2024: me, myself and let's go!

Toen het einde van 2023 naderde begon ik na te denken over hoe ik 2024 voor mij zag. In 2023 heb ik het best moeilijk gehad. Ik werd geconfronteerd met gevoelens en gedachten waarvan ik dacht dat ik ze allang verwerkt had, en een aantal dingen waar ik al een tijdje mee worstel, bereikten voor mijn gevoel zijn hoogte- of misschien beter gezegd: dieptepunt. Ik heb ook veel geleerd over mezelf en over anderen. 

De focus van mijn leven heeft altijd heel erg op anderen gelegen. Hoe willen andere mensen mij graag zien, hoe verblijd ik anderen, hoe kan ik er het beste zijn voor anderen, mag ik wel gelukkig zijn als anderen in de put zitten, hoe kan ik het beste rekening houden met de gevoelens van anderen, wanneer ben ik goed genoeg, ect. De kernzin: het gaat niet om jou. Als anderen maar gelukkig zijn dan ben jij dat ook. Dat heb ik lang volgehouden maar begin 2023 was ik zo moe, te moe voor het begin van een nieuw jaar.
 
Dus besloot ik dat het anders moest. Maar dat kost tijd en best wat werk. Kiezen voor jezelf is lastig. De eerste keren dat ik dat deed en iemand iets van onvrede uitte raakte ik helemaal in de stress. Maar ook daar zijn methoden voor om mee om te gaan. Het allemaal van je afschrijven bijvoorbeeld in een schriftje dat toch nooit iemand leest. Met iemand praten helpt ook, gewoon een neutraal persoon die geen mening heeft over wat je verteld en die niet meteen met allemaal ongevraagd advies aan komt zetten. 

Eind 2023 voelde ik al dat het de goede kant op gaat en nu begin 2024 voel ik een soort shift in mijn doen en laten. Het leven draait niet alleen om mij, maar het draait ook zeker niet alleen om anderen. 
Ik heb geleerd dat waar ik altijd zo erg bezig was met andere mensen, zij vaak helemaal niet bezig waren met mij. Dat verwijd ik ze niet, maar het was wel een belangrijk besef. 

Dus eind 2023 besloot ik dat 2024 het jaar gaat worden van: 
🌸 Doen waar ik behoefte aan heb
🌸 Balans 
🌸 Langzaam leven en genieten
🌸 Positiviteit 
🌸 Weer fit worden
🌸 Koken, creativiteit, lezen, opruimen, podcasts luisteren
🌸 Mij niet schuldig voelen of schamen om mezelf te zijn

Het zal echt niet zomaar vanzelf gaan en sommige dingen zullen echt nog moeilijk zijn. Nu ik dit typ denk ik bijvoorbeeld: "wat als mensen dit lezen en mij een enorme zeikerd vinden?" "niemand zit toch te wachten op mijn gevoelens". Maar dan denk ik ook: dit is mijn persoonlijke blog. Mensen hoeven dit niet te lezen, dus als het ze niet bevalt dan klikken ze toch lekker weg :P 
Uiteindelijk leef je het langste met jezelf en als een bepaalde manier van leven je niet meer gelukkig maakt dan moet je op zoek naar wat anders. 

Ik heb zin in dit jaar! Een aantal dingen waar ik al trots op ben en die (tot nu toe) op de planning staan zijn:
🌸 Eind maart naar Parijs met Charlot, een girl's weekend! Spannend, maar ook erg veel zin in.
🌸 Ik heb nu twee keer Zumba gedaan en dat is een hele overwinning. Ik heb een hele slechte motoriek en ik moet ook zeker niet in de spiegel kijken tijdens het dansen haha, maar het feit dat ik de schaamte van me af kon zetten en echt kon genieten van de les gaf zo'n bevrijdend gevoel! De docent is ook één bom van positieve energie en de groep is heel fijn. Niemand let op elkaar, alleen om met elkaar te lachen en elkaar aan te moedigen. Echt heerlijk! Volgende week weer!
🌸 In mei 2 weken naar Zuid-Korea met Maik. Dit land staat al zo lang op mijn reislijst, ik ben heel benieuwd!
🌸 Japans en Koreaans koken, en gerechten ook voorbereiden zodat we ze in de vriezer kunnen bewaren en daardoor minder snel eten gaan bestellen. 
🌸 Luisteren naar mijn lichaam en het rust geven wanneer nodig. Ook trots dat we weer gezonder eten en dat ik dat een fijn ochtendritme gevonden heb. 

2024, let's GO!

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!