Japan Diary: Warming Up In Tokyo

Onze reis door Japan begon in Tokyo, waar we twee dagen verbleven. Dit was eigenlijk een beetje een opwarmertje voor de rest van de reis, want in Tokyo zijn we allebei al twee keer geweest. Ondanks dat het twee jaar geleden is kenden we de weg naar de leukste wijken nog goed. 
 We bezochten onder andere Akihabara, DE elektronica wijk van Tokyo. Hier wordt je overladen met uithangborden, lichten, reclames op grote tv-schermen en winkels vol met hebbedingetjes. 
Van al die prikkels krijg je trek ;) We hebben ons qua eten zeker niet ingehouden en genoten al de eerste dag van het Japanse gerecht: Oyakodon. Dit is een kom met reis en daarover een mix van ei en kip. De letterlijke betekenis van Oyakodon is dan ook; moeder en kind, en de don staat voor het type gerecht :) 
Nu dat Pokémon-Go zo bekend is, leek het ons ook leuk om even langs het Pokécenter in Ikebukuro te gaan. We vonden daar zelfs een Hollandse Pikachu, inclusief rode tulp haha. 
 Iets wat we allebei nog niet eerder gedaan hadden en wat hoog op de bucketlist stond, was een bezoek aan de Tokyo Tower. Van veraf kan je de toren al goed zien en als je er eenmaal voor staat dan is de grote/hoogte echt overweldigend. En dan te bedenken dat dit nog niet eens de hoogste toren van Tokyo is, dat is namelijk de Sky Tree met een hoogte van 634 meter (bijna twee keer zo hoog als de Tokyo Tower van 333 meter).
We zijn naar het eerste observatie dek gegaan op 150 meter hoogte. Er is ook nog een tweede observatie dek op 250 meter hoogte maar vanaf de eerste hadden we al prachtig uitzicht over de stad. In de avond zal het vast ook prachtig zijn met alle lichtjes :) Iets om te onthouden voor de volgende keer. 
Even uitrusten bij de Starbucks, onze vaste koffie-spot 
 Met uitzicht over Shibuya Crossing
 De rest van de middag hebben we gewinkeld in Shibuya en Harajuku. De Japanse mode blijft mij fascineren, iedereen doet zoveel moeite om er goed uit te zien. Maakt niet uit of het -14 is of, in dit geval, 35 graden. De Japanse vrouwen zien er altijd goed uit haha. 

We maakten nog een wandeling door Yoyogi-park vlak bij Harajuku (zie bovenstaande foto). In de weekenden komen hier de Japanse jongeren bij elkaar in de extreme kledingstijlen, maar helaas was het nu pas donderdag en waren er voornamelijk toeristen.  
De dag werd traditioneel afgesloten bij onze favoriete Kaiten-Sushi in Shibuya: Genki Sushi. 

Dat waren de foto's van de eerste dagen in Japan :) Vanmiddag ga ik beginnen aan het monteren van de video's die we hebben gemaakt. Ik ben echt benieuwd wat jullie daarvan gaan vinden haha. 

Fijne dag allemaal!

1 opmerking

  1. Wat een geweldige reis heb je gemaakt. En dit is alleen nog maar het begin!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!