NYC Diaries #4 - Central Park, The MET en Times Square

Één van de dingen waar ik heel erg naar uitkeek tijdens onze reis naar New York was een bezoek aan Central Park. Hoeveel prachtige foto's ik hiervan voorbij heb zien komen op Pinterest is ongelooflijk, en ook in mijn favoriete series komen prachtige shots van dit park vaak genoeg in beeld. Op dag 4 besloten we om eindelijk dit beroemde park een bezoekje te brengen.
Het is echt bizar hoe je van de drukke stad zo een oase van groen en rust in loopt. Het werd direct duidelijk dat Central Park onder de New Yorkers zelf ook zeer geliefd is. Overal zag je mensen wandelen met hun hond, hardlopen, schaken, relaxen en baseballen. Ondanks dat het toch best druk was, was de sfeer zo relaxt dat het niet stoorde. 
Wie herkent dit gedeelte van het park? :) 
Dit is waar Chuck en Blair uit Gossip Girl eindelijk met elkaar trouwde! Haha!
Het park zelf is zo'n 4 kilometer lang en heeft een oppervlakte van 341 hectare. Hoe dieper je het park inloopt, hoe lastiger het is om te beseffen dat je nog steeds in New York bent. Je komt van alles tegen, van watervallen tot rotsformaties. 
In het park zijn ook een aantal grote grasvelden waar je lekker kunt relaxen. Dit wordt dan ook uitbundig gedaan, overal zaten mensen lekker te lunchen en bij te kletsen. Het was heerlijk om na 3 dagen alleen maar lopen en bezichtigen hier een middagje te relaxen. 

Vanuit het Cetral Park liepen we door The MET, waar het gelukkig totaal niet druk was (*kuch*).
Toen we die namiddag in Manhatten rondliepen op zoek naar een restaurantje kwamen we deze automaat tegen. Hij was op dat moment helaas buiten werking. Maar hier kan je dus in plaats van geld, cupcakes pinnen. Hoe tof is dat! 
We sloten de dag af op Times Square. We wisten een plekje te bemachtigen op de trap daar en bleven een tijdje zitten om van alle lichten en drukte te genieten. 

_____________________________________________

Er komt hierna nog één verslag over New York en een artikel met mijn aankopen. Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vinden om deze reisverslagen te lezen. Ik vind het in ieder geval leuk om ze te schrijven en ik weet nu al dat het later ook erg leuk is om terug te lezen 😊😊 

Fijne zondag allemaal!

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!