Workshop bij Kookstudio Keizer Culinair

Afgelopen woensdag, 29 maart, heb ik meegedaan aan een kookworkshop bij Kookstudio Keizer Culinair. De Kookstudio is van een vriendin van Charlot en zij had al eerder een workshop daar gevolgd. Omdat ik toen had aangegeven dat ik ook graag eens een kookworkshop zou willen doen, mocht ik dit keer mee. Super leuk! Keizer Culinair zit in de Elandsstraat 169 in Amsterdam. Voor mij was het ideaal want ik kon na werk op de fiets er heen. 

Eerst verzamelden we in de studio en tijdens het wachten op de anderen konden we een wijntje of fris drinken. Toen de workshop begon werd er eerst een korte uitleg gegeven. Over wat het idee van Keizer Culinair is over het geven van kookworkshops, en welke gerechten we deze avond samen zouden gaan bereiden. Het werd een Italiaanse avond! Vervolgens mochten we een werktafel kiezen waar één van de gerechten zouden worden bereid. Met ongeveer 4 aan één werktafel konden we beginnen. 
Eerst ingrediënten halen bij de "markt", leuk om te doen. Voelde een beetje alsof ik meedeed aan Masterchef haha!
Daarna kon het koken echt beginnen. Wij hadden samen met nog een vriendin van Charlot en een andere dame het recept voor het maken van Focaccia gekozen. Ik had nog nooit eerder Focaccia gemaakt dus dat was extra leuk :) We moesten 3 broden maken voor ongeveer 20 man. En daarnaast ook een witte bonen dip.
Onze buren ontfermden zich over de bloemkool salade. Hoe tof ziet dit eruit!? Echt een plaatje. 
Na ongeveer 2,5 uur koken waren alle gerechten klaar. Hierboven een foto van onze witte bonen dip, die erg goed was gelukt. Ook het Foccacia brood was erg lekker geworden (maar om één of andere reden heb ik er geen foto van). 
Aan tafel! Verdeeld over 3 tafels hebben we lekker gegeten. Startend met het Foccacia brood en de dip, gevolgd door de bloemkoolsalade en risotto. 
Met Lot 💖😊
Na de heerlijke eerste gangen volgde de pasta (helemaal zelfgemaakt door een ander groepje). Pasta aglio olio en Pasta pesto. Allebei ook erg lekker.
Rond half 11 werd het toetje geserveerd. Ik zat toen al zo vol haha! Maar toch wilde ik de cake (waarvan ik helaas de naam ben vergeten) en de notenkoeken (ook de naam kwijt haha) proberen. De cake schijnt enorm moeilijk te zijn om te perfectioneren, hij was dan ook wat droog, maar alsnog goed van smaak :) 

Het was een enorm gezellige avond! Heel leuk om zo samen bezig te zijn en met zijn allen een heus 6-gangen menu klaar te maken. Je leert op een spontane manier nieuwe mensen kennen en bovendien schept samen koken een band haha. Het daarna samen dineren en genieten van het eten is een mooie afsluiter van de avond. Ik zou zo weer een kookworkshop boeken! Heb het erg naar mijn zin gehad en ook nieuwe dingen geleerd. Dus wie weet volgen er in de toekomst meer kookworkshop verslagen ;) 

Fijne dag allemaal! Xx

1 opmerking

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!