Mei samengevat: lekker eten, hardlopen en familieweekend

Hoii hoii, daar ben ik weer na 3 weken afwezigheid. Mei was een drukke maand, maar wel gevuld met allemaal leuke dingen. Toch vond ik het best wel intens al die activiteiten. Ik wordt altijd een beetje nerveus van een overvolle kalender, want ik heb gewoon echt ook tijd voor mezelf nodig. Nu had ik mij er wel redelijk op ingesteld dat de mei-maand druk zou worden. Eigenlijk is het nog t/m aanstaande vrijdag 3 juni druk. Dan is het afscheidsfeest van een collega die met pensioen gaat en daarna worden de weekenden/weken eindelijk weer wat rustiger. Daar kijk ik stiekem wel een beetje naar uit haha! Maar goed laten we eerst terugblikken op de afgelopen weken :)
Op donderdag 12 mei kwam pap na werk naar Haarlem om samen te eten. Joost en Sam waren en ook en we hebben gezellig bijgekletst en pizza gegeten. Het was mooi weer en dus konden we in de veranda zitten. De eerste keer dit jaar dat we in de tuin hebben gegeten! Ik kan echt genieten van dit soort avonden. Lekker relaxt met wat makkelijks te eten, een roseetje, gezellig kletsen en dat de temperatuur dan nog steeds aangenaam is. Hopelijk volgen er snel meer van dat soort dagen :)

Begin mei heb ik mij opgegeven voor de Dam-tot-Dam loop die op 18 september zal plaatsvinden. Samen met 10 andere collega's gaan we hier aan meedoen. Ik begin zelf vanaf nul maar ben gelukkig niet de enige haha! Het leek me wel verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met trainen en dus ben ik nu ongeveer 2x per week aan het oefenen. Eerst voor 5 kilometer en daarna hoop ik het snel op te bouwen. Ik ben wel erg voorzichtig want je hoort altijd van die horrorverhalen dat mensen direct hun knieën helemaal aan gort lopen. Dat wil ik dus totaal niet haha. Rustig opbouwen dus en tot nu toe gaat dat wel aardig :) 
Op zaterdag 14 mei hadden we de opening van het nieuwe kantoorpand. Daar heb ik helaas geen foto's van, maar het was wel een erg gezellige middag. Een week later, op vrijdag 20 mei, stond er weer een kantooractiviteit op de planning. Dit keer gingen we met alle collega's naar Antwerpen!! Zo leuk! Het was onwijs gezellig maar ik heb weer weinig foto's gemaakt. Aan de ene kant jammer want het is leuk om terug te zien maar aan de andere kant was ik gewoon te druk met socializen en in het moment zijn om foto's te maken. We hebben een stadstour gedaan op de fiets (helaas wel door de regen), asperges gegeten, op het terras gezeten, heerlijk gedineerd, cocktails gedronken en zijn naar de kroeg geweest. Iedereen deed overal gezellig aan mee en dat maakte het extra leuk! Ik heb in ieder geval genoten!

Op woensdag 25 mei (toen ik eindelijk weer een beetje was bijgekomen van Antwerpen haha) hebben we met mama, René en Joost samen gegeten. Omdat Maikel en ik allebei naar kantoor moesten, heeft mama het avondeten bereid. Zij en René zijn vegan en ze zijn tegenwoordig helemaal fan van de Israëlische keuken. Dus dat stond ook op het menu ;) Iets wat ik nog nooit eerder had gegeten maar het was wel erg lekker en zag er mooi uit !
De volgende ochtend (donderdag 26 mei) stapten Maikel en ik op tijd in de auto en reden naar Oldebroek, nabij Zwolle, voor het jaarlijkse familieweekend. Toen we aankwamen scheen de zon en besloot ik om direct te gaan hardlopen. De rest van het weekend zou het er waarschijnlijk niet meer van komen namelijk. Tijdens het hardlooprondje zag ik allemaal mooie bloemen <3 Dit is toch wel de mooiste tijd van het jaar wat betreft de natuur. 
Eenmaal weer terug en na een warme douche was het tijd voor comfy kleding. Weekendjes weg met de familie van Maikel staan altijd in het teken van relaxen. We doen spelletjes, lezen boeken, gaan BBQen, fietsen, wandelen ect. Allemaal dingen om even bij te komen van het drukke stadsleven :) 

In de avond hebben we Italiaans gegeten in het restaurant op het park. Ik, Ineke en Ton besloten om 3 gerechten te delen. Een mooie combinatie.
De volgende dag hebben we een fietstocht van bijna 50 kilometer gemaakt! Wel op elektrische fietsen hoor haha ;) Dat was maar goed ook want het waaide best hard en er waren ook flink wat heuvels. De natuur is daar erg mooi! We maakten een tussenstop bij een meer waarvan ik de naam niet meer weet. Maar het was zo mooi daar. Je keek uit op bossen en daardoor had ik het gevoel dat we in Scandinavië waren ipv in Nederland. 
We kwamen op de terugweg ook nog een kudde schapen tegen. Toen we afstapten kwamen ze ons zelfs begroeten. Zo onwijs grappig!! We werden helemaal omsingelt hahaha!
Zaterdagochtend zijn Maikel en ik weer bij onze toekomstige pup gaan kijken in Friesland. Ze had tot voorkort nog geen naam maar we hebben daar samen een keuze gemaakt. Ze gaat Nori heten! 
Lief he! Kijk nou hoe klein ze nog is maar toch al zo gegroeid met de laatste keer dat we haar zagen. De pups kunnen nu een beetje lopen, maar wel nog wat onhandig. En ze doen al heel netjes een plasje op de kranten. 
Het was heel leuk en fijn om weer even bij de pups te zijn geweest. Toen Nori bij ons op schoot kwam vond ze het eerst eventjes spannend maar ze lag al snel lekker te slapen dus dat was een goed teken. We mogen naar 18 juni ophalen. Over 3 weken dus al!! Ik kijk er naar uit :)
Nadat we bij Nori waren geweest zijn we doorgereden naar Zwolle. Daar was de rest van de familie ook. We hebben daar bij restaurant Humphry's gezellig gegeten. Ik had als voorgerecht de Carpaccio en als hoofdgerecht Roodbaarsfilet in wittewijn saus. Erg lekker!

Zondag hebben we overdag nog spelletjes gedaan en de Formule 1 gekeken. Daarna reden we weer naar huis. 
En toen was de maand mei alweer afgelopen. Ik denk dat juni wat relaxter wordt, in ieder geval wat betreft werk gerelateerde uitjes haha. Ik vind mijn collega's erg aardig maar de afgelopen weken hebben we elkaar wel ERG vaak gezien :P 
Ik denk ook dat er veel gaat veranderen in ons leven als Nori er is. Mijn vermoeden is dat we meer buiten komen, minder tijd voor tv/series, in het begin slapeloze nachten haha. Ik ben heel benieuwd! 
Tot de volgende update! Xx

2 opmerkingen

  1. Herkenbaar hoor, te druk is ook niet leuk. En wat een schat is Nori!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuke momenten heb je gehad. En vooral dat heerlijke eten.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!
Thank you for your comment!