Romantisch Weekendje In Brugge

 Het is ineens alweer een week geleden dat ik voor het laatst een artikel plaatste. Vorig weekend was het erg druk en de afgelopen dagen lag ik ziek op de bank... Nu voel ik me gelukkig weer wat beter en vandaag ben ik zelfs weer even de stad in geweest voor wat frisse lucht. Dat doet altijd goed :)
Nu lig ik weer lekker op de bank met Indy en heb ik eindelijk de zin en tijd om het verslag over ons weekendje naar Brugge te schrijven. Let's go!


In de ochtend van zaterdag 23 november reden Maikel en ik naar Brugge. Ik had dit weekendje weg als cadeau voor Maikels verjaardag gegeven toen hij in augustus 28 werd. We hadden er lang naar uit gekeken en nu was het eindelijk zo ver!
Na een autorit van ongeveer 3 uur kwamen we met veel trek aan in Brugge. Het eerste dat we dan ook deden na het inchecken bij ons hotel, was een leuk lunchtentje opzoeken. We vonden in een zijstraat het restaurantje Mariloup. Het lunch menu heeft van alles, van pannenkoeken tot huisgemaakte lasagna en tosti's. Maikel ging voor de huisgemaakte lasagna die echt overheerlijk was (ik was een beetje jaloers haha!). Zelf had ik een lekkere tost met mozzarella, tomaat en pesto.
Na de lunch was het tijd om de stad te gaan verkennen. Het was echt enorm druk! Ik had het wel verwacht omdat het het eerste weekend van de kerstmarkt was, maar kennelijk was er ook nog een optocht van Sinterklaas haha. Echt feest was het dus in de stad!
We vonden al snel een grote kerstboom vol met lichtjes.
En daar moesten we natuurlijk ook samen even een foto bij maken ;)
Als je fan ben van kerst (zoals ik) dan is Brugge rond deze tijd van het jaar echt een must om te bezoeken. Er zijn veel kerstwinkels, en met de kerstmarkt en de mooi versierde oude gebouwen is het lastig om niet in een kerstsfeer te komen. Ik heb het Maikel overigens niet aangedaan om elke kerstwinkel binnen te stappen haha! Maar ook hij gaf toe dat het er allemaal gezellig uitzag 😊
Naast kerstwinkels zijn er ook ontzettend veel chocolade winkels! 
Hoe tof is deze chocolade Grinch!?
We hadden de hele tijd het gevoel dat we in een middeleeuws stadje rondliepen, zo sfeervol!
Met avondeten kozen we allebei voor stoofvlees met frietjes, dat hoort er natuurlijk wel bij als je in België bent. 
Ook s'avonds zag alles er mooi verlicht uit. Het was nog steeds best druk overal, dat verbaasde me wel. Brugge is echt populair deze tijd van het jaar. We zijn nog een klein rondje gelopen en even naar de kerstmarkt gegaan maar we waren allebei ook best moe dus we zijn niet te laat naar het hotel teruggegaan.

De volgende ochtend wilde we ontbijten bij That's Toast, een hotspot in Brugge, maar daar was de rij zoooo lang dat we besloten verder te kijken. In dezelfde straat zit Li O Lait, waar ze bagels met allerlei soorten beleg verkopen. We konden meteen terecht en hebben heerlijk ontbeten.
Na het ontbijt gingen we mee met één van de rondvaarten door de grachten van Brugge. Dat is echt een aanrader om te doen! Je ziet Brugge van een heel andere kant en komt zo ook op plekken waar je anders misschien niet zo snel heen zou zijn gelopen. Op de foto hierboven zie je één van de grachten waar we doorheen zijn gevaren, we zijn daar later nog langs gelopen omdat het zo mooi was.
Het was mistig maar dat maakte de rondvaart alleen maar leuker, het gaf Brugge een mysterieuze sfeer. 
Na de rondvaart hebben we nog even rondgelopen en toen was het tijd om op te warmen in de brouwerij van de Brugse Zot. De Brouwerij heet De Halve Maan en is echt leuk om te bezoeken. Ook als je geen bier drinkt, zoals ik, kun je er goed terecht. Ze hebben er banken bij het haardvuur en daar kun je heerlijk knus zitten.
Aan het einde van de middag hebben we nog genoten van een verse wafel en toen was het alweer tijd om te gaan. Ons bezoekje aan Brugge was kort maar ontzettend leuk! We hebben allebei heel erg genoten en het was fijn om samen weer eens een weekendje weg te zijn.
Brugge heeft ons hart gestolen en we gaan zeker nog eens terug als het beter weer is 😉

Zijn jullie al eens in Brugge geweest?

1 opmerking

  1. Prachtige foto’s! Jullie hebben een heel gezellig weekend gehad. Brugge staat ook op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!