Girls Trip to Paris #2

We begonnen onze tweede dag in Parijs met een petit dejeuner bij één van de restaurants om de hoek van ons hotel. Typisch Frans met een pain au chocolate, een stuk baguette met jam, thee (of koffie) en verse jus d'orange. 
Was het de dag hiervoor nog 20 graden, vandaag was het 13 met een gure wind. Dat was even schakelen. We besloten eerst over een markt te lopen die we vanuit onze ontbijtplek hadden gespot. Echt leuk om de Fransen hier hun inkopen te zien doen en er lag zoooo veel lekker eten!
Er was ook een kraam waar ze baretten verkochten. Dat leek ons een leuk souvenir. Ik had eerst deze camel-kleur op, maar koos uiteindelijk voor een donkergroene. 
We hadden gelezen over een overdekte markt waar ze vintage kleding zouden verkopen dus daar gingen we naartoe. Dit was een behoorlijk stuk met de metro, maar omdat het weer toch niet zo goed was besloten we het maar te doen. 
Vlak bij de overdekte markt was een parkje en daar brak ineens de zon door. Heerlijk!! 
Er stonden bloesembomen in het park en we konden het niet laten om even wat foto's te maken met onze nieuwe baretten ;)
Toen we eenmaal aankwamen bij de overdekte markt stond ons een teleurstelling te wachten. Dit weekend was er namelijk in plaats van de markt een wedstrijd voor studenten van de kunstacademie en je mocht alleen op uitnodiging naar binnen.... Mega balen want we hadden een heel eind gereisd voor niks. Uiteindelijk zijn we maar door de straatjes gaan wandelen. Dat vind ik zelf ook altijd leuk om te doen, maar het was niet waar we voor kwamen en met de afwisselende regenbuien ook niet heel relaxt. 
Dan zit er maar één ding op: eten! haha! Het was immers al zo goed als lunchtijd dus we streken neer in een restaurantje aan de Seine. Daar hebben we Croque Madam gegeten en rosé gedronken. Toen het zonnetje daar door het glas scheen en we lekker zaten te eten was alles al snel weer goed :)

Maar we wilden deze dag niet zomaar voorbij laten gaan en dus gingen we over op plan B. Namelijk het bezoeken van La Galerie de Dior. Dit museum hadden we al op ons lijstje staan, maar als het nou heel mooi weer zou zijn dan wilden we liever geen binnen activiteiten doen. We hadden dus vooraf geen kaartjes gekocht, maar ik had online gelezen dat je ook zonder kaartje in de rij kon staan voor toegang. 
Tussen de buien door vervolgden we onze weg naar het museum. Dit plein met typisch Parijse architectuur vroeg om een foto :)
Aangekomen bij La Galerie de Dior stond er al een rij van mensen zonder ticket voor een tijdslot. Een werknemer vertelde ons dat het ongeveer 1 tot 1,5 uur zou duren voordat we naar binnen mochten. We hebben even getwijfeld maar zijn toch in de rij gaan staan. Ik denk dat we geluk hadden dat er steeds harde regenbuien vielen want daardoor stapten er soms mensen uit de rij. Uiteindelijk mochten we na een uur wachten naar binnen, en het was het helemaal waard!
Bij binnenkomst werden we begroet door een wand vol met miniatuur Dior kleding en accessoires. De kleuren liepen allemaal mooi in elkaar over. De wand was zo groot dat het niet goed op de foto zou passen dus heb ik maar een klein deel gepakt. 
De tentoonstelling toont zowel originele ontwerpen van Christian Dior als van zijn opvolgers. Boven de 'New Look', een revolutionaire outfit.
Bovenstaande zaal vond ik het mooiste van allemaal. De jurken, maar ook het decor, waren zo geweldig! Het decor veranderde namelijk continue van kleur en voorstelling; dan weer was er gouden regen, dan weer helderblauwe lucht met wolken. We hebben hier zeker 10 minuten gezeten en alleen maar gekeken. 
Ik ben blij dat we een uur in de regen hebben gewacht want deze tentoonstelling heeft echt de dag gered haha. De mislukte markt waren we helemaal vergeten :P
Na de tentoonstelling zijn we snel naar het hotel gegaan om ons om te kleden. Het restaurant waar we deze avond hadden gereserveerd lag namelijk een behoorlijk eind van ons hotel. De buurt was een beetje apart haha, maar het restaurant zelf heel leuk. Bouche is een shared dining restaurant met hapjes die ik nog niet eerder op een kaart heb gezien. Het menu was dan ook alleen in het Frans dus we hebben ons ook een beetje laten verrassen. Ik weet niet meer precies wat we hadden gegeten, maar was mega lekker en een gezellig klein restaurantje :)
Na het eten wilden we naar een Speakeasy Bar. Je hebt in Parijs meerdere bars die op een geheime plek zitten. Je moet dus echt zoeken om ze te vinden. Soms zitten ze achter in een pizzatent, of kom je er via een kleine zij-ingang. The 1905 was in dit geval makkelijk te vinden omdat de deur was opengezet om te luchten haha. 
We hebben allebei een cocktail besteld en nog even gekletst, maar we waren ook behoorlijk moe van de dag dus na een uurtje zijn we lekker teruggegaan naar het hotel. 

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!