De mooiste momenten van 2018

Naast het feit dat ik ieder nieuw jaar mijn goede voornemens opschrijf, is het ook een soort traditie om een overzicht te maken en te kijken wat het afgelopen jaar mij allemaal gebracht heeft. Dus bij deze! (Ik draai er maar niet te veel om heen want dit soort overzichten zijn altijd nogal lang haha, dat is overigens ook de reden dat ik dit alleen in het Nederlands schrijf!)

Januari & februari
Het jaar begon wat minder, direct na de eerste week van januari werd ik ziek en daardoor miste ik alle beurzen waar we met werk stonden. De beurzen vind ik juist altijd het leukste aan werk en dus baalde ik dat ik dat moest missen. Het was lang geleden dat ik mij zo ziek had gevoeld. Toen na ruim een week eindelijk weer beter was besloot ik om direct op de gezonde tour te gaan. Lekker veel verse sapjes maken en daarnaast 3x per week naar de sportschool. 
In januari en februari bezocht ik ook twee modetentoonstellingen. Eentje over de geschiedenis van de koffers van Louis Vuitton en met mijn moeder bezocht ik het tassenmuseum Hendrikje. Altijd leuk om met haar samen wat te doen :)


Maart
 Het hoogtepunt van de maand maart was zeker weten onze stedentrip naar Berlijn. Met de auto reden we er in zo'n 6 uur heen. Het was dat weekend -11 graden (ik denk niet dat ik het ooit zo koud heb gehad), maar de zon scheen en dat maakte alles goed! Berlijn vind ik echt een geweldige stad. Het ademt cultuur, geschiedenis en kunst. De mensen zijn er vriendelijk en je kunt er lekker en veel vegetarisch eten. Dit was echt een top vakantie!

April
April was een rustige maar ook heerlijke maand. De lente begon en omdat het weer steeds beter werd hebben Maikel en ik een aantal keer gewandeld op het strand. Zo fijn was dat. Ook vierden we natuurlijk weer Pasen met de familie, wat altijd gezellig en lekker is. En met Joost, Maikel en Daantje ging ik uit eten in Leiden bij restaurant Catch.

Mei
   De zomer begon vroeg in 2018 want ik mei was het al prachtig weer. De hoogtepunten van deze maand waren bij uitstek het verblijf in het Tiny House en de presentatie waar mijn tekeningen werden geshowd.
Het verblijf in het Tiny House was zo heerlijk. Even weg van de randstad en genieten van de natuur. Ook is het goed om te zien dat je eigenlijk helemaal niet veel nodig hebt om te goed te kunnen leven, ik denk zelfs dat zo'n klein huisje veel rust geeft. Vooral met de natuur eromheen. Elke ochtend werden we wakker met enkel het geluid van de vogels en de wind die door de bomen waaide. Geen auto's, geen druk pratende mensen of telefoons die afgaan. Heerlijk! 
In de maanden maart en april had ik hard gewerkt aan tekeningen voor Lot's Mindset. In mei gaf Lot een presentatie in Rotterdam en daar mocht ik ook bij zijn om het resultaat van mijn tekeningen in de presentatie te zien. Heel tof was dat! 

Juni
Het zomerse weer bleef aanhouden in juni en dat zorgde voor zwoele avonden bij de BBQ en het plukken van verse aardbeien. Daarnaast ging ik helemaal op in de biografie van Grace Coddington, bezocht ik met zowel mama als Sophie de Victor&Rolf tentoonstelling in de Kunsthal en begon ik aan een nieuw hoofdstuk voor mijn illustraties. Ik zat al een tijdje te overwegen of ik een webshop wilde openen en Etsy bleek daar het perfecte platform voor. Het moment dat de webshop live kwam en ik de eerste collectie van kaartjes erop zetten was zo spannend en leuk!

Juli
Ondanks dat ik de hele maand juli moest werken hebben we vrijwel ieder weekend genoten van de zomer. Gezellig met vrienden Mojito's drinken, bbq'en en naar het strand. Ik zeg het ieder jaar weer, maar de zomer blijft toch wel één van mijn favoriete seizoenen. Waarschijnlijk ook omdat ik een zomerkind ben. 
Dit jaar werd ik 25! Ik gaf geen groot feest maar vierde het wel heel gezellig met familie. Mama en ik wilde graag samen een foto maken en dat resulteerde in een hilarische photoshoot. Als ik terugkijk op die foto's moet ik elke keer weer lachen <3

Augustus
In augustus had ik eindelijk vakantie en die dagen bracht ik door samen met papa, Nikkie, Joost, Daantje en Maikel in Zeeland. Het was een heerlijke vakantie. Het weer was top! We zijn vrijwel elke dag naar het strand gegaan. Ik kwam eindelijk helemaal tot rust en heb van elk uurtje genoten. Ook vond ik mijn passie voor tekenen weer helemaal terug. Ik barstte van de ideeën, dat is was ontspanning met je doet. 
Eind augustus was het weer tijd voor het jaarlijkse Mysteryland festival. Dit keer was het weer echter niet zo goed. Het regende enorm en was ook best fris. Gelukkig trok niemand zich daar echt wat van aan en werd het toch een leuk feest. 

September
Begin september ging ik samen met mama en Joost naar Maastricht. Dit was het cadeau dat we aan mam hadden gegeven in februari en eindelijk was het dan zover haha. Het was een prachtig weekend en we hebben genoten van deze mooie stad. Voor mij was het erg nostalgisch en ook leuk om mama en Joost een beetje rond te leiden. We hebben het erg gezellig gehad!
Tegen het einde van september begonnen de herfstkriebels toe te nemen. Ik hou ervan als de dagen in die periode wat donkerder worden en de bladeren verkleuren. Lekker kaarsjes aan en onder een dekentje serie kijken of een boek lezen. 

Oktober
Begin oktober ging ik samen met vriendinnen naar 90s NOW in het Patronaat. Dit feest stond al heel lang op mijn bucketlist en nu kwam het er eindelijk van. Lekker dansen en meezingen met de klassiekers. Het was een geslaagd avondje!
Eind oktober stond een stedentrip naar Lissabon op de planning, samen met Ineke, Maikel, Rowan en Jeffrey. Was een mooie stad is dit! En zoveel te zien! Nadat we aankwamen stond er direct een fietstour op het programma. Het was die dag nog heerlijk weer dus dat was perfect en het was erg leuk om op de fiets Lissabon te verkennen. De andere dagen was het wat frisser maar de zon scheen en we hebben veel kunnen doen en zien. Het was weer een geslaagde vakantie!

November
In november stond de reis op het programma waar ik vanaf mei al tegenaan hikte. Ik vond het zo spannend dat ik er tegenop zag... dat komt voornamelijk omdat ik me geen enkele voorstelling kon maken bij een land als Sri Lanka. Ik bleef maar malen over wat ik dacht dat me te wachten stond. Nu dat ik terugkijk op het jaar heeft dat voor zoveel stress gezorgd dat ik veel leuke dingen die we hebben gedaan in de andere maanden compleet was vergeten. 
Toen was eindelijk het moment van de reis daar en werd het grote tegendeel bewezen; Sri Lanka is niet eng en vies, het is prachtig en uniek! De natuur was geweldig, we hebben zoveel gezien en gedaan. Van wandelingen tot safari en heerlijke maaltijden. Het was een heel bijzondere reis die ons dichter samenbracht en waarvan ik echt het gevoel heb dat ik erdoor ben gegroeid als persoon. Dit is even een klein voorproefje, want de artikelen over onze reis komen nog online. 

December
Toen we 7 december weer arriveerden in Nederland stortte ik me direct volledig in de kerstsfeer. Het was een fijne maand vol met familie, diners, een kerstgala van stijldansen, het versieren van de kerstboom, kerstfilms kijken, zingen op de markt en als klap op de vuurpijl: sneeuw! 

Ik had niet echt veel zin om dit overzicht te maken, maar ik ben nu zo blij dat ik het wel gedaan heb! 2018 was een bijzonder mooi jaar waarbij ik echt het gevoel heb dat ik ben gegroeid als persoon. 
Elke maand hebben we wel wat leuks gedaan en dat maakt het gevoel dat de tijd vliegt ook weer wat minder erg. Die tijd is namelijk wel goed besteed en daar gaat het om! 

Ik ben benieuwd wat 2019 zal brengen :)

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!