Een weekend als vanouds

Afgelopen weekend voelde een beetje als vanouds, en daarmee bedoel ik; de tijd voor corona. Ik heb niet meer zo'n druk weekend gehad sinds Nederland halverwege maart in de ban kwam van het virus. Zaterdag kwam Meylin naar Haarlem en hebben we geluncht bij Frenchie. We hadden elkaar voor het laatst echt goed gesproken in februari, dus we hadden veel in te halen. Meylin is net als ik in het voorjaar gestart met een nieuwe baan maar zij werkt voornamelijk thuis en ik op kantoor dus het was leuk om daar over te kletsen maar ook over al het andere dat in ons leven gaande is. 
Na de lunch hebben we door Haarlem gewandeld en in enkele winkels gekeken. Ik vond het wel erg druk maar dat kwam kennelijk omdat er een speciaal shopping weekend plaatsvond. Ik snap eerlijk gezegd niet dat ze dat soort dingen organiseren nu dat de besmettingen weer zo hard toenemen. Maar goed, als je je niet comfortabel voelt in de winkels dan kun je altijd wel terecht bij een leuk cafeetje. De vorige keer dat Meylin in Haarlem was had ik haar geĆÆntroduceerd bij de Dessertbar en dat vond ze toen zo ontzettend lekker dat we er nu weer heen zijn gegaan. Onze favoriet: de Moelleux au Chocolat, een warm chocolade taartje met rood fruit. Daarbij drinken we een scroppino of, in dit geval, een aardbeien cocktailšŸ’—
Zondagochtend stond ik weer vroeg op want ik had met Sophie afgesproken voor een bezoek aan de Ijhallen markt in Amsterdam. Wij vinden tweedehandskleding shoppen allebei ontzettend leuk en de Ijhallen is daar perfect voor. Meestal ga ik wel om de maand er heen maar nu was de laatste keer in januari!! De markt is sinds augustus weer open dus het werd weer hoog tijd om te gaan. 
We zagen dit super toffe vintage KLM jasje hangen. Na wat Googlen kwamen we er achter dat het een onderdeel van het KLM uniform van 1980 is. Echt zo cool! Sophie kocht het voor slechts 5 euro!
Van al dat slenteren krijg je trek en dus gingen we voor lunch naar Wagamama. Ik hou zoooo van hun katsu curry! Die doet me altijd denken aan ons studiejaar in Japan. 
We hebben gekletst over onze vakanties (Sophie zat in Portugal toen ik in Curacao was) en over hoe we ons nu voelen en wat we nog willen veranderen. Het is altijd fijn om met haar te praten omdat we elkaar al zo lang en zo goed kennen. 
Na de lunch wilden we nog niet naar huis en besloten naar de Uniqlo te lopen. Het viel ons op dat het in Amsterdam helemaal niet zo druk was. Dat was best wel heel erg fijn. Eindelijk een keer over de Dam lopen zonder honderden mensen om je heen. 
In de Uniqlo hebben ze nu ZOVEEL leuke kleding voor de herfst en winter. Ik zag een heerlijke lange jas die ik misschien nog wel ga kopen voor de winter, maar hij is best duur dus dat moet ik nog even over denken. Uiteindelijk gingen we beide naar huis met een lekkere coltrui, en ik ook met een paar handschoenen. Vlak voordat we op de trein stapten konden we het niet weerstaan om de nieuwe herfstkoffies te proberen. Altijd lekker!
Een deel van de mijn aanwinsten. De laarsjes en trui zijn van de IJhallen en de handschoenen van de Uniqlo. Ik kocht op de Ijhallen ook nog een lekkere warme jurk die ook netjes genoeg is voor kantoor. 
Van Sophie kreeg ik nog deze mok! Hoe mooi is die <3 Ze had hem meegenomen uit Portugal, echt lief van haar. Ooit willen we samen nog een pottenbakcursus gaan volgen. 

Dus dat was de samenvatting van mijn weekend. Gisterenavond was ik wel erg moe haha! Ik ben het niet meer gewend om twee dagen in het weekend zo sociaal te zijn en vooral ook veel te lopen. Maar het voelde ook goed! Zoals ik al zei een beetje als vanouds. Gelukkig is de maandag mijn vrije dag van werk dus dan kan ik altijd nog wat huishoudelijke taken doen. Voor vandaag staat bijvoorbeeld ook weer de weekboodschappen op de planning, kleding wassen en de woonkamer opruimen. Fijne middag allemaal! Xx

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!