I Love Tokyo!

Het is alweer 6 dagen geleden sinds ik voor het laatst wat heb gepost. De afgelopen dagen waren zo druk bezet dat ik totaal niet aan bloggen ben toegekomen. Een voordeel daarvan is dat ik nu wel weer genoeg materiaal heb verzameld om veel posts te maken, dus bereid je maar voor op een berg artikelen haha!
Afgelopen weekend ben ik met Lizanne en Rachelle naar Tokio gereisd. De hele maand verheugden we ons er al op. Niet alleen vanwege het geplande shoppen, maar ook omdat we van -7 naar 11 graden gingen en van futon naar bed. Heerlijk! Vrijdag namen we om 9 uur s'ochtends de bus vanaf Matsumoto en om 12 uur stonden we in Shinjuku. 
Bus selfie :P  
Ik heb me totaal niet verveeld tijdens de busreis, lekker muziek luisteren en genieten van het besneeuwde berglandschap
In de verte zagen we zelfs Mount Fuji liggen 

1st stop: het Pokecenter
Om 2 uur had ik met Diantha afgesproken in Ikebukuro. Ik had haar alweer 3 maanden niet gezien en we hadden een hoop bij te kletsen. Na de lunch zijn we naar het Pokecenter gelopen. Deze is sinds een week geopend in Ikebukuro. Ik heb zelf eigenlijk niks met Pokemon maar het was toch grappig om eens te zien waar alle hype nou over gaat. In het Pokecenter kon je gamen en merchandise kopen. Er liepen ook veel mensen rond met hun NintendoDS. Kennelijk kreeg je een speciale Pokemon als je verbinding zou maken in het Pokecenter. Ik vond het er echter maar vreemd uit zien al die mensen met hun gameboys :P
De beelden in de winkel waren wel echt tof
En ondanks dat ik geen fan ben kon ik de schattigheid van dit knuffeltje niet weerstaan haha! Een aandenken aan het weekend in Tokio ;) 

2nd stop: Harajuku
Na een goede nachtrust stond voor mij een dagje Harajuku en Shibuya op de planning. Rachelle en Lizanne gingen naar een anime expositie maar ik had daar niet zoveel zin in, dus besloot ik om zelf door Tokio te gaan wandelen en hen later weer te ontmoeten voor het avond eten :) 
Om half 10 kwam ik in Harajuku aan en daar viel mij op dat de altijd zo drukke Takeshita straat er wel erg verlaten bij lag. Al snel werd me duidelijk dat ik veel te vroeg naar Harajuku was gegaan, de winkels gingen namelijk allemaal pas om 11 uur open. Ik voelde me echt even de domme toerist haha! Ik besloot om maar te gaan ontbijten in het enige cafeetje dat toevallig open was en naar de kleurrijke voorbijgangers te kijken :P 
 Naarmate winkels zich opende werd het drukker in de straat
 De straat is gevuld met kleurrijke winkels en eettentjes 
Poster van een nieuwe Disney movie in het treinstation

3rd stop: Shibuya
Toen ik in Shibuya aankwam was het zachtjes aan het regenen. Gelukkig hoefde ik niet ver te lopen :) Mijn eerste stop was de Starbucks met uitzicht over het beroemde Shibuya Crossing. Het was super druk in de Starbucks maar gelukkig had ik een plekje bij het raam bemachtigd en kon ik leuk uitkijken op de overstekende mensen. 
Daarna ben ik doorgelopen naar het 109 warenhuis. Het blijft een avontuur om daar doorheen te lopen haha. Het is er zo druk, de winkelassistentes zijn zo goed gekleed en de kleding is allemaal zo leuk :) Ik heb me een halve middag vermaakt met het rondstruinen op de 7 verdiepingen. 
De LizLisa winkel had ook uitverkoop en ik kon me niet inhouden haha! Ik zal later laten zien wat ik allemaal gekocht heb in Tokio ~ Aan het einde van de dag begon het helaas heel hard te regenen en ik heb ik nogmaals in de Starbucks gezeten terwijl ik wachtte op Rachelle en Lizanne. Terwijl ik daar zat heb ik nog even snel een filmpje gemaakt van het kruispunt :) 
Op zondag heb ik nog even met Rachelle gewinkeld en we sloten het weekend af door met zijn 3en taart te eten in Harajuku. Het voelde allemaal een beetje als het begin van het afscheid nemen, ik zal voorlopig namelijk niet meer terug gaan naar Tokio. Ik ben nog 50 dagen in Japan maar gelukkig staan er nog veel leuke dingen op de planning dus voor echt afscheid nemen is het nog te vroeg haha! Het was een top weekend en ik hoop zeker nog eens terug te gaan naar Tokio!~ :D



6 opmerkingen

 1. Wat een leuke stad! Grappig om te zien dat Pokemon daar nog helemaal in is. Vroeger vond ik het altijd leuk om erna te kijken maar ik dacht dat het nu weer 'uit' was haha. Fijn dat het in Tokio wat warmer is,hier is het ook rond de 11 graden dus op die witte kerst hoeven we niet meer te rekenen ;)

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas hier in Matsumoto ook geen witte kerst dit jaar. Jammer want dat hoort er wel echt bij vind ik :) Jaa Pokemon is hier nog steeds super populair! Maar ze hebben hier ook steeds nieuwe spelletjes ervoor enz.

   Verwijderen
 2. ik wil je liz lisa dingen ziennn!!! en ik wil ook zo graag is naar japan ;_; jelly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik morgen komt de post met mijn aankopen van Japan online :D

   Verwijderen
 3. Ik mis dit dus echt...misschien moet ik binnenkort toch weer een ticket kopen.

  Verschilt Matsumoto erg van Tokio?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Matsumoto is Tokio verschillen zoooo erg van elkaar! Toen ik net weer in Tokio was moest ik echt even wennen aan alle prikkels die ik binnen kreeg van licht,geluid en mensen. Maar de stad blijft echt geweldig! Het was ook gewoon 10 graden warmer dan in Matsumoto. Matsumoto is ook een leuke stad maar wat rustiger met een klein centrum. Prima om te wonen :)

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!