Trip to the Scottish Highlands

 
Een hoogtepunt van onze reis door de UK was zeker het bezoek aan de Schotse Hooglanden. We hadden in eerste instantie een dagtrip geboekt waarbij een deel per bus en een deel per trein zou worden afgelegd. Die trein zou dan de stoomtrein zijn die ook in de Harry Potter films is gebruikt! Dat leek mij zo tof!  Maar helaas kregen we 3 dagen vooraf een bericht dat door stakingen de treinreis niet door kon gaan en daardoor was de hele dagtrip geannuleerd. Zo jammer!! We baalden hier enorm van want een bezoek aan de Hooglanden stond hoog op ons lijstje. We zijn dus direct gaan zoeken naar een andere dagtrip en gelukkig konden we er nog eentje boeken! Een trip van 12 uur lang, met de bus door Hooglanden met tussenstops en een boottocht over het Loch Ness.
Om 8 uur s' morgens moesten we verzamelen bij de bus en toen iedereen er was kon de tour beginnen. We zaten merendeel van de dag in de bus, maar dat gaf niet want we reden door super mooie gebieden en hadden een enorm leuke gids. Hij vertelde met zoveel passie en humor, we hebben ons geen moment verveeld! 

We hebben meerdere korte stops gemaakt maar de eerste langere stop was in de Glencoe vallei bij The Three Sister of Glencoe, dat staat voor de 3 bergen die je op de eerste foto hierboven ziet. Het was ZO MOOI! En ook bijna onwerkelijk. Zo mooi, dat het bijna niet te bevatten was haha! Ik snap dat hier meerdere films zijn opgenomen. 
De tweede grote stop was bij het Loch Ness waaraan het Urquhart Kasteel ligt. Van het kasteel zijn nu alleen nog enkele ruĆÆnes over, maar het was wel leuk om over de geschiedenis van Loch Nesse en het kasteel te horen. Bovendien kwam de zon door en dat was heerlijk! 
Nadat we bij het kasteel hadden rondgelopen stapten we op de boot die over het Loch Ness vaart. We hebben Nessie niet gezien šŸ˜‰ maar wel genoten van het mooie uitzicht. 

Na het bezoek aan Loch Ness gingen we met de bus weer terug richting Edinburgh. Tot het laatste moment heeft de gids ons vermaakte met mooie verhalen over Schotland en grappige momenten die hij heeft meegemaakt. Rond 21:00 waren we weer terug bij de bushalte en daarna hebben we nog lekker Italiaans gegeten. 

De Hooglanden had ik echt niet willen missen! Het is een mooie afwisseling van de stad en de natuur is echt prachtig. Een must om te bezoeken als je naar Schotland gaat. 

Fijne avond allemaal! Xx

Geen opmerkingen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!