York and going home

 
We zouden eigenlijk de één-na-laatste dag verblijven in York en daar in een leuk hotel overnachten. Maar helaas besloot het Bitse treinpersoneel te staken precies op deze dag en de dag erna, waardoor het voor ons lastig zou worden om op tijd de EUROSTAR naar huis te halen. Dus besloten we om op de één-na-laatse dag een middagje York te doen, en daarna alvast naar Londen te reizen. 
York vond ik een leuke stad. Niet zo groot maar wel gezellig en met veel kleine straatjes. In die kleine straatjes voelt het een beetje alsof je in (weer) in een Harry Potter film rondloopt. Ook zitten daar unieke winkeltjes. Daarnaast zijn er ook een aantal winkelstraten met de bekende winkelketens, dus je kunt goed shoppen in York. 
We hebben bij Betty's Tea Room geluncht. Dit is een beetje een fenomeen in Engeland. Bettys Tea Room bestaat al sinds 1936 en het interieur is geïnspireerd op de binnenkant van het schip The Queen Mary. 
De volgende ochtend waren we alweer in Londen. We verbleven in een heel simpel hotel vlak bij het Kingcross station en besloten om rustig aan de laatste uurtjes in de stad te besteden. We hebben uitgebreid ontbeten bij Half Cup. Een aanrader! 
De rest van de ochtend/middag hebben we nog een beetje gewinkeld en de bekende warenhuizen (Harrods, Selfridges en Liberty) bezocht. De tijd ging best snel en voordat ik het wist zaten we alweer in de trein naar huis. De treinreis verliep soepel. Rond 12 uur 's nachts waren we weer thuis. 
De volgende dag reden we aan het einde van de middag naar Hoorn om bij Ineke en Ton te eten en Nori op te halen. Toen we die avond met Nori naar huis reden was voor mijn gevoel de reis pas echt voorbij. 
Het was super leuk om samen Engeland en Schotland te bezoeken! 

Inmiddels hebben we alweer de volgende reis gepland en daarvoor alles geboekt, we gaan namelijk in mei 2023 eindelijk naar samen Japan!! Zoveel zin in!! Maar daar zal ik later meer over vertellen. Fijne avond allemaal! xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!