Ginrei Matsuri @ Shinshu

Afgelopen weekend vond op school het Ginrei Matsuri plaats. Dit is een jaarlijks terugkomend festival georganiseerd door de leerlingen van Shinshu University. Tijdens dit festival proberen de (sport)clubs geld in te zamelen voor uitjes en materialen. Er zijn over heel het school terrein eet standjes te vinden en  ook geven de clubs optredens. Het weer was helaas niet zo goed maar de sfeer was top!

English: Last weekend I visited the Ginrei Matsuri at school. This festival is held every year to promote the (sports)clubs from Shinshu University. During this festival the clubs give performances and they try to earn some money by selling food. The weather was not so good but the atmosphere was great! 
 Beetje sneu die half verbrande wafels haha! Maar ze waren wel lekker ;) 
Those burned waffels look a bit sad but they were delicious anyway haha ;)
 Yosakoi performance
De Yosakoi perfromance vond ik het beste optreden van het festival. De dans is zo krachtig en bijzonder. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt: 

The Yosakoi performance was my favourite performance from this festival. The dancing is so powerful and unique. I made a little video of it: 
Nog even koffie drinken in één van de studenten cafeetjes en daarna het weekend afgesloten met een vuurwerk optreden. Ik wou dat ze dit soort schoolfestivals in Nederland ook organiseerden. Helaas zijn veel leerlingen niet zo enthousiast over dit idee als hier in Japan. Jammer, want ik had er zelf graag aan mee gedaan~

Taking a little break to sip some coffee at one of the student cafees and after that finishing the weekend with fireworks. I wish we had schoolfestivals like this in The Netherlands. But unfortunately many students are not interested in things like this. Which is a shame, because I would love to make it happen~

5 opmerkingen

 1. Dat ziet er heel gezellig uit! Jammer dat ze dit niet in België doen, zou het naar school gaan meteen een stuk leuker maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa precies! Sowieso vind ik dat ze (vrijwillige) naschoolse clubs naar Nederland moeten halen :D Er zijn zoveel leuke dingen te leren en mensen te leren kennen dankzij die clubs.

   Verwijderen
 2. Gaaf dat je atm in Japan woont! Ik wil graag meer van je lezen :) Ik woon in Curaçao, weer helemaal aan de andere kant van de wereld! haha Liefs, Roxanne/ www.peachlife.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjee :D Jaa ik woon nog tot half Februari in Japan. en wow jaa Curacao is wel een eindje weg haha! Ik ga je blog ook eens bekijken :)

   Verwijderen
 3. Het ziet er heel leuk uit!! De bladeren van de boompjes zien er echt prachtig uit

  http://www.bloglovin.com/blog/13049789

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!