Girls trip to Paris#1

 
Op 22 maart vertrokken Lot en ik om 7:15 met de Thalys vanaf Amsterdam Centraal naar Paris Nord. In december hadden we deze tickets al geboekt en nu was het eindelijk zover: de Girls Trip To Paris! Ondanks dat we zo vroeg ons bed uit moesten waren we vol enthousiasme. Na een treinreis van 3,5 uur en een metrorit van 30 minuten kwamen we aan bij ons hotel. Daar hebben we onze koffers achtergelaten en toen zijn we direct naar buiten gegaan. Deze dag was namelijk het mooiste qua weer; volop zon en 19 graden! Hoe heerlijk!
Het eerste terrasje dat we tegenkwamen zijn we gaan zitten en hebben direct een glas champagne besteld om te proosten op de start van deze city trip. 
Ik houuuu van de architectuur in Parijs <3 Zo romantisch
Vanuit het terras zijn we gaan wandelen richting Jardin de Luxemburg. Ik was hier nog niet eerder geweest maar het was echt een leuk park. Het paleis lag er mooi bij met de blauwe lucht op de achtergrond.
De vierkante bomen moesten ook even op de foto ;)
Overal in het park staan stoelen en bankjes waar mensen zitten te lezen, kletsen of gewoon chillen. Omdat het zo lekker was in de zon hebben wij er ook een tijdje gezeten. Even bijkomen van het haasten in de ochtend om de trein te halen. De zon was zo lekker, we kwamen helemaal tot rust. 
Na nog een wandeling door de wijk van ons hotel konden we inchecken en ons ook meteen omkleden voor de avond. 
Na het omkleden gingen we snel weer naar buiten om nog even van de namiddagzon te genieten en cocktails te drinken op een terras. 
Dat ging niet zonder slag of stoot, want natuurlijk was ik te enthousiast met het oppakken van mijn glas en vloog de helft van de cocktail over mijn broek haha. (waarom schenken ze die glazen altijd tot de rand vol??)
Cheers! Santé!
Om half 6 hadden we kaartjes voor het uitzicht vanaf de Montparnasse Toren. Op de bovenste verdieping zit een dakterras en daar heb je 360 garden uitzicht over Parijs. We hadden gehoopt de zonsondergang te kunnen zien, maar daar waren we nog wat te vroeg voor. Alsnog is het uitzicht natuurlijk mooi :)
Paris, Je T'aime!
Een foto vlak voordat we naar het restaurant gingen, rond half 7. Een beetje meer oranje lucht maar het werd ook bewolkt dus wellicht goed dat we niet later zijn gegaan. 
De eerste avond hadden we gereserveerd bij La Fontaine de Mars. Met op het menu authentiek Frans eten, en tafeltjes met rood-wit geblokt design. Een perfecte manier om in de Parijse sfeer te komen. 
We kozen voor een stoofgerecht en uiteraard Steak Frites. Vooraf kregen we brood met wat gedroogde worst en boter. Wat mij opviel in Parijs en wat ik echt top vind, is dat je overal sowieso een karaf met water op tafel krijgt, en vaak ook nog iets van olijfjes of een broodje. In Nederland moet ik soms smeken om een glaasje water en hier is het gewoon een gegeven. Daar kunnen wij nog wat van leren in de Nederlandse horeca :P
Na de hoofdgerecht (wat erg lekker was trouwens) zaten we eigenlijk al vol, maar toen de ober begon over een kaasplankje konden we geen nee zeggen haha! 

Na het diner waren we allebei zo moe van de lange dag dat we direct naar het hotel terug zijn gegaan. Daar zijn we op tijd ons bedje in gedoken om de volgende dag weer uitgerust op pad te kunnen :)

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!