De 4 Kerstdagen van 2019

We zitten inmiddels alweer in die dagen tussen kerst en oud&nieuw waarbij niemand precies weet welke dag het is, wat ze moeten doen en waar ze nu eigenlijk zin in hebben. Zo voel ik me in ieder geval wel sinds we gisteren terug zijn uit Brabant. Ik was eigenlijk van plan om vandaag heel productief te zijn; sporten, schoonmaken, naar de stad om bij de uitverkoop te kijken...maar ik werd wakker met een snotneus en dikke keel en denk dat er de rest van de dag niet meer in zit dan het schrijven van deze blogpost, boodschappen voor de komende dagen doen, Queer Eye kijken en beginnen aan mijn Vision Board voor 2020 (daarover komt NATUURLIJK nog een blogpost).

Kerst is zoals ieder jaar weer voorbij gevlogen, maar we hebben weer genoten! Ik heb enkele foto's van kerstavond, tweede kerstdag en derde kerstdag, en HEEL VEEL foto's van eerste kerstdag. Toch lijkt het mij het leukste om alles in één blogpost te verwerken dus bij deze: laten we beginnen!

Kerstavond begon traditioneel met het kijken van All You Need Is Love gevolgd door de kerstsamenzang op de Grote Markt. We waren dit jaar met een best grote groep en ik vond het erg gezellig. Toen we naar de samenzang liepen regende het eventjes maar dat stopte al snel en het was helemaal niet koud. We hebben luidkeels meegezongen, een mooie start van de kerstdagen.
 1e kerstdag stond een diner met de familie van mama's kant op de planning. Dit jaar was speciaal omdat de neven en nichten de planning van het eten en het avondprogramma op zich hadden genomen. We wilden geen standaard kerstdiner organiseren en bedachten voor het eten het thema Aziatisch. Uiteindelijk kwam daar een 5 gangen diner uit voort.
 We maken met zijn allen graag foto's. Op deze avond zijn er denk ik zo'n 90 foto's gemaakt haha! 
 Bij binnenkomst lag er op ieder bord een menu en Fortune Cookie. 
 Dit is voor nu even de enige foto die ik heb van Maikel en mij samen. De andere foto's van ons staan namelijk op de wegwerp camera die ik bij mij had, maar die moet nog ontwikkeld worden 😅
 Joost en ik hadden het voorgerecht bereid: sushi met komkommer, vegetarische Gyoza en Yakitori (kip spiesje). Alles zelfgemaakt.  
 Alle dames bij elkaar
 En ik samen met mijn nichtje.
 Maikel en Kevin waren dit jaar van de neven en nichten de enige aanhang haha!
 Laat het diner beginnen!
 Één van de amuses: Oosterse garnalen cocktail, erg lekker!
 Met mama en Joost <3
 Wanneer je de ouders vertelt dat je ook nog een "verticale" foto gaat nemen😂😂😂
En de chef-koks van die avond: alle neven en nichten bij elkaar.
Het was een ontzettend gezellige avond en ik vond het erg leuk om de gerechten te bereiden en daar samen met mijn neven en nichten over te plannen. Zo ben je toch allemaal meer betrokken bij het diner. Wie weet doen we het volgend jaar wel weer zo! 

Na een vrij korte nacht zaten we de 2e kerstdag rond 14:00 weer in de auto naar het volgende diner. Dit keer bij de oom en tante van Maikel in Hoorn. 
 Krasloten zijn traditie bij de familie van Maikel. Ik won 5 euro! 
 Ik baalde wel dat ik eerste kerstdag geen foto met Maikel had gemaakt met mijn mobiel, gelukkig kregen we op 2e kerstdag een nieuwe kans ;)
 Ook hier was de tafel weer mooi gedekt en we hebben heerlijk gegeten! De oom en tante van Maikel hadden alles goed verzorgd. 
Tussen de gangen door speelden we een quiz in twee teams. Dat was weer eens wat anders en leuk om te doen :) Één ronde moest je de kerstmuts opzetten als je dacht dat een stelling waar was, of afzetten als je dacht dat de stelling niet waar was. 
Het was een gezellige avond!

 De volgende ochtend (3e kerstdag) stonden Maikel en ik vroeg op. Hij ging naar werk en ik ging spullen pakken en klaarmaken voor de treinreis naar Brabant. Derde kerstdag vieren we altijd bij mijn vader en omdat het best ver reizen is, is overnachten handiger.
 Bij aankomst stond er een heerlijke bak nachos met cheddar kaas, creme fraîche en guacamole voor ons klaar. We hebben gezellig bijgekletst en cadeautjes uitgedeeld. Toen Maikel ook was gearriveerd was het alweer tijd om naar 't Zusje te lopen. Dit Tapasrestaurant is ons standaard adresje op derde kerstdag.  
 Onderweg kwamen we langs de kersttuin. Ieder jaar lopen we hier langs maar we zijn er nog nooit gaan kijken. Dit keer liepen we dus wel even snel naar binnen. Het stel dat in het huis aan de tuin woont zet ieder jaar deze kersttuin neer voor omwonenden en toeristen om te bezoeken. De verlichting bestaat in totaal uit 186 stekkers en zo'n 37.000 lampjes! Bizar he!
Het eten bij 't Zusje was weer heerlijk! Het blijft leuk om kleine gerechtjes te bestellen en ze veranderen ook ieder jaar de kaart weer een beetje. Ook deze avond was het weer erg gezellig. 

Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen dagen en ben heel dankbaar dat ik zoveel lieve familie heb die ieder jaar weer kerst samen wilt vieren. 
Ook ben ik erg benieuwd naar de resultaten van de wegwerpcamera! Ik hoop dat de foto's goed gelukt zijn. Het voelt zo gek om morgen nog één dag te werken en dat 2019 en een heel decennium dan op zijn einde is gekomen. Maar nu ga ik daar nog even niet te veel over nadenken en lekker de rest van de dag genieten van het niksdoen haha! 

Hebben jullie ook mooie kerstdagen gehad?

2 opmerkingen

 1. I see your Christmas was fantastic! It is wonderful your cousins cooked for you!
  Happy 2020!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezelligheid, heel mooi om te zien en te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!