Het verhaal achter mijn vintage Chanel oorbellen

Niet veel foto's vandaag, maar wel een verhaal dat ik graag op mijn blog vereeuwig en wat ik later waarschijnlijk met plezier teruglees. 

Het is een zaterdagavond ergens begin september en ik zit een beetje verveeld achter mijn laptop. Ik ben Masterchef Australia aan het terugkijken, maar de reclames duren tegenwoordig bijna 10 minuten en dan pak ik toch altijd mijn telefoon of laptop erbij. 
De laatste tijd zit ik vaak op de veilingwebsite Catawiki. Hier vind je van alles: wijn, boeken, postzegels, modeltreinen, EN mode! Gebruikers van over de hele wereld bieden hun spullen aan. Deze worden via foto's eerst gecheckt door een team van deskundigen op echtheid en daarna start de veiling. Zo'n veiling duurt meestal zo'n 4 a 5 dagen. De meeste "kavels" sluiten op vrijdag- en zaterdagavond. 

Ik had al best af en toe voor de grap geboden op designer tassen en kleding maar altijd wordt ik overboden en sluit de kavel uiteindelijk op een bedrag dat ik zeker niet van mijn bankrekening kan missen. Toch is het leuk om mee te doen en de veilingen te volgen. Zeker het laatste uur kan het spannend zijn en vliegen sommige bedragen ineens behoorlijk omhoog. 
Die zaterdagavond zat ik weer op Catawiki om enkele kavels te volgen. Ik weet nog dat ik mijn oog had op een Louis Vuitton portemonnee, daar had ik 60 euro op geboden, maar daar werd ik al snel overboden (logisch). Toen viel mijn oog op de accessoires knop. Daar had ik nog nooit gekeken, maar daar kwam nu verandering in. Gretig scrolde ik langs de rijen Dior broches, Cartier horloges en Chanel oorbellen. Toen viel mijn oog op een paar vintage Chanel oorbellen. Weinig info werd er gegeven door de verkoper, maar wel redelijk duidelijke foto's en bovendien was de prijs nog vrij laag. Het bedrag van de veiling stond op 70 euro en er was nog een klein half uur te gaan. 'Oh leuk!' dacht ik, 'hier kan ik nog wel 75 euro bieden en dan gaat er op het laatste moment wel weer iemand over heen'. Ik voerde het bedrag in en legde mijn laptop naast me neer want de reclame van Masterchef was inmiddels afgelopen. 

Bij de volgende reclame keek ik weer en tot mijn schrik zag ik dat ik nog steeds de hoogste bieder was en er waren nog maar 5 minuten over. Iemand moest er toch nog wel over heen gaan!? Het zijn Chanel oorbellen! Vol spanning zag ik de minuten wegtikken en bij de laatste 20 seconden begon ik nerveus te grinniken. U HEBT DE KAVEL GEWONNEN, stond er vervolgens met koeienletters in beeld. 
75 euro moest ik nu betalen voor een paar oorbellen dat ik totaal niet nodig had. Tot overmaat van ramp kwam er nog 20 euro verzendkosten op ook. Ik kon mezelf alleen maar heel hard uitlachen, wat een mop! 

De 95 euro heb ik uiteraard netjes betaald maar ik begon me wel zorgen te maken. De verkoper zat in Roemenië, is dat wel betrouwbaar? De experts van Catawiki hadden dan wel gezegd dat het echte Chanel oorbellen zijn, maar toch begon het te knagen. Ik besloot te wachten tot ik de oorbellen in handen had met het oordelen over de echtheid. Ondertussen deed ik veel onderzoek naar de tekenen van neppe oorbellen. Toen ik de oorbellen krap een week later ontving werd gelukkig al snel een deel van mijn ongerustheid weggenomen. Ik had namelijk online gelezen dat het gewicht heel belangrijk is. Neppe oorbellen wegen vaak bijna niks, maar deze zijn best zwaar. Bovendien kon ik nu een goeie vergelijking maken met de foto's die ik op internet had gevonden van Chanel oorbellen uit 1980. Alles kwam overeen met de oorbellen die ik had gekocht. Om echt 100% zeker te zijn mailde ik nog een juwelier met expertise in vintage sieraden en die verzekerde mij dat deze Chanel oorbellen 100% echt zijn! 

Toen ik dat zeker wist kwam pas het enthousiasme naar boven. Ik ben eigenaar van een paar vintage Chanel oorbellen ahhhhh!! Ze zijn echt heel mooi klassiek. Dit soort oorbellen gaan niet uit de mode en de waarde neemt alleen maar toe. 
Tot nu toe heb ik de oorbellen 2x gedragen; naar mijn werk en op de bruiloft op Curacao. Ik ben van plan ze in de winter vaker te dragen. Ze kunnen een simpele outfit direct een super stijlvolle look geven. 

Nu ben ik heel blij met mijn aanwinst, maar jongens wat een rit was het hahaha! Ik heb in ieder geval geleerd om nooit meer voor de lol te bieden zonder zeker te weten dat ik hetgeen waar ik op bied wil kopen en dat ik het geld er voor heb. Ik wil er niet eens aan denken wat er gebeurd zou zijn als ik voor de grap 200 euro voor een tas had geboden en deze had gewonnen, pfffff! Gelukkig is dat niet gebeurd! Dus ook een tip voor jullie als je Catawiki bezoekt. Het is ontzettend leuk om te zien wat er wordt aangeboden, maar bied nooit zomaar op spullen waarvan je niet zeker weet of je het wel wilt en kan betalen. 
Ik denk dat ik over een paar jaar lachend dit artikel teruglees. Als ik het vertel aan vrienden dan kan ik er nu ook al alleen maar om lachen :) Hebben jullie ooit geboden op veilingen?  

1 opmerking

  1. Echt prachtige oorbellen, een hele goede vondst en een goed verhaal :) Ik kijk nu ook regelmatig op Catawiki, maar die verzendkosten zijn soms zo schrikbarend hoog! Maar het blijft leuk om te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!