voor mezelf inplannen met gezichtsmasker, serie/film of een goed boek, en een dekentje op de bank.
9. Vooral niet vergeten om te genieten van de (kleine) mooie dingen die zo vanzelfsprekend lijken.


Wat zijn jou goede voornemens voor 2017? 

2 opmerkingen

 1. Hi, klopt het dat ik nu je portfolioblog volg in plaats van deze? Of wilde je je volgers nog overzetten? :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa klopt het is niet meer gelukt om de volgers terug te zetten want dan zou ik de portfolioblog eerst helemaal moeten verwijderen en dan weer opnieuw aanvragen ect. ect. My Merry Morning kun je ook weer vinden op bloglovin :) alleen dan met wat minder volgers dan eerst :')

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!