Workshop Tartelettes bij Petit Gateau

 Het is inmiddels alweer 10 september dat ik dit typ :') Nog zoveel in te halen qua blogposts, maar ik wil het wel allemaal posten. Dus ik ben benieuwd wanneer we weer up-to-date zijn whaha. Ik hoop in ieder geval voor het einde van het jaar. 
Op 18 juni heb ik met Charlot meegedaan aan de Masterclass Tartelettes van Petit Gâteau. Dit had ik haar voor haar verjaardag gegeven. We komen al jaren bij Petit Gâteau. Elke keer als we gaan shopping in Amsterdam dan beginnen we de dag bij Petit Gâteau met een taartje en koffie. We hadden het er al vaker over gehad dat we ook een keer workshop wilden gaan volgen. En nu was het moment!
Stap voor stap leerden we het process van het maken van de Tartelettes. Eigenlijk is het maken van de bodem/schelpen het lastigste. Daarvoor moet alles heel strak worden afgewogen. We waren met een klein groepje deelnemers en mochten om de beurt wat doen voor het beslag. 

Even een korte introductie over Petit Gâteau: Deze Franse patisserie zit gevestigd in Amsterdam en is een familiebedrijf. De eigenaren zijn een stel dat elkaar in Parijs heeft leren kennen. De Nederlandse Meike Schaling had net haar banketbakkersopleiding afgerond en samen opende het stel een patisserie in Parijs. Na 6 succesvolle jaren zijn ze naar Amsterdam verhuisd met hun 5 kinderen. In 2013 opende Petit Gâteau haar deuren. Inmiddels is de patisserie erg succesvol en zijn ze bezig met het openen van een tweede vestiging in Kopenhagen. 
Toen de schelpen uit de oven kwamen kon het opvullen beginnen. We hebben 4 verschillende vullingen gemaakt. Hierboven zie je mij de schelpen vullen met citroen crème. 
Een andere deel van de schelpen werd gevuld met vanille custard crème en daarna mochten we allemaal onze eigen taartje versieren met rood fruit. Zie hieronder het resultaat van mijn taartje:
Charlot mocht weer een deel van de schelpen vullen met de chocolade crème die we hadden gemaakt. 
Even een selfie tussendoor ;)
Het resultaat van de vier Tartelettes die iedereen meekreeg. Deze vier had ik dus gevuld en versierd. Ze waren allemaal zo goed gelukt! En dat binnen 2 uur tijd! 
Het was echt een gezellige middag en we hadden het er direct over dat we vaker willen gaan bakken haha! Dat wil ik overigens nog steeds gaan doen in het najaar. Lekker appeltaart maken enzo. Maar ook deze Tartelettes, want we hebben het recept voor de schelpen meegekregen. Hoe je die dan opvult kan je helemaal zelf beslissen. Ik ben blij dat we dit samen hebben gedaan, die kan weer van de bucketlist :)

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!