Kerst 2021 - beter laat dan niet ;)

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heb ik de zin om deze blogpost over kerst te maken. Afgelopen week was het op werk eindelijk iets rustiger en daarnaast hebben we dit weekend vrijwel geen afspraken. Dus ik ben lekker aan het uitrusten van de gekte van de laatste weken van 2021 ;) 
Anyway! De kerstdagen waren druk maar wel weer erg gezellig zoals altijd! Zaterdag de 25ste vierden we kerst bij mama en RenƩ. Het idee was om in 2021 weer met de hele familie kerst te vieren maar door de maatregelen hebben we dat niet gedaan. In plaats daarvan spraken we alleen met het gezin af.
Joost verzorgde de wijnen met een bubbeltje vooraf
We hadden allemaal geen zin om uitgebreid te gaan koken dus besloten we een kerstmenu te bestellen bij restaurant Bomans in Heemstede. We hoefden daarbij alleen nog maar zelf de borden op te maken en enkele dingen te verwarmen in de oven. Echt heel relaxt en het eten was heerlijk!! 
Het voorgerecht: bieten carpaccio met geitenkaas en walnoten. 
Het was leuk om steeds een gang samen op te maken en fijn dat het allemaal snel klaar was. 
De tweede gang: Camembert met spek en vruchtenjam (dit was mijn favoriet van de avond, echt zo lekker!)
Tussen de gangen door deden we cadeautjes en maakten foto's. Ik had mijn polaroid camera meegenomen en mama liep de hele avond met haar selfiestick rond haha. 
<3
Het hoofdgerecht was hertenstoof met stoofpeertjes en aardappeltjes.
Lucky wilde ook aandacht :P
Natuurlijk de groepsfoto, zoals we ieder jaar maken
En de fotoshoot van mama en mij hahaha!
Het was echt een super gezellige avond en fijn om samen te zijnšŸ’—

Op tweede kerstdag reden we naar Hoorn om daar kerst te vieren. Dit keer hadden we wel allemaal zelf gekookt. Maikel en ik hadden voor het voorgerecht sushi gemaakt. Het was een gokje of mensen dat lekker zouden vinden, maar iedereen was enthousiast dus dat was heel leuk! Zelfs opa en oma aten met stokjes! Hoe tof is dat haha!
Het hoofdgerecht was een klassieke rollade met stoofpeertjes, haricots verts en aardappels. Ik houd van die klassieke kerstgerechten, dat hoort er gewoon ook een beetje bij :) Als toetje was er cheesecake en ijs. Ik heb die avond vrijwel geen foto's gemaakt, ik weet ook niet zo goed waarom niet. Maar het was in ieder geval ook erg gezellig :)
We bleven slapen in Hoorn en de volgende dag, 27 december, reden voor na het ontbijt naar Geertruidenberg voor kerst bij papa en Nikkie. We begonnen lekker al in de middag met champagne, chocolaatjes en spelletjes. 
Met Daantje :)
Nikkie en papa hadden enorm lekker gekookt! Het thema van de avond was Italiaans en alles was heerlijk!! Het was ook wederom weer erg gezellig en we hebben tussen het eten door met de Top2000 meegezongen en ook nog cadeautjes gedaan. 

Kerst was, ondanks de covid-maatregelen, in mijn ogen zeer geslaagd. Het is gewoon heel fijn dat we deze dagen met geliefden konden doorbrengen en dat de kerstsfeer er overal goed in zat. Daar ben ik dankbaar voor en ik kijk er met plezier op terug šŸ’•

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!